Šta je novo?

Rounded ATA kablovi

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Pre neki dan je jedan od membera najavio da u ComputerLand u Piramidi na Sajmu treba da stignu okrugli Ata kablovi.

Izgleda da je bio "ucutkan" posto ne mogu da nadjem vise taj thread...Pa da iskoristim sada nove mogucnosti foruma da pitam doticnog ili bilo koga ko zna da li su stigli i ako nisu kada ce ???

Nemoj da se tripujes samo da je to jeftino. Jos dok sam radio u bivsoj firmi, hteo sam da ih narucim onako za entuzijaste :) iz domaceg okruzenja, ali kad sam video cenu...
Jedan ATA kabl je kostao oko 5 eura ili vise - ne secam se bas...kome to da prodas?

Za 5€ bih ja odmah kupio, međutim rounded ATA kabal je po stranim sajtovima od 15-20€...

Peca je napisao(la):
Nemoj da se tripujes samo da je to jeftino. Jos dok sam radio u bivsoj firmi, hteo sam da ih narucim onako za entuzijaste :) iz domaceg okruzenja, ali kad sam video cenu...
Jedan ATA kabl je kostao oko 5 eura ili vise - ne secam se bas...kome to da prodas?
Pa neki po neti na news-u prodaju obican ata 66/100 za 5 €

Peca je napisao(la):
Peco, a jel' ima negde da se nabave round LVD SCSI kablovi? To je već vredno plaćanja.

delimir je napisao(la):
Za 5€ bih ja odmah kupio, međutim rounded ATA kabal je po stranim sajtovima od 15-20€...
za 5€ ja bi uzeo 2kom + za flopi ako ima :) a slucajno znam gde na netu ima da se uzme ovakva kombinacija za 14€!

jos kad bi neko mogao da naruci...

magick je napisao(la):
Peco, a jel' ima negde da se nabave round LVD SCSI kablovi? To je već vredno plaćanja.

Evo ga sad i ovaj, nemo'ž se nađu ni najobičniji ATA kablovi, a on bi SCSI pa još i LVD :D

drapin je napisao(la):
Pre neki dan je jedan od membera najavio da u ComputerLand u Piramidi na Sajmu treba da stignu okrugli Ata kablovi.

Izgleda da je bio "ucutkan" posto ne mogu da nadjem vise taj thread...Pa da iskoristim sada nove mogucnosti foruma da pitam doticnog ili bilo koga ko zna da li su stigli i ako nisu kada ce ???

Pre nekoliko dana sam pricao sa covekom. Kablovi su naruceni ali jos uvek nisu stigli. Tip me ubedjuje da ce ih sigurno dobiti a "cena jos uvek nije formirana".

Ja kazem minimum 5 (mozda i vise) a secanje me ne sluzi bas najbolje :D To mislim na nabavnu cenu "tamo", sto znaci da se ovde nikako ne bi prodavali ispod 8 ojra u maloprodaji. Ma mnogo je...

Peca je napisao(la):
Ja kazem minimum 5 (mozda i vise) a secanje me ne sluzi bas najbolje :D To mislim na nabavnu cenu "tamo", sto znaci da se ovde nikako ne bi prodavali ispod 8 ojra u maloprodaji. Ma mnogo je...

Cek cek ne razumem jedan ide kabl cena 5-8€ OK, ali ako pricas za ceo kit, a to jest 2xIDE 1xFD to je napolju od 15€ pa na koliko hoces (svetleci u marku, oklopljeni, duzina 1m.....).

Jedan bre, kakav kit...

Peco, evo ja sam nabavio jedan "kit" :D :D
salim se, 2 IDE i 1 FDD, kao neka verzija opletena bakarnom zicom, navodno pouzdanija...

ma sve u svemu nista specijalno, jedino sto malcice smanjuje haos u kucistu..

evo slicice :

Mislim da je drug u australiji pazario 2 komada i to 20 $ (australijskih) po komadu...Inache mislim da je 1$ (australijski) neshto malo vishe od 1 DM...

JOBAH je napisao(la):
salim se, 2 IDE i 1 FDD, kao neka verzija opletena bakarnom zicom, navodno pouzdanija...

evo slicice :
jel kod nas negde ili od preko?

Ja se izvinjavam, ali sta ce vam round kablovi.. kako smo poceli, sadicemo cvece u kucistu, da bi mu bilo lepo i da bi imao kiseonika... Dajte, nemojte da prelazite u fazu koja moze da se okarakterise kao vrsta bolesti.. Komp je komp, a round kablovi nece doprineti nicemu..

byMaX je napisao(la):
Dajte, nemojte da prelazite u fazu koja moze da se okarakterise kao vrsta bolesti.. Komp je komp, a round kablovi nece doprineti nicemu..

Pa Voćko ima rounded ata kablove koji svetle u mraku sa sve neonkom :p

byMaX je napisao(la):
Ja se izvinjavam, ali sta ce vam round kablovi.. kako smo poceli, sadicemo cvece u kucistu, da bi mu bilo lepo i da bi imao kiseonika... Dajte, nemojte da prelazite u fazu koja moze da se okarakterise kao vrsta bolesti.. Komp je komp, a round kablovi nece doprineti nicemu..
Rounded kablovi donose tri prednosti:
-Olaksana manipulacija
-Bolji protok vazduha u kucistu
-Estetika
Slazem se da nijedno nije bas strasno bitno, ali ima i dosta manje bitnih stvari na koje perfekcionisti obracaju paznju...

Estetika stvarno mozemo da kazemo da ne doprinosi nicemu, ali neko voli da zna ili cak vidi (providne stranice-otvorena kucista) da mu je komp "uredan".

Olaksana manipulacija je sasvim pozitivan doprinos kad montiras komp ili petljas nesto po diskovima, nije isto da li ces potrositi pola sata na raspetljavanje i savijanje obicnih ATA kablova ili pet minuta sa rounded kablovima.

Na kraju najbitnija je po meni prednost poboljsani protok vazduha, naravno u slucaju klasicnog resenja "prednji ventilator uduvava/zadnji ventilator izduvava". U tom slucaju prednji ventilator je prakticno potpuno "zagusen" preprekom ATA kablova, koji mu se obicno nadju tacno "ispred nosa".

JOBAH je napisao(la):

evo slicice :

Koja ti je memorija u kucistu?

3x 256MB DDR400 Geil Ultra CAS2 sa bakarnim hladnjacima.... Memorija izgleda a i pakovanje u kojoj dolazi super...

byMaX je napisao(la):

Ja sam dobio brzi burst transfer od 1450Mb/sek

laxduke je napisao(la):
Ja sam dobio brzi burst transfer od 1450Mb/sek

Lax, mozes li ovo malo da objasnis? Kakve si ranije kablove koristio a sta sad koristis? Koji je uredjas CD/HDD u pitanju? Da li si bas siguran da je to 1450Mb/s i chime si to merio?

Ja kod mene nisam primetio neko ubrzanje...

kepa je napisao(la):
Pa zar oni jos nisu ukinuli PP ???:(

Ne, još uvek se čeka "mišljenje" Ministrarstva za nauku i tehnologiju šta spada u računarsku opremu :( :( :( Verovatno pokušavaju da dobiju odgovarajući koeficijent za izračunavanje kriterijuma šta spada u računare a šta ne :(

JOBAH je napisao(la):
Lax, mozes li ovo malo da objasnis? Kakve si ranije kablove koristio a sta sad koristis? Koji je uredjas CD/HDD u pitanju? Da li si bas siguran da je to 1450Mb/s i chime si to merio?

Ja kod mene nisam primetio neko ubrzanje...

Par SCSI orjenitisanih testova koji rade i sa IDE diskovima, HD Tach i slicni.
Sandru ne palim nikada kada testiram HDD, posto tu se najvise izlupeta.

kartica

Miroslav je napisao(la):
za 5€ ja bi uzeo 2kom + za flopi ako ima :) a slucajno znam gde na netu ima da se uzme ovakva kombinacija za 14€!

jos kad bi neko mogao da naruci...
Ako ti je zaista stalo da ih narucis mozemo da se dogovorimo da ti ja platim sa kartice ( visa electron), nije mi to problem samo nisam do sada nikada narucivala pa ne znam koliko ce vremena trebati da ti stignu kablovi,sta ako ti ne stignu...etc.
Sva sreca pa to nije neka ogromna kinta;ako hoces mozemo da probamo.
Naravno nisam ti ovo napisala da bih nesto zaradila na toj transakciji vec zato sto sam u mogucnosti da ti pomognem.Ukoliko si jos uvek zagrejan za kupovinu posalji mi mail.
Pozdravtype;

Nagradna Igra :)

Benchmark sajt poklanja komplet rounded kablova (zute boje:)) onome ko prvi postuje tacan replay na sledece pitanje: Kog datuma je Benchmark prezentacija pocela sa radom? cheers

Nazad
Vrh Dno