Šta je novo?

ripovanje audio u mp3???

danilo77

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2004
Poena
604
Interesuje me koji je najbolji program za "ripovanje" audio formata u mp3?
Imam altomp3maker pa me interesuje ima li neki program koji brze enkodira audio u mp3. Cini mi se da je alto previse spor!?HVALA

CDex 1.4
Ja ga koristim, i potpuno sam zadovoljan, a i komp je sposoban da radi nesto pored njega sto mnogo znaci... Stavis da radi i minimiziras, i teraj...

Poz.

BTW, posto si nov na forumu da ti kazem da se vecina korisnika nervira kada vidi ovakve teme, tema koje se stalno ponavljaju, i zato pre nego sto nesto postavis upotrebi search foruma, pa ako ne nadjes odgovor onda pita... Ovo je iz najbolje namere !

Ne znam bas koji je najbolji, ali ja koristim EAC (Exact Audio Copy v.09b4) i stvarno ima pregrst opcija.
To jeste generalno spor proces :( tako da ne brines.

EAC u kombinaciji sa Lame-om je dobitna kombinacija.

Nije mi jasno kako nije hteo da ti proradi ?? Verovatno ga nisi podesio kako treba. Sta te je mucilo, da ti pomognemo..

AUDIOGRABBER 1.83 (FREE) + LAME 3.95.1!

Accept No Substitutes!

Voodoo_NBGD je napisao(la):
AUDIOGRABBER 1.83 (FREE) + LAME 3.95.1!

Accept No Substitutes!

Gore pomenuta kombinacija je i kod mene dobitna :banana:

Turbo
:wave:

pTomic je napisao(la):
Nije mi jasno kako nije hteo da ti proradi ?? Verovatno ga nisi podesio kako treba. Sta te je mucilo, da ti pomognemo..

Nije mogao nikako da pronađe Lame čak ni kada sam ga stavio u isti folder gde je EAC. Zamlaćivao sam se oko toga jedno vreme a onda sam digao ruke i počeo da koristim Power AMP i Audio Crusher (ovaj drugi zaista može da ripuje TURBOOO).

Zahvaljujem na ponudi za pomoć!

Pa nije fora da ti brzo ripuje sa cd-a jer se tu javlja gomila gresaka (pogotovu ako citas sa loseg cd-a sa citacem od 20 evra ili gorim).Uzmes lepo EAC i lame,stavis lep preset (vbr oko 190) i uzivaj.EAC ima najbolje rutine za citanje zapisa sa diska tako da su mogucnosti za pojavu suma,krckanja ili slicno ravne nula osim ako neko nije posteno izgrebao disk iglom,srafcigerom,nozem ili slicnim ostrim predmetom. Sto sporije procita disk manje ce gresaka biti u file-u.

Audio Chrusher ima opciju 'Paranoja', u ovom režimu ripovanja sve ide jako sporo te mi se čini da pritom radi isto što radi i EAC, za kompresiju koristi Lame.

Što ste se bre tako primili na taj EAC kao da ni jedan drugi konvertor ne može da napravi kvalitetan MP3 fajl. ,)

Ja EAC koristim vec dve i po godine i jos nisam imao nikakvih problema sa njim i tvrdim da je najbolji na planeti (svaba kad ga napravi).Izrgrebovao sam gomilu CD-a i svi su do j**a.Da ne pominjem da moze da cita sve zasticene audio cd-ove(neznam kako se ostali snalaze sa njima).Verovatno su sad razlike izmedju programa za ripovajne minimalne,ali ja i dalje ostajem pri EAC-u.Probao sam CDex i on je isto super.Nema mnogo podesavanja pa je jako jednostavan za koriscenje.
Pitanje je sta kome treba.Ima ljudi koji skinu sa kaze ili winmx-a mp3 kompresovan xingom u 128 i pucaju od srece,ali ja preferiram preciznost i kvalitet.
Sta mislis zasto se zove bas Exact Audio Copy ?????

