Šta je novo?

Route 66 maxi

Creaven

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poruke
48
Poena
304
Molim vas da mi pomognete oko izbora gps navigacije ,trenutno se nalazim u Ljubljani i ovde imaju ovaj model na akciji i kosta 80€ ( http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=56598 ).Problem je to sto ima samo istocnu evropu ali ne i zapadnu a meni je potrena pretezno Nemacka i Austrija pa sam hteo da vas pitam na koju foru mogu za free da ubacim mape zapadne evrope i da li postoji opcija da je uredjaj zakljucan i da se ne moze otkljucati tek tako.Takodje me interesuje ,sam uredjaj koristi mape navteq-a koje sam uspeo skinuti (zapadnu evropu -22 zemlje ) da li postoji neko ogranicenje sa tim mapama za pojedine modele ,posto sam citao kako ne smeju da se ubacuju mape npr. Germany 2009 Q2 i Austrija 2009 Q1???
Znam da mnogo pitam ali vas molim za objasnjenje posto sam totalni pocetnik sto se navigacija tice.
Hvala vam.
 
S' obzirom da Route 66 navigacije ne podržavaju naše prostore ovde ih niko ne razmatra ni ne koristi. Zato i nemaš odgovora ovde. To što piše istočna Evropa je bzv. jer od Srbije imaju samo autoputeve. Ako ti to nije bitno te ti treba samo zapadna Evropa, ok, kupi, al' teško ćeš ovde naći nekog da ti pomogne.

Samo Garmin i iGo derivati imaju naše prostore.

Idi na sajt Navteq-a i tu možeš pogledati njihove mape on-line te znati šta oni zapravo pokrivaju i sa kojom preciznošću. Pročitaj još i ovo: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=191483
 
Hvala NShappy na odgovoru.Hteo bih samo jos jedno pitanje u vezi prebacivanja mapa sa neta,zanima me da li je to bukvalno proces copy/paste ili moraju da se crackuju neka cuda?Takodje sam video da ovi gps uredjaji imaju Win CE 5.0 platformu i video sam da ovaj uredjaj ,zavisno od trzista ima ili nema media player pa me intersuje da li postoji opcija da se player instalira kao dodatan aplikacija ili mora da se flashuje ceo software da bi to dobio?
 
Pa sorry, ali nemam pojma. A to ti i rekoh. Route 66 uglavnom nema niko na ovim prostorima pa i ne zna te tips&tricks.

Ako taj uređaj ima Win CE onda vrlo verovatno da se može turiti i neka od verzija iGo. E tog već ima kod nas pa se raspitaj na tu stranu. Ja koristim Garmina pa ti ne mogu pomoći.
 
Ok ,hvala ti jos jednom.Mislio sam generalno da li je ta platforma Win CE 5.0 kao otvoreni operativni sistem gde mozes dopuniti ceo uredjaj sa nekim playerom ili jos nekom dodatno aplikacijom?Da li to moze da se izvede na Garminu ili bilo kom drugom uredjaju koji koristi tu platformu ili za takav poduhvat moram da flashujem ceo software i da se ubacio sve ispocetka?
Ovo pitam zato sto neki uredjaji koji se prodaju za nase trziste i generalno Balkansko imaju manje opcija od istih tih uredjaja (uredjaji nose istu oznaku i isti model ) koji su za Francusko ili Englesko trziste ,tako npr. ovaj Route 66 kupljen u Engleskoj za istu kolicinu novca ima i mp3 player i picture viewer a kupljen u Sloveniji nema podrsku za player (kao sto sam rekao uredjaji su iste oznake i marke ).Zanima me generalno da li gps uredjaji tako funkcionisu , u nekom smislu da li funkcionisu kao mobilni telefoni koji imaju symbian , da li se tako mogu dopunjavati njihove opcije koje su podrzane hardware-om?
 
Svaki uredjaj koji ima win CE moze da instalira aplikacije namenjene za taj operativni sistem. E sada uglavnom proizvodjaci nameste da se po paljenju GPS uredjaaj startuje njihova aplikacija tako da taj korisnik ni ne vidi u stvari da uredjaj radi na win ce nego izgleda kao fabricki operativni sistem. Ako nadjes resnje kako da nateras uredjaj da ne startuje aplikaciju na pocetku onda bi trebalo da ti prikaze win. NA recimo MIo uredjajima je dovoljno obrisati autorun fajl kada se uredjaj prikljuci na racunar dok su recimo sony navigacije mnogo bolje zasticene...
Predlazem ti da prelistas ove forume i tu pokusas da nadjes nacin da otkljucas win na tom uredjaju:
http://www.gpsunderground.com/forums/
http://www.gpspassion.com/forumsen/default.asp
 
Vrh Dno