Šta je novo?

RivaTuner v2.05

Jel uspeo iko na 8800 da ubrzava i usporava ventilator sa nekom od verzija?!

jel ima nekih poboljsanja veci oc potencijal i sl

8800 + RT2.04 = fan control radi iz prve. (mada ne koristim ni program ni opciju).

Pa sta ostavljas smajlije, gori si bre i od mene, pomozi coveku... znam da znas i ti kako se i sta namesta :D

Aj' da budemo malo korisni... :)
Vlado, ti verovatno na pogresnom tab-u namestas... ne ides tamo pod "Driver Settings" (tamo gde ti je bilo za 7900GS, znam ja gde gresis ;)), vec pod "Target Adapter". Pa "low-level system tweaks", inejblisi :d kontrolu fana, izaberi "Fixed", pa stavi na onoliko % koliko ti treba.

I BTW, radi sa kojom 'oces verzijom, meni se slucajno zadesila neka matora v2.0 (Final... to je trebalo da bude poslednja :)) verzija, zaostala u nekom folderu ko zna od kad... radi bez problema i sa njom.
(iako tad 8800 serija verovatno nije bila ni u najavi :D)

Jel probao neko da odvojeno dize shader clock ? To je jedan od featura ove nove verzije (naravno uz 163.69, 163.71 i vishe verzije drivera).

Hvala care, bas jutros dok sam cackao ovu novu opciju za oc shadera sam skontao da je u low level twikovima i skroz fino radi, samo nisam pametan na koliko da drzim. Do 65 je praktično nečujan, posle već malkice urla. :wave:

Tuphoon: Probao ja i vratio na staro (ipak sam navikao nekako na 2 slajdera) :D Kako se dolazi do toga, ako slucajno nisi skopcao kao i ja iz prve imas u drugoj temi o 2.05 verziji. :wave:

Ma skapirao sam kako da ga enable-ujem, nego me interesuje jel neko mozda ishcupao neshto vishe iz karte zahvaljujuci tome...

Hvala care, bas jutros dok sam cackao ovu novu opciju za oc shadera sam skontao da je u low level twikovima i skroz fino radi, samo nisam pametan na koliko da drzim. Do 65 je praktično nečujan, posle već malkice urla. :wave:
Tacno tako, bukvalno do 60%. A to je taman i default setovanje... ;)

Jel probao neko da odvojeno dize shader clock ? To je jedan od featura ove nove verzije (naravno uz 163.69, 163.71 i vishe verzije drivera).

Moras prvo da ukljucis opciju pod "Power user" pa "RivaTuner\System\NVAPIUsageBehavior" i onda mozes da se igras sa klokovima shader-a :crash:

Da, znam. ali me interesuje (josh uvek) da li je neko postigao neshto vishe sa time...

Samostalno podizanje shader kloka ne donosi nesto puno. Mozda 2-5 fps u igrama.

Sa samostalnim klokom je tako, ali kada paralelno klokujes shader ,gpu i mem. dobijas dosta vise od 2-5 fps-a.

Tako je, ali pitanje je bilo da li ima koristi od samostalnog klokovanja shadera. Odgovor je ne. Bolje je pustiti da se shader klok automatski podize zajedno sa GPU klokom.

Koliko moze!! Btw omasio si temu.

Recimo da je razlika od 250MHz u shader clocku ekvivalentna 500 bodova u 3DMark06 na mojoj masini ;)
Sa istim GPU klokom sam kacio rez od oko ~15600 u 3DM06 thread (shader je tad bio 1566MHz, a evo sad sa 1800MHz):

Prilozi

• 16159-3dm06.png
    16159-3dm06.png
    86.4 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Riva testing stability !?!?!?

Jel uspeo iko na 8800 da ubrzava i usporava ventilator sa nekom od verzija?!

Ja sam overclockovao moju 8800GTS preko Riva Tuner 2.0 Final Release, prema ovom tutorijalu
http://www.vaguesoft.com/users/dwood/blog/tutorials/rivatuner/#fan.
Ovo je iz teme Asus 8800GTS sa ovog foruma, dakle nisam ja iskopao ovaj odlican tutorijal, da ne bude posle... :D.
Odlican fora je kontrola rada fan-a, ja sam stavio da mi radi na 80% kada je T>60C, a na 100% kada je T>70C. Ispod 60C mi radi na 60%...
Ovo nisam mogao da namestim preko Ati Tool-a, ili nisam znao...

Mada ono sto mene zanima je koliko je uopste relaan TEST postavljenih klokova za core i memoriju graficke u Riva tuneru ?
U Ati tool-u to se testira preko one 3D aplikacije (3D View) i ona prijavi ako ima artefakata posle par desetina sekundi testiranja (ovo je i dobar test koliko se graficka max greje, jer nijedna igra ili aplikacija nije uspela da zaposli moju graficku kao ovaj 3D VIEW), a u Riva-i kliknes na TEST i za 2-3 sekunde javi kao sve je dobro... !?!?!

To ti je samo neko interno testiranje klokova, posle sledi pravo testiranje, u vidu 3DMark-ova, igara... cak ni to "interno testiranje" nije savrseno, dosta puta (sa nekim ranijim kartama) se desavalo da kao ne pusta test da prodju neki klokovi, a onda kada se ukine ta provera iz samog programa, ili pak dignu klokovi nekim drugim - budu stabilni, bez ijednog artefakta.

Mozes ti slobodno i dalje da testiras u ATI Tool-u preko one kocke, dobar je to test, izuzetno zagreva kartu... ili vrti 3DMark-ove ili igre, kako god hoces.

meni neshto baguje nece da disabluje test nakon kloka..stavim disable test na keca, ostane nula...glupost..

Recimo da je razlika od 250MHz u shader clocku ekvivalentna 500 bodova u 3DMark06 na mojoj masini ;)
Sa istim GPU klokom sam kacio rez od oko ~15600 u 3DM06 thread (shader je tad bio 1566MHz, a evo sad sa 1800MHz):

Jel srkiller a kako si uspeo da zavaraš 3d mark da ti nalazi 500mhz jači procesor ?? :D

Tacna T tokom igranja

Jel zna neko da li se iz Rive moze postaviti da merena temperatura bude prikazana tokom igranja neke igre, znaci da stoji recimo u gornjem desnom uglu ekrana dok se igram, zanima me kolika mi je tacna T dok sam u igri, jer ovako moram prvo da izadjem iz igre (recimo DIRT) pa da pogledam, a to potraje 15-tak sekundi, pa rezultati nisu onda 100% tacni, jer se za to vreme graficka malo ohladi...
Ako Riva ovo ne moze, jel znate neki program koji meri T, koji ovo moze...

Isto vazi i za procesor, dakle da li postoji neki program koji bi prikazao T procesora i graficke, tokom igranja, koliko ja znam Everest to ne moze ?

Poslednja izmena:
u prvom customize -hadrware monitoring -film sa lupom tako izgleda ikona

Poslednja izmena:
u prvom customize -hadrware monitoring -film sa lupom tako izgleda ikona

---> pa idesh na Setup pa nadjesh Core Temperature pa klinesh na njeda i o5 Setup pa chekirash "Show Core temperature in on-sreen dislpay"

To je to....

:wave:

Nazad
Vrh Dno