Šta je novo?

Root uz Flash Tool - pomoć

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Imam telefon na kome je preinstaliran AdMob (neka vrsta AdSense aplikacije) i koji je odjednom postao poprilično agresivan. Deinstalacija iako postoji kao opcija ne rešava ništa pošto je telefon sam od sebe re-instalira.

Prvo me zanima da li bih sa rutovanjem telefona mogao da rešim problem?

A drugo - pratim ovaj tutorial do nekih 5:20:
[video=youtube;vq_k_HW5TZo]1[/video]

i tu nastaje problem - kada pokrenem download u Flash Tool i konektujem telefon ne dešava se ništa... može pomoć kako da rešim to?

Win 7 64-bit SP1 platforma

Poslednja izmena:
Prvo treba da klikneš download, onda telefon povezuješ isključenog na komp.

Da li si instalirao drivere?

da, kao na snimku. instalirao sam mediatek drivere koji dolaze u ovom paketu sa YT linka i restartovao komp

windows prepoznaje telefon i mogu da prebacujem fajlove sa i na telefon

Sent from my KIICAA POWER using Tapatalk

potrebni su ti adb driveri za mediatek, dok ih ne instaliraš neće ti flash tools raditi, koliko se sećam na win10 e bilo baš pain in the ass da se instaliraju a na win 7 onako.

ako se dobro sećam koristio sam 4pda aplikaciju koja je sama odrađivala instalaciju plus ubacila neku app na tel koju sam odmah posle root-a brisao.

Da preformulišem poveži ugašen tel sa kompom i onda treba u device manager da vidiš da ti se pojavio u adb devices ili tako nešto.

krenuo sve od nule i proradilo...

Ali eto novog momenta:

txwnUqCfS-OAtQ2plz4dHA.png

Dešavalo mi se i to ali ne mogu da se setim kako sam to rešavao, davno sam imao Mediatek vidi na yt ako ima neko rešenje ili forum. Ako nisi radio restart kompa odradi i to, zna da se zaglupi.

Meni je radilo samo na jednom hp laptopu uvek kako treba na svim ostalim kompjuterima je *****avalo.

Za tu gresku mora format iz SPFT da se uradi...
Edit:Btw, znas sta format radi...ako ne znas sta radis, bolje i ne pocinji.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa, iskreno, root mi je baš neminovan s obzirom da ovaj AdMob i "lažni Google service" baš uništava svaku normalnu upotrebu telefona za bilo koga ko nije informatički OK sam sa sobom :D

Ne znam na šta ciljaš za format? Na telefonu nema bitnih podataka, poskidao sa needrom adekvatne fajlove za moj telefon, recovery.img imam, ne znam da li sam još nešto propustio?

Nisam baš mnogo vičan svemu ovome, jako me frustrira to što uradim sve kao na tutorialu ali uvek nešto zafali za šta prosto nema odgovora osim otprilike "skini ovih 50 drajvera".

Ali, pošto jednostavno moram, ne preostaje mi ništa drugo nego da naučim, nadam se ne na najteži način.

Poslednja izmena:
Ako nemaš komplet ROM za spflash tools format znači da ćeš imati ciglu dok isti ne ispliva negde na netu.

Plus moguće zezanje oko imei broja i jos po nešto.

Otprilike moja iskustvom su ovakva, dva kompa sve isto instalirano, jedan radi, drugi ne.

Ćudljivi su mnogo ovi programi video za ilustraciju :D

https://www.youtube.com/watch?v=JYAq-7sOzXQ

ROM imam preuzet sa needrom.com
LEAGOO_KIICAA-POWER_OS3.0-Lite_20170918

proverio oznaku moduela i skinuo odgovarajući - naziv OSa isto odgovara onome što trenutno imam.

U ovom folderu sa youtube tutoriala se nalaze sledeći fajlovi:
HJ1GEd8dSH_djs_siFEwrw.png

Jel sam nešto propustio i smem li da se upustim u planinarenje? :D

Pa pokušaj pre nego što kreneš još jednom da ubaciš samo recovery, ako ne uspeš onda rokni ceo rom sa tim da umesto stock recovery-a staviš već taj koji želiš da imaš.

kod formatiranja mislim da moraš da instaliraš sve particije ponovo, bilo bi dobro da odradiš bekap pre toga.

Probaj i frmware upgrade pre nego što se upustiš u formatiranje telefona, mislim da bi to trebala da ti bude poslednja opcija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno