Stvorenje je napisao(la):...jerbo svira bolje od Winampa ....
Stvorenje je napisao(la):Pa, kod mene bolje zvuče fajlovi kad idu preko Qintessentil-a nego preko Winamp-a. Kako i zašto je to tako NEMAM POJMA, ali je tako. :wave:
Kad ja hoću kvalitet (čitaj uvekVoodoo_NBGD je napisao(la):Ja kad hocu kvalitet, pozivam Lame iz komandne linije na sledeci nacin:
lame.exe -h -m s --vbr-old -V 0 pesma.wav pesma.mp3
Audio Catalyst koristi Xing enkoder koji je ranije uvek sekao sve iznad 16kHz (nezavisno od bitrejta). Doduše, mislim da su u poslednoj verziji to konačno sredili...JohnnyST8 je napisao(la):Aj neka mi neko ozbiljno objasni zasto ova dva gore navedena programa ne valjaju ???
Al ozbiljno ( ne salim se)
Preacher je napisao(la):Koristio sam EAC za grebovanje u wav, i jednom prilikom sam grebovao prilično izgreban CD (kakva ružna konstrukcija rečenice), maximalna preciznost podešena i rezultat je bio krajnje poražavajući (sam proces je trajao oko 2 sata!!). Od tada se retko smaram sa njim i koristim Easy CD-DA extractor.![]()
EACJohnnyST8 je napisao(la):Dovoljno dobri razlozi...A sad...`El bi mogao neko da mi da adrese za EAC+LAME i da vidim sta je to ForceASPY...
nidza je napisao(la):i da dodam na konto gorespomenutog Catalysta i Xing mp3 enkodera, izuzetno je brz, ali svaki sekund dobitka u brzini apsolutno je gubitak na kvalitetu... MP3-evi su nekako muljavi i tupi, sa zadovoljstvom sam ga batalio još pre dosta godina...
Očigledno da je moj CD bio još užasnije izgreban.nidza je napisao(la):u najmanju ruku čudno... ja sam EAC svojevremeno instalirao na preporuku audiofila koji je pravio ogromnu kolekciju kvalitetnih MP3 fajlova nakon što nije uspeo da pročita jedan užasno izgreban CD... upravo mu je EAC rešio problem, posle dugog dugog ripovanja, a rezultat je bio sjajan!
ne znam šta nije bilo u redu sa podešavanjima ili konkretno tvojim CD čitačem i nekom opcijom koju možda nije trebalo da selektuješ...:
I sam autor EACa kaže da je za kopiranje baš užasno izgrebanih diskova ponekad bolje koristiti burst nego secure modove. A EAC naravno podržava i burst.Preacher je napisao(la):Očigledno da je moj CD bio još užasnije izgreban.![]()
Podešavanja su bila OK, mora dugo da radi jer kada naiđe na problem on taj sektor iščitava ponovo pa upoređuje rezultate pa ako se ne slažu onda iščitava četiri puta pa upoređuje i tako do osam puta(ako se ne varam), pa pomnožiš to sa lošim sektorima i dobiješ nekoliko sati rada.![]()
Program je dobar ali nije svemoguć pa se postavlja pitanje maltretiranj uređaja zarad dobijenih rezultata ako iste te rezultate dobiješ sa nekim drugim programom (Easy CD-DA Extractor na primer).![]()
Da se razumemo program je dobar, i stoji mi podešen za maximalnu preciznost pa kada dođem u bezizlaznu situaciju (koje su prilično retke) ja koristim njega, u svim ostalim situacijama koristim Easy CD-DA extractor (jednostavno, prijatniji mi je za rad) koji posao odrađuje više nego dobro.jddipqd je napisao(la):I sam autor EACa kaže da je za kopiranje baš užasno izgrebanih diskova ponekad bolje koristiti burst nego secure modove. A EAC naravno podržava i burst.
petkods je napisao(la):meni uopste ne prepoznaje ni cd-rw niti dvd-rom. Odnosno, jedino vidi onaj Virtual drive.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari