Šta je novo?

Rome Total War2 - Feudalism mode (serbian)

laufer982

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2007
Poena
304
Interesuju me vasa misljenja o modu za Rome Total War2 - Feudalism koji prave nasi momci potpomognuti nekolicinom mamaka sa strane!

evo ljudi trazio sam po ostalim forumima i normalo na SK su momci koji prave moda ali nije mi jasna ova slika vidi attachment
serbia
odakle bre Srbiji vizantijska teska konjica (Kataphraktoi) i njihova pesadija(Varangian Guard), a tek zastave....:wall:

Prilozi

• serbia.jpg
    serbia.jpg
    184.3 KB · Pregleda: 265
Poslednja izmena:
To mu dodje kao onaj GTA San Andreas srpska varijanta,dosta jadno,misle ako ce ubaciti
4c na zastavu da ce napraviti nesto na cega ce se nas narod popaliti! Iskreno receno izgleda mi jako smesno i bez veze!

Pre nego sto nesto napisete, trebalo bi malo bolje da se informisete a ne da ovde lupate gluposti (posebno "markoubicaBF2").

P.S.
Da vam ja sad ovde ne bi objasnjavao neke stvari, evo vam link pa lepo procitajte ceo thread. Mozda vam nesto bude jasnije!
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=11641

Sve je to u redu ali,to nemenja moje misljenje! Svaka njima cast na trudu,ali nisam siguran da to nesto vredi! To je moje misljenje nema potrebe da se vredjas i da odgovaras tako,ako mozes ubedi me u suprotno,jer vidim da shvatas licno!;)

@markoubicaBF2
Mozda sam malo preostro reagovao, tako da se izvinjavam ako sam te uvredio.

Da si bar malo pogledao thread, iz mog gornjeg posta, video bi koliko gresis u svojoj proceni.
A ta slika i 4c koje spominjes su radjeni u ranoj fazi moda, samim tim ne mozes ocekivati da sve bude uradjeno odmah na samom pocetku. Zato uzmi i dobro procitaj taj thread pa ces lepo videti sa kolikom ozbiljnoscu se radi taj mod.

Izvinjenje prihvaceno!;) Odmah da se izvinim i ja ako sam te uvredio,jer koliko mi se cini i ti imas neke veze sa pravljenjem tog moda!

Citao sam i sve je to OK,kad se zavrsi mozda ce i da lici na nesto,ali sam ja dosta skeptican!
Dobro je to da se i kod nas nesto desava,da se neki ljudi trude da naprave nesto,to podrzavam,ali realno mislim da to nece biti neki visoki kvalitet!

@dragon.serbia
Sta mu se izvinjavas. Covek, blago receno, lupa gluposti i ta tvoja izjava je sasvim na mestu. Nije ni procitao temu, ne zna nista o mod-u, video je jedan screenshot, a iznosi izjave da ce biti "jadno".

Sto se tice samog moda i njegovog kvaliteta ostaje da se vidi kada mod bude ugledao svetlsot dana.
btw pogresan je naslov teme, u pitanju je M2TW Feudalism Mod

Alo momci, spustite loptu na zemlju. Doslo je do nesporazuma upravo zahvaljujuci pogresnoj informaciji - naziv moda. Zamalo i sam da odreagujem kao marko medjutim kako u inicijalnom postu nije bilo nikakvih dodatnih informacija, suzdrzao sam se (iskustvo :) )
Inace bice zanimljivo videti taj mod, isto kao i M2TW Age of Ambition mod, na kome je u samom startu radio DukeofSerbia...Znaci dva moda sa Srbima...
Nadam se da Duke prati razvoj DLV moda i da ce primeniti slicne fore...

ima i gresaka, ali..

momci izvinite znam pogresio sam i ja sto se tice naziva posta naravno mislio sam na M2TW Feudalism mode, i naravno da postujem to sto radite! SVaka cast ljudi, ali ima i netacnih stvari !! pogotovo oko naziva Srpskih jedinica i njihovog predstavljanja, a i zastave su totalno pogresno predstavljenje

ovo je sa SK

Предложене аутентичне јединице за Србију:

Краљевска Гарда ---nije postojala pod tim nazivom
Властела --- netacno totalno vlastela nije naziv za vojnu jedinicu vec naziv za srpsko plemstvo! A jedino Srpsko plemstvo se ujedinilo pred odlučujuću bitku na Kosovu!!!!
Властелчићи (име још није коначно) ---- netacno nema vlastelcici vidim nije konacno ali se mora promeniti jer nije postojala
Оклопљени Копљаници (име још није коначно)
Стрелци Власи (име још није коначно)

У каснијем периоду долази до замене:

Властела >>> (Српски) Витезови ---
(Српски) Гусари ---- nisu postojali Srpski gusari!!!!!! Vec Bokeljski Gusari kao sto kaze oni dolaze mnogo kasnije i Slovenski gusari u ranijem periodu koji su vise bili pagani!!!

sta da kazem o zastavama !!POgledajte za konjicu
citat:"Ово је коњаничка застава за Србију. Мораћу дорадити, али очекујте тог црвеног двоглавог орла на белој позадини за коњаничку заставу."

Nikada nije postojao crveni dvoglavi orao na beloj podlozi za neku vojnu jedinicu!! A ni na jednom grbu plemicke porodice Srbije NEMA crvenog dvoglavog orla!!!! bilo bi bolje da su stavili ovaj znak Red Sv. Ðorđa (1318. godine)

A gledaj sta kaze za ..."За лидера факције Србије застава ће сигурно бити златни двоглави орао (знак лозе Немањића), највероватније на црвеној подлози. Исто важи и за royal banner. Остале заставе ће бити црвени двоглави орлови на белој позадини (симбол средњовековне државе Србије)"
a znak Nemanjica je pogledaj

Prilozi

• srbijaik9.jpg
    srbijaik9.jpg
    153.3 KB · Pregleda: 103
  • grb_nemanjici.jpg
    grb_nemanjici.jpg
    6.8 KB · Pregleda: 81
  • title-history3.jpg
    title-history3.jpg
    3.5 KB · Pregleda: 85
i da veoma sam upoznat sa radom momaka sa SK foruma,ustvari pratim ga, ali necu da se petljam radite kako znate mod, naravno bice kritika to je normalno!!!!!!!! Ali neka pokusaju bar malo da ga usaglase sa istorijskim cinjenicama, mada verovali ili ne postoji jos jedna ekipa koja radi takodje na njihovom modu za M2TW Serbia koji je istorijski bar do sada veoma tacan i sto se tice jedinica i zastava, ali oni se ne duvaju (bez uvrede)previse preko foruma nego momci rade:))!!!

@dragon.serbia
Sta mu se izvinjavas. Covek, blago receno, lupa gluposti i ta tvoja izjava je sasvim na mestu. Nije ni procitao temu, ne zna nista o mod-u, video je jedan screenshot, a iznosi izjave da ce biti "jadno".

Sto se tice samog moda i njegovog kvaliteta ostaje da se vidi kada mod bude ugledao svetlsot dana.
btw pogresan je naslov teme, u pitanju je M2TW Feudalism Mod

Evo ga jos jedan se nasao prozvan!

Evo ga jos jedan se nasao prozvan!
Ma ne, ja prvi put cujem za ovaj mod, ali kada cujem za ovakve projekte obicno pruzim pomoc, makar to bile samo reci podrske koje mogu da znace puno. Medjutim, sa druge strane su oni "eksperti" koji na prvi pogled kazu: "To mu dodje kao onaj GTA San Andreas srpska varijanta,dosta jadno,misle ako ce ubaciti 4c na zastavu da ce napraviti nesto na cega ce se nas narod popaliti! Iskreno receno izgleda mi jako smesno i bez veze!". E vidis, ovakve izjave cu uvek prekoriti, a ljudima koji postuju nesto ovako, uvek cu zapusiti usta.
Kada ovaj mod bude zavrsen, probacemo ga i naravno uputicemo kritike, bilo da su one pozitivne ili negativne. Do tada je ljudima koji rade nesto ovako potrebna pomoc i naravno podstrek, pa makar to bile samo reci podrske.

