Šta je novo?

Riva tuner se razboleo

Sarmica

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2006
Poena
320
Ne bih rekao da je ovo trebalo da stavim u Aplikativni softver,ko tamo ide ne verujem da je preterano zainteresovan za overklokovanje.
Prica kaze sledece😱tkako sam instalirao nove drajvere,Riva mi klokove pri restartu vrati na 200 i 400,sto uopste nije ni po defaultu za karticu.Tako da pretpostavljam da to radi po nekom svom rezimu bez obzira na koliko je overklokovana kartica.Znaci sve je regularno,overklokujem,test,apply,sacuvam za startup klokove.I prc,kad kod restartujem,on vrati na bednih 200 i 400.Pomagajte!

koji su driveri u pitanju?

Koja graficka?

meni nece za vent nishta da zapamti,stavim odredjena podeshavanja,stavim SAVE i apply when windows start i opet me iskulira i vrati na svoja podeshavanja...

Probaj neki drugi riva,ili stari ili noviji...I ja sam imao nevidjene bugove u rivi,pa ono promenim driver ili rivu pa radi 🙂

ili probaj 'reload display driver' ?

Pokusao sam sa svim mogucim verzijama Coolbit-sa,i hackujem ga u registry al' nece da se integrise u driver,ne kontam.Inace,zasto je kog ***** nVidia menjala graficki interfejs drivera ovaj novi tzv. nVidiaControlPanel je zivo *****.😡

Naprotiv, mnogo je bolji od klasicnog CP-a koji je bio u advanced delu display properties-a!

Dakle ne baguje samo meni. Ranije verzije su radile besprekorno, dok zadnji RT nikako da mi zapamti klokove za 3D, driver je 93.71. Razmišljam da vratim RT RC 16, ili je možda ipak do Nvidijinih drajvera?
Postoji li noviji od 93.71?

@Sarmica: ne treba ti coolbits ako klokuješ iz rive, možda ti tu dolazi do konflikta - proveri klokove u drajveru i u rivi ako nisu isti, mislim da će raditi onako kako stoji u Nvidia CP-u.

Poslednja izmena:
Bilo je puuuuno price o tome da nove verzije nv drajvera, tj 93.xx serija, imaju problem sa oC-om.Naime kod mnogih ljudi (pa i kod mene) se javio problem kod OC-a na memoriji...
Resenje je da se skine najnoviji RT, postavi OC i ''apply''...inace u njemu je automatski chekirana opcija "use alternate startup daemon" .
Druga vazna stvar je : NE KORISTITI COOLBITS ili neki slican programcic.Jer onda ce se u nv drajveru videto OC strana na kojoj ce se chekirati i opcija "apply this ....at startup" ili tako nesto, i tu dodje do konflikta sa RT-om.
Dakle, ako se OC-uje sa novim verzijama drajvera, ne koristiti nv drajver!Nego samo RT.
Inace, poslednji oficijelni drajver je 93.71....a izasao je i noviji, al je jos uvek beta.
Sa 91.47 drajverom i OC-om iz RT-a ja nisam imao nikakvih problema....treba proveriti da li RT stoji u startupu, i koristio sam stari control panel...plus coolbits.

Naime kod mnogih ljudi (pa i kod mene) se javio problem kod OC-a na memoriji...

Meni memorija na Gainwardu 7600GT neće pa neće preko 1550, iako je pasivna ekstra je hladna
(u nju duva devetka 1k rpm), otkako je stavljena radi sa 93.71, možda je do drajvera?

Meni memorija na Gainwardu 7600GT neće pa neće preko 1550, iako je pasivna ekstra je hladna
(u nju duva devetka 1k rpm), otkako je stavljena radi sa 93.71, možda je do drajvera?

Kako mislis nece, nece da prodje test ili puca na tom kloku.Ako nece test da prodje onda menjaj drajvere.

@Sarmica Probaj sa necim drugim.Uzmi npr. AtiTool pa stavi da ti on loaduje sa Winom klokove.

btw: najnoviji i ujedno sa najvecom oznakom do sada su drajveri 100.62 WHQL......al za vistu:d .

ja koristim stare 91.47 drajvere i sa njima nece da mi zapamti podeshavanja za fan na kartici i ponekad kad ukljucim win mi napishe da ne moze da startuje Rivin neki fajl,da proverim da li on postoji i da li ja imam admin prava?kakva glupost

@Pain: neće da prođe test. Može li driver za 8800 na ove naše karte?
Ima neki 98.nešto za XP.

@Zooo:
ako je sa starijim drajverom prolazio OC na toj vrednosti, onda jeste do drajvera...dakle mozes da vratis stare, ili da disableujes test u RivaTuneru, pa ce clock da bude kakav ti zelis...jedino je problem da li ce da radi bez artefakata ili ne...
8800 drajver ne moze za "obicne" karte....
@Shiki: tu ti je problem sa win-om...nesto yebe RT pri startupu i on ne moze da ucita vrednosti...si probao reinstall RT-a?

Poslednja izmena:
ja koristim stare 91.47 drajvere i sa njima nece da mi zapamti podeshavanja za fan na kartici i ponekad kad ukljucim win mi napishe da ne moze da startuje Rivin neki fajl,da proverim da li on postoji i da li ja imam admin prava?kakva glupost

a ja mislio da je to samo sa 97.92, ni meni ne pamti podesavanja za fan, OC bez problema ali kad pepoznaje difoltne klokove uz restart prepozna nize taktove

@Shiki: tu ti je problem sa win-om...nesto yebe RT pri startupu i on ne moze da ucita vrednosti...si probao reinstall RT-a?

Probao,to mi se deshavalo i na "starom" XP-u koji se bagovao pa sam radio reinstal shto zbog Viste shto ovako i opet se varatio na sveze instaliran XP i nece...Ne znam da li bi hteo da radi sa onom NE Final😀 verzijom,ali bi to morao nekako da smislim bar dok ne uzmem Zalmana🙂

@Shiki

Probaj da podesish kao u ovom GUIDE-u.
Ja tek danas provalio 😀

Nazad
Vrh Dno