Šta je novo?

Roming u Crnoj Gori 2014

mihailodj

Poštovan
Učlanjen(a)
12.07.2014
Poena
70
Zdravo , s obzirom da je uveliko pocela sezona godisnjih odmora , a kako mnogo nasih ljudi ide u susednu Crnu Goru ,zamolio bih vas da napiseste svoja licna iskustva i misljena u vezi toga koji Srpski mobilni operater ima najpovoljnije cene rominga i najbolje roming opcije .

Uzgred da kazem ja koristim Telenor i mts postpejd :)

Pogledaj sajt mts-a, imaš varijantu za, ja mislim 799 din. 10 dana u Crnoj Gori ne ograničene dolazne i odlazne pozive sa i ka telekom mreža i ne ograničen data saobraćaj. Imaš varijantu i za mesec dana, ali ipak malo pregledaj njihova sajt, pozdrav

Kakva je fora sa MB u ovoj promociji? Odredjen broj po punoj brzini pa ona manja ili...?

^ Bez ogranicenja i smanjenja protoka, dakle flat. ;)

Morace se onda probati kad odem dole. Bice to ovaj rad :D

funny-gifs-downloading-the-internet.gif

Video sam tu promocju kod mts-a ali sam malo skeptican , ipak imam postpaid broj ,a citao sam da su neki ljudi imali problema pa da mi nedaj boze nabiju racun za net...posto imam android telefon ....Sta mislite dali je bolje to kod mts-a ili kupiti crnogorsku karicu ? :)

Pa jer neko imao iskustva s tim ? kazem plasim se zbog toga sto sam postpaid ,pa ako bude problema prilikom aktivacije , nabicu ogroman racun za net :)

Ja sam pre dve godine koristio neki Telenor dodatak za net u CG (1Gb) i nije bilo nikakvih problema. Aktivacija je bila trenutna. E sad brzina je naravno lošija, ali je poslužilo. :)
Sa m:ts treba biti oprezan. Dobro treba proveriti da li je i kada aktivirana ta promocija. To što te odmah zaduži na stanju ne znači i da je zaiosta startovala promocija...

Mts dodatak radi. Samo pazi da kada udješ u cg da se povežeš na mtel mrežu. I mislim da je bolje da dodatak aktiviraš npr. dan ranije pošto kod njih se dodaci nikada ne aktiviraju trenutno već uvek kasnije, poz

Pa to...aktivacija ipak ranije i obavezno proveriti jel stvarno aktivirano :)
Treba namestiti manual mode za mrežu mada mislim da i pored toga što postoji roming sa svim provajderima dole ne možeš korisiti (sve i da hoćeš) bilo koju mrežu.

Imam ja i telenor postpaid ,samo sto mi je nekako glupo to 7 dana ,znaci moras da aktiviras dva puta ,promocija kod mts-a mi deluje mnogo bolje ,razmisljam da mozda ponesem prepaid karticu mts-a ,tako mogu da budem siguran da mi nece nabiti racun ? :)

Ova promocija je po meni zgodna za koriscenje neta bez cimanja oko potrosnje, ali za pozive nije vredna (moze ne-zanemarljiv broj poziva iz mTel mreze da se obavi za 800 dinara :D).
Tako da, za data bolje uzeti prepaid karticu, a ovako, aktivirati dan barem pre, iskljuciti pre ulaska u CG i ukljuciti po ulasku u CG telefon.

Surfuj neograničeno uz prepaid Internet pakete Hello Net i Hello Net Extreme

Podgorica, 11. jul 2014 – Kompanija m:tel je za ljetnju sezonu pripremila Internet prepaid paket Hello NET, koji korisnicima omogućava da neograničeno surfuju, komuniciraju na društvenim mrežama i opušteno koriste Internet kako im najviše odgovara. Ovaj prepaid paket će od sjutra biti dostupan u svim m:tel-ovim poslovnicama, kao i na maloprodajnim mjestima svih dilera i distributera.

Kupovinom prepaid paketa Hello NET, korisnici za samo 8,9 eura dobijaju 15 dana neograničenog pristupa Internetu - 4GB po max brzini.

Nakon što potroše MB po maksimalnoj brzini, brzina se smanjuje na 128Kbps, uz mogućnost kupovine dodatnih MB po maksimalnoj brzini.

Korisnici ovog paketa imaju pristup meniju *105# sa posebnom ponudom za Internet tarifne dodatke i m:roming. Tako korisnici mogu da za 0,9 eura kupe 1 dan Interneta (500 MB); za 4,99 eura 15 dana Interneta (3 GB) ili 30 dana Interneta (10 GB) za 14,99 eura.

