Šta je novo?

Rise of Flight

Rabb

Cenjen
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poena
154
Rise of flight: The first great air war je simulacija letenja sa temom prvog svetskog rata. Radnja je prvobitno smestena u period 1916-1918 na zapadnom frontu.

Original je razvio Neoqb, a trenutni razvoj vodi 777 Studios.
Prvo izdanje je objavljeno 2009.

Simulacija je i danas hardverski zahtevna:

Operating System Windows® XP (SP2)/ Vista (SP1) / Windows® 7 (SP1)
CPU Intel® Core™ 2 Quad 2.6 GHz+ or Intel® Core™ i5/i7 2.6 GHz+
GPU 1024 Mb+, GeForce GTX 260+/Radeon HD5850+
RAM 4 Gb+
Sound DirectX 9.0c/11 compatible
Free Hard Drive space 10 Gb+
Internet Connection for Registration, Career Mode, Statistics Tracking, 256 Kb/s - for Multiplayer

(Zvanicna preporucena specifikacija; pojedini igraci tvrde da lepo radi na 32-bitnom operativnom sistemu sa dvojezgrenim procesorom)
Razvojni tim pokusava da sa svakom novom "zakrpom" i modelom podize hardversku zahtevnost, tako da igra ostane savremena.

Simulacija preferira parne visejezgrene procesore - 2, 4 ili 6.
Windows 7 64-bit trazi najmanje 4 jezgra.

Pokusavanje pokretanja na jednojezgrenom procesoru je besmisleno.

Letni model svih aviona pazljivo je modeliran tako da oslikava ponasanje pravih aviona. Potrebno je napomenuti da se urpavljanje avionima u 1. svetskom ratu bitno razlikovalo od svega sto je nastalo nakon toga.

Igra sadrzi kampanje, ali trajnost borbene simulacije letenja (kao sto Il-2 Sturmovik 1946 svedoci) lezi u multiplejeru. Teren je vrlo pazljivo modeliran, sa tri godisnja doba - leto, jesen, zima.

Zainteresovanima se nudi Demo (oko 4 GB), koji je u stvari funkcionalna igra sa neogranicenim rokom, pri cemu se dobijaju dva aviona kojima se moze upravljati: Albatros D.Va i SPAD 13C1. Svi drugi avioni razvijeni do danas su prisutni, ali kao AI upravljani. Skoro sva ogranicenja Demo verzije sustinski su vezana za nemogucnost upravljanja AI avionima. Sa prijavljivanjem online, igracima se nude multiplejer serveri.

Za pokretanje Demo verzije potrebno je otvoriti nalog na zvanicnoj stranici i ulogovati se online prilikom prvog pokretanja simulacije. Nakon toga moguce je pokretanje igre sa Login offline. "Zakrpe" (prakticno su vise dodaci) za Demo verziju su podrazumevane i besplatne.

Ako igrac pozeli da nadogradi Demo verziju, to moze uciniti na dva nacina:
- kupovinom zvanicnih nadogradnji - trenutno Demo ICE upgrade ili Demo Ultra Upgrade ili
- kupovinom nedostajuceg kokpita zeljenog aviona (na internet stranici ili iz simulacije), pri cemu sama igra i dalje ostaje Demo.

Moguce je kupiti i dodatne instrumente za avione cije kokpite igrac vec ima (tzv. Field Mods).

Nadogradnje bilo koje vrste (osim zakrpa) se vrsi prijavljivanjem online i to prilicno brzo, sto nagovestava da je sve vec u Demo verziji, a da se online samo otkljucava.

Postoje popusti na kolicinu prilikom kupovine aviona.

Preporuka: s vremena na vreme izdavac organizuje akcijsku prodaju, pri cemu cenu nadogradnje igre obara za oko 30 %, cene aviona oko 50 % (osim za najnoviji model ili dva) i cene Field modova za oko 50 %.

Simulacija zahteva dzojstik. Podrzava Freetrack i TrackIR.

