Šta je novo?

Router vs DC++

necca

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2007
Poena
301
Hitno mi je potrebna pomoc, a evo o cemu se radi:
koristim kablovski internet preko uglavnom nam dobro poznatog SBB-a. Dok sam koristio njihov modem preko USB-a, a download-ovo sa DC++ odnosno sa lokalnih habova brzina downloada je bila 90-130kb/s. ALI kada sam preko zicnog routera (planet xrt-401e) povezao dva racunara a modem sa routerom i uradio setup routera onako kako sam procitao u uputstvu ( i do sada proverio setup milion puta ) internet radi bez problema ali zato download na DC++ je 80b/s. Ima li ikakve pomoci, pod uslovom da sam jasno naveo simptome. Laik sam u ovome pa bih molio onoga ko moze da pomogne da objasni potanko. Hvala unapred

Poslednja izmena:
Na ruteru moraš otvoriti portove ka svom računaru.

Ok, samo kako to da uradim? Malo poblize objasnjenje bi mi dobro doslo. Hvala

Ok, samo kako to da uradim? Malo poblize objasnjenje bi mi dobro doslo. Hvala

i meni bi dobro dosla slicna pomoc. od kad sam uzeo od sezama router (telsey), net radi, ali kad ukljucim bilo koju torent aplikaciju net se blokira posle 20tak sek (iako sam nakacen). disable ne pomaze, pa svaki put moram da "restartujem" router. a bez torenta, ****s adsl... :crash:

i meni bi dobro dosla slicna pomoc. od kad sam uzeo od sezama router (telsey), net radi, ali kad ukljucim bilo koju torent aplikaciju net se blokira posle 20tak sek (iako sam nakacen). disable ne pomaze, pa svaki put moram da "restartujem" router. a bez torenta, ****s adsl... :crash:

U tvom slučaju u programu koji koristiš za download smanji broj konekcija.

Poslednja izmena:
i jedan i drugi treba da otvorite portove
na ruterima za te porgrame koje koristite
http://www.portforward.com/ tu ce te naci sve sto vam treba
da mi ne bi lupali glavu kako se pustaju portovi na vasim ruterima
jer je software uglavnom jedinstven, (a opet jako slican ako se poznaje terminologija), za svaki ruter

Nazad
Vrh Dno