Šta je novo?

Room Escape - LIVE igra

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Naime naleteo sam na informaciju da postoji prava Room Escape igra i da se taj prostor nalazi u Novom Sadu. Svima je jasan koncept sta i kako se radi, ako nekome nije objasnicu, ali me zanima da li je neko od forumasa isao tamo i kakva su iskustva?

http://www.roomescape.rs/

Pre neki dan sam bio u NS-u i dok sam prolazio tu, vidim natpis Live Room Escape (ili nešto u tom fazonu) i baš se zapitam da li je to stvarno to ili nešto deveto. Zvuči interesantno :)

Inace do jaja je sto nije za jednog coveka vec izmedju dvoje i petoro, takodje je kul sto postoji dva scenarija. Ja cu svakako ici samo da se organizujem sa devojkom i par drugara...

Upravo tako. Plus jednu u Madjarskoj, priznajem, zarazio sam se. :d

A da li je 60 minuta dovoljno? Ok, ocigledno da jeste, ali da li je gusto ili je taman?

Sobe su prilicno dobro izbalansirane da mogu da se zavrse za tih sat vremena, a tu je i gamemaster da pomogne ako se zapne. Konkretan uspeh najvise zavisi od ekipe i sposobnosti iste.

Moj skor je 3 uspesna escape-a i jedan zamalo. :d

Sobe su prilicno dobro izbalansirane da mogu da se zavrse za tih sat vremena, a tu je i gamemaster da pomogne ako se zapne. Konkretan uspeh najvise zavisi od ekipe i sposobnosti iste.

Moj skor je 3 uspesna escape-a i jedan zamalo. :d

E to "jedan zamalo" me brine. Dam 3k din za 1h zamalo zabave. Ukoliko ne uspem da resim i moram da prekinem, poludeo bih.

inace, kakvi su tragovi koje treba naci? Da li je potrebno cupati tepihe i prevrtati krevete ili su dostupni?

Daj ne k*njaj, idi pa vidi. Nemoj da mu neko odgovori slucajno i da svima pokvari igru!!!

Necu da znam nista, hocu sam da otkrijem, u tome je draz.
Imaces sat vremena zabave sigurno i ako ne izadjes. Jedino ces biti uskracen ako izadjes ranije :p

u bre al ste ostri :D

kurajber nemoj da pucas. nemoj da odem i da ti detaljno ispricam sta i kako :p

Pošalji mu detalje na PM. U subjectu napiši da je od princa iz Nigerije dobio 10000000000000000$, a u samoj poruci... :d

Pobicu vas :d
Vec sam dobio 50.000.000$ od nigerijske vlade na ime odstete jer se moj mail nasao na listi prevarenih hahaha Neunistivi su majke mi.

Pozdrav svima,
Evo da se i ja upisem ovde :)

Dobio sam kao poklon vaucer, pa sam otisao sa drugarima u NS Escape Room (Bank Robbery scenario) i svi smo se odusevili (nas petorica)
U pocetku sam bio skeptican i oko visoke cene i cele ideje, resavao sam ranije na internetu raznorazne Room Escape igre.. stvarno svaka preporuka, odusevicete se :)
Sto se tice velicine grupe, ne bi trebalo ici u vecoj grupi od 5 ljudi (mozda 3-4 idealno), jer nisu bas toliko velike sobe.

Za one koji nisu nikada resavali nista slicno - nije potrebno nikakvo posebno predznanje, sve zagonetke su logicke.

Najvazniju stvar nisi napisao, uspela pljacka? :d

:d
Trebalo nam je nesto sitno preko sata da zavrsimo, ali smo uspeli (mislim 1h:10min).
Oni inace preporucuju da se prvo radi Nuclear Disaster scenario jer su tamo resenja linearna, dok u Bank Robbery-ju nisu.
Ludo se zabavismo, bas ovih dana planiramo da odradimo i drugu sobu, ali ovaj put bez pomoci (koristili smo 2 puta pomoc tamo)

* Inace, moze se traziti pomoc od Gamemastera 1x na svakih 10 minuta. Pomoc je u vidu nekog hinta, nije resenje i ne spoiluje :)

verovatno preostalo vreme :D

E pa vidiš to mi nije palo na pamet :D

To je preostalo vreme :) mada ima par fotki na kojima su cudna vremena..
Ako se dobro secam, Gamemaster nam je rekao da niko nije ispod ~47-48 min zavrsio nijedan od dva ponudjena scenarija.

bio sam juce sa ekipom u sobi misterije. bilo nam je super i sada cekamo laboratoriju.
presli smo sa nekih 5-6 min ostatka, ali nismo koristili pomoc nijednu. nas je bilo 4 i mislim da je soba sjajno izbalansirana za vreme i tezinu. nismo zurili, zezali smo se i presli skoro taman za vreme. bili smo relativno dobri jer se nigde nismo bas zaglavili da nismo znali sta bismo.

za laboratoriju bih ipak voleo da daju 2h za resavanje jer bi u suprotnom bila samo za okorele igrace. informacija koju smo dobili je da, iz sobe misterije, oko 50% ljudi uspe da izadje za dato vreme. u tezoj sobi bi to spalo na 10% za 60min.

verovatno cemo u skorije vreme i do novog sada da odemo.

sve u svemu, i od mene preporuke za escapegame.rs

Respect za bekstvo bez pomoci.

Mislim da je 2 sata previse, jer ako se zakucas na nekom problemu nece ti sve vreme ovog sveta pomoci i samo produzavas agoniju. :d Za laboratoriju sam dobio info da je nece preporucivati kao prvi escape, tako da ce se kretati sa odredjenim iskusvom koje itekako vredi, videcemo..

Soba misterije je zapravo vrlo lagana. Nema puno pravih zadataka gde treba nesto posebno mozgati. vreme se trosi na ispitivanje okoline. pa cak i tako, ostaje jako malo vremena na kraju. kada bih morao da resavam zadatke na svakom koraku, ne bih stigao sigurno.

Nije lagana, taman je za prvi escape, imao si dobru ekipu pa je tako delovalo, mi smo se opusteno zapucali. :d Meni je daleko zabavnije da istrazujem okolo i nalazim/koristim predmete nego da lupam glavu o zid oko zadataka, to mi je nekako glavna stvar koja pravi razliku izmedju igre i iskustva uzivo.

Novosadski Roomescape dobio novu sobu (umesto nuklearne katastrofe) - Zombie lab

zombie_lab_bg.png

Planiram ovih dana da odem, javim kakva je :)

Bio ja sinoc, uspeli zavrsiti, soba je odlicna i teska, just the way I like 'em. :D

Otvorena je i laboratorija u Bg escape-u, bio neko?

Pojavila se još jedna www.trap.rs

Jel probao možda neko?

Nazad
Vrh Dno