:cigar:

Eac, Lame, Sound Forge.

Probao sam CDex tekuću verziju, zaista mi se dopada kako radi.

Stvorenje je napisao(la):
Nije mogao nikako da pronađe Lame čak ni kada sam ga stavio u isti folder gde je EAC. Zamlaćivao sam se oko toga jedno vreme a onda sam digao ruke i počeo da koristim Power AMP i Audio Crusher (ovaj drugi zaista može da ripuje TURBOOO).

Zahvaljujem na ponudi za pomoć!

Treba da stavis lame_enc.dll a ne Lame.exe.

Mislim da sam na kraju raspakovao sve zipovane fajlove u EAC folder i nije mogao da ga pronađe. :(

Ja takvih problema nisam imao... Imam EAC 0.95pb4 i Lame_enc.dll 3.95.1, i cim sam stavio DLL gde treba, u "Compression Options" prozoru se pojavljuje "Lame MPEG Layer-3 Encoder" u drop-down listi i dodatna "LAME DLL" kartica za podesavanje... Eventualno da probas da instaliras Lame ACM 3.95.1, onda ce ti se prijavljivati kao "Windows MP3 encoder"... doduse, podesavanja su malo za*ebana jer je automatski ukljuchen average bitrate, a setovanja su zabijena negde duboko u Control Panelu > Sounds & Multimedia > Hardware > Audio codecs itd.

A zar nije lakse uputiti ga na lame.exe i izabrati User defined Encoder i upisati --alt-preset standard ali meni uvek promeni u ovo:%l--alt-preset 128%l%h--alt-preset standard%h %s %d

Poslednja izmena:
Meni se nešto drugo dešava: Kada grebujem sa CDex-om, i on mi u desnoj koloni prijavi OK, mada neki put kada startujem dotični fajl javlja se krckanje?? nemate pojma koliko me ovo iritira, CD čitač je Teac CDRW 40x. Mislim, zakonitost između toga kada će krenuti da krcka (sa kojim grebovanim diskom, koja pesma itd.) nisam uspeo da provalim. Npr., jednom dobijem "krckavu" pesmu, a jednom grebuje OK.

Zombiji? X-files? Ne kapiram šta je u pitanju.

Dakle, prešao bih na EAC, ali vidim u poslednje vreme sve neke "Prebeta" verzije. Nekako ne volim da koristim nešto što nije final, da li se prepručuje ta "prebeta 4" ili "prebeta 5" koje su trenutno na raspolaganju za download?

Pozdrav!

Pa sem tih prebeta drugih verzija nema (a ni nece skoro), tako da je jedini logican izbor EAC 0.95 prebeta 4.
Inace, ranije verzije su bile poznate po nekim glupostima tipa ukljuceni "trim silence" po defaultu i lose pozicioniranje na pocetak pesme. Ova zadnja verzija je ok.

violinista je napisao(la):
Dakle, prešao bih na EAC, ali vidim u poslednje vreme sve neke "Prebeta" verzije. Nekako ne volim da koristim nešto što nije final, da li se prepručuje ta "prebeta 4" ili "prebeta 5" koje su trenutno na raspolaganju za download?

Pozdrav!

Veruj mi te prebete su daleko stabilnije od nekih final programa. Uzmi poslednju prebetu 5.

Najnoviji WINAMP...5.02 ili 5.03....kada mu ukucas registration key (mozes ga naci na netu) ima opciju za ripovanje...radi sve u real time-u...isprobao sam i radi extra!

a da se ne bi zezao sa winmapom imas i Quintessential Player koji moze sve sto i winamp a bez jurenja kreka po netu

Qintessetial Palyer je moj difolt plejer jerbo svira bolje od Winampa a i generalno mi se više dopada.

Odosmo mi off topic.

Ajd kad smo već u OT, u WinAmp ne moraš da ukucaš registration key, ali je brzina grebovanja onda zakucana na 2x...

Nazad
Vrh Dno