Šta je novo?

RPG igre?

Prosto, bolji je storytelling, igra je fokusiranija, nema smor filler deonica koje ničemu ne služe :) gde ćeš više za jedan RPG :)

Titan Quest je u najmanju ruku nikakva igra, Diablo kopija sa lepom grafikom i nicim vise. Dosadna, bas bez veze... A dodirnih tacaka nema sa RPG zanrom, znaci sto bi Crnogorci rekli ni primac RPG!

Poslednja izmena:
slazem se sa tobom i ja sam presao mnogo puta i prvi i drugi deo! samo sto mi je dvojka nekako atraktivnija za igru! u svakom slucaju i prvi i drugi su super!

Jel neko igrao DIVINE DIVINITY iz 2002 god?
Od Larian studios?
Starija je ali je vredna paznje
Svakako preporucujem

pridruzujem se onima koji tvrde da je GOTHIC 2 najbolje napravljena rpg igra ikad :)

@Velasquez hvala, nasao sam ih...znaci, ni na kraj pameti mi nije palo da obidjem okolinu zamka...ccc

A da vas pitam, WoW gde spada ta igra? Takodje, cini mi se da je bio neki deo Heroja (mislim VII) koji je bio totalno drugaciji, nije bio potezna strategija...video sam samo na nekom demou, vredi li to da se igra, negde sam iskopao taj cd, nikada nisam ni instalirao, vredi li uopste da se cimam sa tim?

Da nije Dark Messiah of Might & Magic? Samo što to nije RPG već obična pucačina, jedino što je fantazijsko okruženje.

ne, mislim da je naziv Heroes VII: For Blood And Honour

ne ne to je Might & Magic VII: For Blood and Honor
Might & Magic (bez Heroes) serijal nisu strategije nego FRP

Jel neko igrao DIVINE DIVINITY iz 2002 god?
Od Larian studios?
Starija je ali je vredna paznje
Svakako preporucujem

Definitivno sjajna igra, za razliku od nastavka (Beyond Divinity). Za Divine Divinity apsolutna preporuka, uz ovde vise puta pomenute klasike.

Po čemu je Titan Quest sličan Neverwinteru 2 zaboga?

Po cemu je Titan Quest slican Neverwinteru 2? Pa kao prvo, i jedno i drugo su rpg igre. Imaju isti nacin igranja, biras na pocetku lika, biras primarnu i sekundarnu klasu, resavas qustove, ubijas cudovista i dobijas expirience points,levelujes tog lika kog vodis itd. I jedna i druga igra se igraju u izometrijskoj? perspektivi.
Sto se tice slicnosti sa Diablom- to moze da vazi za skoro sve igre koje odgovaraju gore navedenom opisu-i Neverwinter, i Sacred itd itd.(a to u stvari uopste nije lose jer Diablo je extremno dobra igra).

Po cemu je Titan Quest slican Neverwinteru 2? Pa kao prvo, i jedno i drugo su rpg igre. Imaju isti nacin igranja, biras na pocetku lika, biras primarnu i sekundarnu klasu, resavas qustove, ubijas cudovista i dobijas expirience points,levelujes tog lika kog vodis itd. I jedna i druga igra se igraju u izometrijskoj? perspektivi.
Po istom ključu su slični Fallout i Titan Quest, Richard Burns Rally i Need For Speed Underground, X3 i Darkstar One itd.
U Titan Questu imaš 1% "priče" (na koju možeš da odgovoriš samo sa "accept" i "decline") i 99% hack & slasha. U Neverwinteru 2 imaš rešavanje kvestova dijalozima, dve putanje razvoja priče itd. Mislim, ne znam dal se zezaš, al ako zaista misliš da su Titan Quest i NWN2 isto sr4nje drugo pakovanje, onda :S:

Po istom ključu su slični Fallout i Titan Quest, Richard Burns Rally i Need For Speed Underground, X3 i Darkstar One itd.
U Titan Questu imaš 1% "priče" (na koju možeš da odgovoriš samo sa "accept" i "decline") i 99% hack & slasha. U Neverwinteru 2 imaš rešavanje kvestova dijalozima, dve putanje razvoja priče itd. Mislim, ne znam dal se zezaš, al ako zaista misliš da su Titan Quest i NWN2 isto sr4nje drugo pakovanje, onda :S:

Ni jedna ni druga igra nisu "sr4nje" mada ni jedna ni druga nisu ostavile neki nezaboravni utisak na mene. Istina je da je NWN2 obogacen raznim opcijama koje TQ nema ( kao to resavanje questova razgovorom)ali ipak mislim da su slicnosti vece nego razlike ( koje takodje postoje). Moje licno misljenje, nista vise.
(Isto tako mislim da su Gothic 2 sa ekspanzijom ili Witcher mnogo bolji nego NWN2 i Titan Quest zajedno.)

Vidim da ovde ima mnogo mudrih glava sa identičnim mišljenjem kao što je moje... RPG rules. Mada Fallout, Baldur, Gothic i slični serijali (ako uopšte može nešto da se poredi sa njima) nemaju godište. Imam utisak da ću i nakon 20 god. da igram pomenute...

Način na koji se storyline odvija je uz gameplay najvažniji i to se jako teško mijenja (nabolje)...

jel neko cuo da je u fazi pripreme diablo 3? to sam procitao na nekom forumu,kao napravice je kao sto je i wow da se igra na netu!? :type:

jel neko cuo da je u fazi pripreme diablo 3? to sam procitao na nekom forumu,kao napravice je kao sto je i wow da se igra na netu!? :type:

Hehehe to sam jednom procitao u BLICU!!! (da dobro ste procitali) pre mesec dva kao rumore od strane ljudi koji prate dogadjaje na sceni :D
Medjutim Blicasi su napisali da su ih iz Blizzarda demantovali i rekli da ce u buducnosti sigurno se vratiti na stare naslove, ali da ce prvenstveno napraviti nextgen mmo expirience game :D
Bilo bi lame da ne dolazi od Blizzarda mada ja koliko god sam se trudio takvu vest na njihovom sajtu nisam nasao.
Blic kao zuta stampa nagajda ? :d

A kakve veze ima Diablo sa RPG-om? :smash:

Naprotiv, to mahnito kliktanje po ikonicama je san snova lokalnih protežera klasičnog RPG borbenog sistema "ja tebe čekićem po glavi, ti mene mačem po moodima, a neka kockica prelomi ko će koga dobiti" (ako su statistike slične). O hiljadama kvestova da ne govorimo...

Poslednja izmena:
...a quest-ovi su jako interesantni-skupi tri koze,donesi 4 jajeta,ubij 5 majmuna...

Da u početku, a posle imaš tone kvestova sa 10-100k karaktera objašnjavanja, baš za zaklete ljubitelje glomaznih bajki o Orkovima, Nemrtvima i Zadrigloćama. I naravno, umesto koža svinja i majmuna, da se donesu 3 kože besvetog vepra vetrovite krvi levela 55 ili 15 zuba elitnih nemezisa najdubljih provalija levela 60...

umesto koža svinja i majmuna, da se donesu 3 kože besvetog vepra vetrovite krvi levela 55 ili 15 zuba elitnih nemezisa najdubljih provalija levela 60...

Nerd alert! Nerd alert! :D:d:D:d:D

Salim se... Svi mi imamo ovakve ispade...ali sta cu, svaki put se ljudski nasmejem:)

Sto se tice teme, pored pomenutih rpg-a (titan quest je hack&slash, po meni posle diabla najbolji ali hack&slash), a posto se vec pominju i "ne cistokrvni" rpg-ovi, onda moja preporuka svim ljubiteljima rpg-a, koji je vec nisu igrali, jeste SHADOW WARS 2, kombinacija rpg/rts! A, da, i DRAGONSHARD, takodje kombinacija rpg/rts.

Poslednja izmena:
A da vas pitam, WoW gde spada ta igra?

U bacanje para i gubljenje vremena

@Velasquez Nemoras da odgovoris na pitanje koje cu ti postaviti, ali me interesuje koliko godina imas, cisto da bih shvatio kako mozes da pravis poredjenja TQ-a i NWN-a. To bi otrprilike bilo ko da kazes da se dvoumis da li ces glasati za Borisa ili Tomu jer su ti oni slicni, ako uopste i imas pravo glasanja

Poslednja izmena:
Naprotiv, to mahnito kliktanje po ikonicama je san snova lokalnih protežera klasičnog RPG borbenog sistema "ja tebe čekićem po glavi, ti mene mačem po moodima, a neka kockica prelomi ko će koga dobiti" (ako su statistike slične). O hiljadama kvestova da ne govorimo...

pre ce biti da je to oblivius style totalno retard oriented, a kvestici jednsotavniji i od wow fazona a mozesh da ih reshish i sa prvim lvlom, zapravo u pravu si vishe strategije ima wowu nego u oblivionu, sto dovoljno govori.... wheee ziveooo click-fest...

Nazad
Vrh Dno