Poslednja izmena:
Neznam jesi procitao sledece moje postove,gde sam dao podrsku i rekao da mi je drago da se nesto pokusava i u ovoj zemlji uraditi! Ja sam na osnovu screenshot-a napisao ono u prvom postu,kada sam procitao ono sto je Dragon postavio video sam da je to malo ozbiljnije i izvinuo mu se! Naravno, to sve nemenja puno ono sto mislim,ali je red da se takvom projektu da podrska, to si u pravu! Nije u redu da se na tudje misljenje ide odmah "klizecim startom",ako ti se nesvidi!;)

Kad smo vec kod gore pomenutog screenshota, sve zastave su u stvari vizantijske...tako da sumnjam da se uopste radi o srpskoj vojsci.

Evo ovako lepo sam citirao momka sa SK foruma koji kaze za prvu sliku:"Ово је коњаничка застава за Србију. Мораћу дорадити, али очекујте тог црвеног двоглавог орла на белој позадини за коњаничку заставу." ja kazem da nije postojao crveni orao ni na kakvoj srpskoj zastavi!!u tom periodu kada pocinje mod a to je 1331 god! Drugi znak je to znate svi grb Nemanjica koji ima jasno vidljivog belog orla na crvenoj podlozi a isti taj momak sa Sk kaze:'""За лидера факције Србије застава ће сигурно бити златни двоглави орао (знак лозе Немањића), највероватније на црвеној подлози. "
a treci znak u postu je grb reda zmaja iz 1318 koji bi mogi da iskoriste

za xy meseci, obzirom da je totalna konverzija u pitanju, ako se ne varam. Takvi modovi se rade i po godinu dana.

koliko ja znam i koliko sam pratio momke sa SK jos ima dosta toga da se uradi!! pa bih se slozio sa Overkill-om da to nece skoro ugledati svetlost dana, moguce u 3Q 2007, ako budu radili sa greskama, a ako budu pratili istorijske cinjenice nece skoro izbaciti mod!!

Svaka čast momcima koji rade na ovom modu. Nisam znao do sada da se pravi, samo napred braćo.

Obzirom da se prica o modu u cijem pravljenu i ja ucestvujem, osetio sam neodoljivu zelju da kazem po koju, posto se laufer, da li iz nepoznavanja materije ili iz zlobe, nalupao gluposti.

@laufer

U postu broj 2 kazes: evo ljudi trazio sam po ostalim forumima i normalo na SK su momci koji prave moda ali nije mi jasna ova slika vidi attachment
serbia
odakle bre Srbiji vizantijska teska konjica (Kataphraktoi) i njihova pesadija(Varangian Guard), a tek zastave....
17.04.2007. 08:07

a u postu broj 10: Предложене аутентичне јединице за Србију:

Краљевска Гарда ---nije postojala pod tim nazivom
Властела --- netacno totalno vlastela nije naziv za vojnu jedinicu vec naziv za srpsko plemstvo! A jedino Srpsko plemstvo se ujedinilo pred odlučujuću bitku na Kosovu!!!!
Властелчићи (име још није коначно) ---- netacno nema vlastelcici vidim nije konacno ali se mora promeniti jer nije postojala
Оклопљени Копљаници (име још није коначно)
Стрелци Власи (име још није коначно)

У каснијем периоду долази до замене:

Властела >>> (Српски) Витезови ---
(Српски) Гусари ---- nisu postojali Srpski gusari!!!!!! Vec Bokeljski Gusari kao sto kaze oni dolaze mnogo kasnije i Slovenski gusari u ranijem periodu koji su vise bili pagani!!!

Na samo dan razlike ti si, pored ostalih gluposti, ispricao dve totalno kontradiktorne stvari...

Jedino objasnjenje koje se namece jeste da hoces diskreditujes mod na kome ljudi zaista puno rade. Meni je svejedno, meni ni iz dzepa ni u dzep. Nema para od ovoga pa da se uzbudim. Ali me zaista licno pogadja kada vidim da ljudi, samo iz zlobe, pljuju neciji trud. Ok, razumem i da ti pravis svoj mod M2TW sa svojom ekipom ali kakve to veze ima sa ovim? Pravi svoje, uzivaj, ako napravis dobar mod, jos bolje. Ljudi ce imati sta da igraju. Ali ovo pljuvanje i iznosenje neistina kao apsolutno proverenih informacija je zaista ruzno.

Ovo je javni projekat i ne postoji nijedan razlog zasto ne bi bio pod kritikom, ali ako kritikujes (ti ili bilo ko drugi) treba da se pridrzavas osnovne kulture a to znaci:

1. Da se upoznas sa materijom pre nego sto pocnes da kritikujes
2. Da ne lazes

Mogao bih jos nekoliko stvari navesti, kao sto je postovanje necijeg truda, ali to nije tako bitno kao ove dve stvari.

@Markoubica

Zao mi je sto si pustio da te neko ubedi u neistinu. FTW je totalna konverzija i radi se vec 6 meseci punom paron. Trudimo se da sve bude istorijski tacno. Mogu samo da te pozovem na sk forum ili na neki od stranih foruma od sutra pa da cujes i vidis od ljudi koji rade mod, a ne od ljudi koji su letimice preleteli temu koja ima preko 550 poruka na sk forumu...

Ovo naravno vazi i za sve ostale. Predlozi, pomoci, sugestije kao i kritike (ako imaju veze sa realnoscu naravno) su uvek dobrodosli...

Poslednja izmena:
Sarmatian ovo sto sada radis se zove flame...mojne raspirujes "vatru" kada se ugasila. Skapirali su ljudi da su napravili gresku ;) .
Nego sta bi sa onim podforumom...znas na sta mislim ?

Stvarno ljudi dajte vise neki mod sa nama pa da deremo turke :-devil-:
Zakrvavili ste se na SK forumu a od mod-a i jednog i drugog samo najave.
Podrzavam ja sve nase,ali voleo bih da ne trosite energiju na medjusobno pljuvanje nego uradite nesto konkretno.
poz
P.S dacu podrsku i na totalwar.org kad se pojavite tamo.Danas je trebalo,zar ne?

Poslednja izmena:
FTW Preview - May 27th

Prvi pregled moda je objavljen. Uživajte. :D

http://forums.totalwar.org/vb/forumdisplay.php?f=227

Inače, gospodin koji je otvorio ovu temu (zlonamerno) je banovan sa SK foruma, kao i na svom klon nalogu, čisto da se zna, zbog napravljenih nereda.

Poslednja izmena:
Puno sam chuo o ovom serijalu i hteo bih da ga probam ali od pochetka pa me interesuje da li je "Rome Total War" pvra igra koja je pochela serijal?

Da li se neko seca pochetka :wave:

Poslednja izmena:
Puno sam chuo o ovom serijalu i hteo bih da ga probam ali od pochetka pa me interesuje da li je "Rome Total War" pvra igra koja je pochela serijal?

Da li se neko seca pochetka :wave:
Ne, nije prva. Ne znam koja je tačno počela serijal, ali ja sam igrao prvo shogun total war, pa onda medieval total war, rome total war i sad medieval total war 2. Postoje još u sklopu ovih neke ekspanzije.

Zanchi serijal je "Total War" a epizode su: shogun, medieval, rome... ? :eyebrows:

sa sve expansionima: warlord za shogun, viking invasion za medieval, bi za rome...

Nazad
Vrh Dno