Šta je novo?

RivaTuner 2.0 RC 15 - Poblem

• Začetnik teme Začetnik teme Stator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Dakle imam MSI TI4800SE i pomocu gore navedenog programa sam je o/c-ovao na 300/600 Mhz. Sto se i primetilo u igrama medjutim pocela je da se desava anomalija u neki trenucima jednostavno se sve zamrze i ne mrda jedno 3-5 sec i onda sve nastavi se ok, samo da napomenem da u tim slucajevima imam i oko 55-60 frejmova a hard disk miruje. Kada sam vratio clokove na 275/550 opet se isto desavalo problem je nestao tek kada sam deinstalirao Riva Tuner. Koristim 56.55 drajvere.

Ima li neko ideju sta je po sredi?

Ovo:

"jednostavno se sve zamrzne i ne mrda jedno 3-5 sec i onda sve nastavi se ok"

se obicno desava u 3DMarku, u Nature testu... i znak je da se memorija pregreva ili da je nategnuta bas do kraja.
Probaj da malo razladis memoriju, pa vidi sta se desava.

ko za baksuz🙂

Jedni mi 3d mark radi ok. A naprimer doom3 ili diablo2 ili warcraft 3 *****avaju.
Napominjem da sistemsku memoriju nisam dirao. A memorija na grafickoj se isto ponasa i na 550 i na 600 (sa tim da je kod MSI kartica veoma dobro hladjena). i sve je to u TT kucistu dako da od pregrevanja nema ni govora.

A što se dr**š sa Riva Tunerom, koristi Power Strip ili coolbits...

Evo u attach.u coolbist, samo su malo stariji, ne znam oce li raditi na frekvenciji preko 600Mhz...

Evo ti ovaj. Noviji je. 😀

Prilozi

Mozda ti se pregreva masina, probaj da skines stranicu kucista pa probaj opet...

meni se to desava kad preteram sa brzinom na GPU, sa ti4200 slika ostane, kao da se upuco komp, pa onda nastavi, sa FX5900 bude crn ekran, pa nastavi itd. spustis klok za 5mhz na GPU i trebalo bi da sve bude ok, ne verujem da je direktno vezano za rivatuner...mada....

CAR je napisao(la):
Ovo:

"jednostavno se sve zamrzne i ne mrda jedno 3-5 sec i onda sve nastavi se ok"

se obicno desava u 3DMarku, u Nature testu... i znak je da se memorija pregreva ili da je nategnuta bas do kraja.
Probaj da malo razladis memoriju, pa vidi sta se desava.
Memorija? Zar nije GPU?

Meni se to dešavalo u Marku03, na 315 za GPU stane par sekundi, ja krenem na reset :d a on nastavi 🙂 Kad spustim na 300 to se nije dešavalo.

Vojkan je napisao(la):
Memorija? Zar nije GPU?

Meni se to dešavalo u Marku03, na 315 za GPU stane par sekundi, ja krenem na reset :d a on nastavi 🙂 Kad spustim na 300 to se nije dešavalo.
Uuuuuuuuu... moja greska. I to teska!!! :wall:

Naravno da je GPU. Vojkan i gx-x su u pravu.
Kada je rec o memoriji, ili krenu da sevaju artefakti (najcesce) ili pukne Mark (kada se bas pretera sa O/C-om... a pritom se i zanemare artefakti 😀).
Ako je rec o jezgru, kada se pretera, ili bude ovo sto je opisano (blazi slucaj)... ili se spuca ceo komp (tezi... ma, najtezi slucaj 😉).

U bre CARE mnogo si se opustio na moru 😀 Tako i treba !

gx-x je napisao(la):
U bre CARE mnogo si se opustio na moru 😀 Tako i treba !
Nego!!! :d:d:d
Nisam ja k'o neki koji spectate-uju CS... 😉

More, devojcice, sunce... devojcice... klubovi i jos jedna tura devojcica! 😉 :smoke:

P.S. Evo i sad, vidis kad dolazim kuci 🙂
Samo, umesto sad da spavam, ja skidam sa LimeWare-a najnovije mp3-eve...

Ma CARE ti si laik ! Nemoj sad da ti posaljem screenshot da te obrazujem :d :d :d

nego daj neke "screenshotove" tih devojcica hitno !!! Nije vazna tura, ne palim se na "birane primerke" ko neki ovde...

Poslednja izmena:
Sad kad si ga merge-ovao, imash u advanced display properties pod nVidia na panelu sa leve strane clock frequencies. Imash opciju da sam detektuje kolike su ti bezbedne frekvencije a mozesh i sam da ih nasvirash.... Test settings & Apply...

Nazad
Vrh Dno