Šta je novo?

RPC Interface Buffer Overrun Vulnerability - MSBLASTER WORM

za nepoverovati ali i meni isto to javlja od danas prvi put u zivotu!?!?

pre toga ide poruka
Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

svashta

da nisam spomenuo da se meni ovo javlja dok sam online, inache nemam nikakvih problema... trenutno je xp profesional bez sp instaliran pre 7 dana

Isto se i meni desava prvi put od kad imam XP instaliran (godinu i po). Da nije neki wirus :x ?

a da se to vama neko ne igra sa racunarom? imate li neki firewall?

Bojim se da je u pitanju bio exploit koji se upravo 'igra' sa RPC-om. Imas zakrpu za to na WindowsUpdate ;)

I meni se desilo isto.
Smor. Necu ni da se cimam da provaljujem. Neka stoji ! :mrgreen:

Pofafao sam i ja :d Ne znam samo kada, ceo dan nisam isao nigde osim na Benchmark, cini mi se...

Evo i mene zadesilo... Mislim da se secam koji je mail bio... :D joj! hebem ti hotmail!

Patch se nalazi na ovoj lokaciji:
http://microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=2354406C-C5B6-44AC-9532-3DE40F69C074&displaylang=en

Evo i ja sam srecni dobitnik. Nemam AV nemam firewall ali se zato restartuje ko lud :)

PS: Primao sam samo nitification mailove od benchmarka i isao na ovaj forum i to poslednjih 7 dana sigurno!

BeastMaster je napisao(la):
E sad se upisao i ja...odo da se resetujem :(

Ovde cak 5 puta za sat vremena, a 4 puta @online :(
Cak je uspeo da restartuje i racunar sa kojim sam umrezen :(

Jel dovoljno skinuti pach sa gore navedenog linka ili treba poterati i neki AV?

Ja sam poterao Nav sa poslednjom definicijom i on nista nije nasao,posle sam skinuo patch.

Ja sam skinuo patch, posle cega KAV nije nista pronasao... Pre nego sto sam ga instalirao nisam skenirao...

Meni je sve ok :)

BigBoy je napisao(la):
Jel dovoljno skinuti pach sa gore navedenog linka ili treba poterati i neki AV?

prica se da je msblast.exe u win/system32 diru CRV
ja sam instalirao patch i pola sata sam online
bez problema iako mi je doticni exe rezidentan
kaspersky nije nasao nista

O:) E pa ko vam kriv kad ne koristite redovno Windows Update ! ;)
Meni u Instalation History pise da sam taj patch instalirao jos 21 jula. :rtfm: ;P

Izgleda da posle tog patch-a nema problema, ja sam mimimum 6-7 sati dnevno na netu od toga Bog te pita koliko na Benchu, bez ikakve zastite sem XP-ovog firewall-a, i nikad ovo nisam video...

Evo i geek da se pohvali da je navatao isto :)

A jeste li primetili neku "cudnu" zakrpu koju icq sam downloaduje danas? Pitam se, da nije...

Meni system resetore od pre tri dana resi problem, dok se ne zakacim na net... i onda izgleda icq obavi svoje :D

Daklem, jel posle instalacije zakrpe potrebno juriti neki antivirus, ili je zakrpa dovoljna...

Čini se da ipak ne mora biti reč o trojancu, već samo o tome da neka budala sedi na netu, šalje RPC exploit sekvence redom po IP opsezima i obara ljudima računare.

Čitam na Googleu da se pojavio i pravi trojanac koji koristi ovaj exploit, tako da treba držati u pripravnosti i AV softver.

3 puta su me hakovali za 5min dok mi nisu rekli sta je, posle dok sam skinuo patch jos 4 puta.
Posto je meni puko win, kacim se sa notebook-a na kome je XP.

Mrzeo sam Xp pre ovoga, a tek ga sada ne podnosim
Long live w2k !

Meni se ovo ceo dan dešava sa Windows Server 2003 Enterprise-om, a sa uobičajenim XP-om ništa. Ovaj server sam danas instaliro i ceo dan razbijam glavu šta mu fali.
Nije mi jasno kako XP nije reagovo a 2k3 server jeste.
Čudno

Nazad
Vrh Dno