Utisci:
Vizuelno veoma lepa simulacija. Sjajni 3D modeli aviona (Antialiasing obavezan za ugodjaj ;) ).
rof 2011-11-12 11-10-49-00.jpg

Odlicni letni modeli. Sveobuhvatni model ostecenja, a narocito kada se zna da su avioni tog perioda bili napravljeni od drveta, platna i zica. Trava koja se njise na povetarcu (losije od zitnih polja Cliffs of Dover, ali i manje zahtevno).
rof 2011-11-12 22-11-28-08.jpg

Svetlosni efekti i senke su veoma realisticni.
rof 2011-11-13 21-49-36-66.jpg

rof 2011-11-12 21-40-09-23.jpg

rof 2011-11-12 17-59-25-04.jpg

Zvuk je sjajan (otvorena kabina sa vetrobranom od malog parceta stakla - zamislite ;) ). Baraz kao filmski. Kapi kise koje se razlivaju po brilama - fenomenalno.

Zvanican sajt: http://riseofflight.com/en

Poslednja izmena:
Ja imam Iron Cross verziju pola godine ali nisam sve zajedno stigao da skupim 5h naleta...
Inače igra je odlična, samo ja nemam vremena a igram i WoT.

ih... Amiga & Wings....
sada ovako mator nema sanse. srce oce, al' se vremena nema.... a i ja sam navucen na WoT :D

Pored navlacenja postoji i odvlacenje ;) .

Snimci iz igre:
1. Gore pomenuta kisa
2. Impregnirano platno u formi kamile ;)
3. Brzina, bre
4. Rihthofenov mezimac
5. Psiholoska priprema za zimu

rof-2011-11-14-17-54-57-13.jpg 2011_11_21__17_41_14.jpg 2011_11_26__11_54_2.jpg rof-2011-11-12-23-25-29-27.jpg rof-2011-11-12-17-26-17-07.jpg

WoT cu probati ovih dana, kad stignem.

Poslednja izmena:
Baš sam pre par dana skinuo demo, danas ću da ga probam. Jedino me muči što je za pravo uživanje u ovakvim igrama potrebno puuuuno vremena i vežbe, a vremena nikad dovoljno.

Nije obavezno. Ova simulacija ima u opcijama nekoliko pojednostavljenja, tipa automatsko otvaranje/zatvaranje hladnjaka i sl. Dva besplatna aviona su laka za letenje, za razliku od npr. Fokerovog trokrilca ili Sopvit Kamela, kod koga nisi siguran na koju ce stranu krenuti kad mu das komandu. Dobro, malo preterujem.

Ali necu preterati ako kazem da je Rise of Flight veoma lak za osnovno savladavanje.

Uspeo sam da odvojim nekoliko sati prethodnih dana za RoF i blago receno sam odusevljen. Osecaj prilikom letenja je sjajan, ima jako puno ljudi na serverima, zabave na tone. Mozda cak i kupim jos neki avion.

Zaista deluje primamljjivo. U pojedinim trenucima mi stvarno bude zao sto sam dao saitek x52 pro za dzabanu :(

Zaista deluje primamljjivo. U pojedinim trenucima mi stvarno bude zao sto sam dao saitek x52 pro za dzabanu :(

Kolega ne brini, u pravim je rukama i koristi se cesto i da imam ROF sa par avioncica :)

Koga interesuje do sutra još traju popusti na sve avione.

Samo Stem verzija, ko ima neki sadrzaj od ranije ne moze da ga ovim prosiri ili da ga koristi u Steam verziji.

Za ovu cenu nije mi žao da pazarim, samo razmišljam dal je ova Channel Battles verzija sveobuhvatnija od Iron Cross verzije. Plus što na ovim steam rasprodajama može za relativno male pare da se pazari ceo RoF store (doduše nisam siguran da je u steam verziji u ovim dlc-evima dostupno sve što i u RoF store-u).

Channel Battles edition includes Felixstowe
http://riseofflight.com/en/store/planes/Felixtowe_F2A

and Channel map
http://riseofflight.com/en/store/maps/unknown_url

(If we want to be picky, channel battles swaps Pfalz D.IIIa for Pfalz D.XII, but the price of both planes is the same).

Znači u principu dobijem još jedan avion i Channel mapu (i jedan avion zamene) u odnosu na ICE verziju. Plus ovaj DLC sa bombarderima. I onda da vrebam na steam rasprodaji kad će ostali DLC-i da budu na rasprodaji.
Još kad bi dali 2 dlc-a u ova dva skrivena polja koja se otvaraju kasnije...:d

Poslednja izmena:
Otključali su još jedan RoF DLC Furious Wings! :D

Vrh Dno