Ponude kupljene putem menija *105# važe od trenutka kupovine.

Pored svih navedenih povoljnosti, korisnici mogu da kupe Hello Net Extreme paket u okviru kojeg dobijaju USB modem Huawei E 303 i Hello NET prepaid paket po cijeni od 19.9 eura. Ukoliko se odluči za ovu opciju, korisnik dobija 15 GB besplatnog saobraćaja po maksimalnoj brzini, koje može da koristi 30 dana od aktivacije paketa.

Više informacija o ovoj akciji i cjelokupnoj ponudi m:tel-a, korisnici mogu naći putem jedinstvene korporativne aplikacije m:go, Facebook stranice Mtel Imate prijatelje, web site-a www.mtel.me kao i besplatnim pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.

Ova promocija je po meni zgodna za koriscenje neta bez cimanja oko potrosnje, ali za pozive nije vredna (moze ne-zanemarljiv broj poziva iz mTel mreze da se obavi za 800 dinara :D).
Tako da, za data bolje uzeti prepaid karticu, a ovako, aktivirati dan barem pre, iskljuciti pre ulaska u CG i ukljuciti po ulasku u CG telefon.

Kako mislis ne isplati se za pozive? Pa mozes neograniceno da zoves i fiksni i mobilni u okviru Telekomove grupe , a s obzirom da su skoro svi fiksni brojevi u Srbiji kod telekoma i da vecina korisnika u SRB koristi mts onda se vrlo isplati i za pozive ,a omogucava i besplatne dolazne pozive i poruke :)

A iz mtel mreze da zoves Srbiju ,kostace te dosta + poruke koje su ovde neogranicene + net :)

Upravo pisem sa prepaid broja mts-a, mtel dodatak. Non stop online, provereno flat ;)

Miha, OK, ako zelis da pricas iz CG dok si na "odmoru" :) Ovako, mozes jedno 80 minuta minimalno (dolaznis) da pricas, ili minimalno 53 minuta (odlaznih, u jednom razgovoru naravno).
Ko ima potrebe za toliko - OK, ima smisla. Ovako mislim da je isplativije samo zvati, bez aktiviranja dodatka. Dao sam sestri prepaid broj sa 600 dinara, za nedelju dana, prilicno SMSovanja (za roming...) i nekoliko razgovora, i ostalo joj 200 :)
Treba staviti na papir koliko zeli da se razgovara, naravno.

mts prepaid kartica sa mtel roaming dodatkom. telefon lumia 625. 3g signala nema bas svuda, u apartmanu imam samo edge koji je neupotrebljiv. sutomore, canj i okolna mesta imaju slicne rezultate merenja brzine. verujem da je telenor net brzi, imaju i 4g ali nisam probao. nisam uspeo sa mts karicom da se zakacim ni na jednu mezu sem mtel.

Prilozi

• wp_ss_20140716_0001.png
    wp_ss_20140716_0001.png
    267.1 KB · Pregleda: 149
mts prepaid kartica sa mtel roaming dodatkom. telefon lumia 625. 3g signala nema bas svuda, u apartmanu imam samo edge koji je neupotrebljiv. sutomore, canj i okolna mesta imaju slicne rezultate merenja brzine. verujem da je telenor net brzi, imaju i 4g ali nisam probao. nisam uspeo sa mts karicom da se zakacim ni na jednu mezu sem mtel.

A jer znas mozda kakvo je stanje u budvi ?

Ako si u nekom vecem gradu u crnoj gori onda ces nahvatati wifi sigurno.. cuj se preko skajpa ili vibera.. to je najbolja opcija...

Jer znate slucajno koliko je otprilike vremena potrebno da se aktivira mtel dodatak na prepaid kartici?

Ja sam kod HN, Zelenika, 3G signal je super, ali internet gotovo i da ne radi koliko je sporo...

aktivira se odmah, stigne ti potvrdna poruka..

Ne mora da znaci, najsigurnije je nemati kredita posle aktiviranja dodatka. I obavezno restartovati telefon (da se resetuje net konekcija). Bilo je slucajeva (doduse na postpaidu) da nije bio aktiviran dodatak, ili da jeste, ali posto je sesija ostala aktivna, nije se racunao.

presao sam na telenor jer je mtel neupotrebljiv.. izgleda da 4g nije dostupan za nas koji smo u roamingu. nemam opciju rucno da podesim na 4g, a ovako automatski me nije sam prebacio.

Prilozi

• wp_ss_20140716_0004.png
    wp_ss_20140716_0004.png
    269.6 KB · Pregleda: 138
Nazad
Vrh Dno