Šta je novo?

RPC ponovo?

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Nije mi jasno... Instalirao sam MsBlast HotFix i ponovo se javlja isti onaj one minute shutdown??? Jel ovo neki novi worm/virus nasao sigurnosni propust ? U svakom slucaju, skidam Rollup http://download.microsoft.com/download/d/8/0/d80dfc9d-fe92-4009-aa54-1cd00c880a20/WindowsXP-KB826939-x86-ENU.exe koji sadrzi sve fixeve posle SP1. Jel se jos nekome ovo desava?

pozdrav

ps. najjace od svega je sto u tom trenutku nema msblast.exe fajla, niti ijedan FixBlast program ne nalazi da imam ovog worma. Dakle, hotfix instaliran, a ista poruka se ponovo javlja... ??? U cemu je trik?

trik je da instaliras win98 ... u njemu mi se to nikad nije desilo a cuo sam da se cak i pod w2k desava...

Anti Patriota je napisao(la):
trik je da instaliras win98 ... u njemu mi se to nikad nije desilo a cuo sam da se cak i pod w2k desava...

:happy: :beat: type; :mrgreen: ;P

e, besmisleniji odgovor nisam skoro cuo!!! bravo!!!

mada, ja sam cuo da se to takodje ne desava ni pod Win 3.1...

jos jedno dobro(?) resenje: nemoj da se kacis na Net :eye:

@ byMax: nisam do sada cuo da se to desava. Imas firewall? Auto Live Update ti je ukljucen?

byMaX je napisao(la):
ps. najjace od svega je sto u tom trenutku nema msblast.exe fajla, niti ijedan FixBlast program ne nalazi da imam ovog worma. Dakle, hotfix instaliran, a ista poruka se ponovo javlja... ??? U cemu je trik?

Ovako redom, Microsoft je izdao dve varijante patcha za tu stvar, proveri da si instalirao noviju. Takođe, za XP je bio još jedan patch za neku sličnu stvar (izašao je mnogo pre ovog patcha). To je što se zakrpa tiče.
Što se uklanjanja virusa tiče, postojalo je nekoliko mutacija, ne mora postojati msblast.exe - idi recimo na www.norton.com i tamo skini poslednje verzije programa FixBlast (uklanja razne Blastere) i FixWelch (uklanja Welchiu, "dobroćudnu" mutaciju Blastera).

dobro de zoni ti si preterao, ali realno vecini nije potreban winXP kad win98 odradjuje skroz OK sve ...
a gde da nadjem detonatore za win 3.1 ili 3.11?

ByMax mrzi i a/v programe i firewall programe, pa nije ni cudo sto mu se to desava...

nesharm je napisao(la):
ByMax mrzi i a/v programe i firewall programe, pa nije ni cudo sto mu se to desava...

Onda je to odgovor na njegovo pitanje, zasto mu se to desava.. 🙂

byMaX je napisao(la):
Nije mi jasno... Instalirao sam MsBlast HotFix i ponovo se javlja isti onaj one minute shutdown??? Jel ovo neki novi worm/virus nasao sigurnosni propust ? U svakom slucaju, skidam Rollup http://download.microsoft.com/download/d/8/0/d80dfc9d-fe92-4009-aa54-1cd00c880a20/WindowsXP-KB826939-x86-ENU.exe koji sadrzi sve fixeve posle SP1. Jel se jos nekome ovo desava?

pozdrav

Ja sam zaradio Welchu.Neznam ni sam kako ali sam imaoZA 4.0, NAV 2004 A pre njega Pc-cillin i nista ,niko ih nije nasao.XP sa sp1 i svim updejtima.I onda FixWelch je samo nasao.
Ja bih sam jedno rekao da je ovo katastrofa. 😕

byMaX je napisao(la):
One minute shutdown se javlja kada se jedan od scvhost.exe procesa koji su aktivni ubije iz bilo kog razloga. Probaj da ih ubijaš jedan po jedan pa ćeš videti.

Anti Patriota je napisao(la):

Stvarno mi se povraca od ovakvih odgovora ...

Probaj da skines STINGER http://antivirus.nih.gov/stinger.exe
novu verziju i sa njim uradi scan,
ali pre nego to uradis probaj da iskljucis SystemRestore
koji se nalazi u My Computer / Properties, pa zatim da ukljucis scan na viruse :wave;

jddipqd je napisao(la):
...

One minute shutdown se javlja kada se jedan od scvhost.exe procesa koji su aktivni ubije iz bilo kog razloga. Probaj da ih ubijaš jedan po jedan pa ćeš videti.

Tacno tako, ja sam sinoc fasovao download.trojan, norton nije mogao da ga popravi/obrise, a nisam ni rucno mogao (acces to file is denied, check if file is protected, or in use itd)! Pokusao sam rucno da ubijem procese i pojavila mi se cuvena poruka RCP terminated bla bla. Kao sto je neko vec pomenuo na "siptarsku" foru (pomeranjem kalendara na prethodni dan), sam dobio "malo vremena" medjutim, tek posle restarta je norton uspeo da stavi fajl u quarantine.

Chek, ako posle ubijanja nekog od svchost.exe izbaci taj shutdown (countdown) da li to obavezno mora da znaci da imam virus ? NAV je uredno update-ovan i ne nalazi virus (worm, sta je vec), fixblast takodje ne nalazi. Firewall radi uredno. :mrgreen: a i kacim se preko gprs-a, tako da mi je ip prakticno nevidljiv. Skinuo sam SVE zakrpe za win da napomenem.

Dakle, imam li ili nemam virus ??? 😱 😱 😱 I sta da probam (fixwelch josh nisam probao) da bih se otarasio gamadi. :cuss:

Pozdrav!

kVu je napisao(la):
Chek, ako posle ubijanja nekog od svchost.exe izbaci taj shutdown (countdown) da li to obavezno mora da znaci da imam virus ? NAV je uredno update-ovan i ne nalazi virus (worm, sta je vec), fixblast takodje ne nalazi. Firewall radi uredno. :mrgreen: a i kacim se preko gprs-a, tako da mi je ip prakticno nevidljiv. Skinuo sam SVE zakrpe za win da napomenem.
Ne. To je normalna reakcija windowsa kada se svchost.exe ubije. U stvari kod msblasta je gašenje bila samo nuspojava.

Nazad
Vrh Dno