Šta je novo?

Ripovana muzika iz NFS 7

xvoodoo je napisao(la):
daleko od toga da cemo da raspravljamo o ukusima, ali meni korn nikako nisu "cool"...

KORN nije cool? hahhahaha! naravno nemoj pogresno da me shvatis, ali korn kida, iliti jb mtr. Znas kako je jedan kriticar napisao: "Perverzno delo intimnog pakla!

Ne da su cool, nego bez njih bendovi kao sto su Deftones, Orgy, Limp Bizkit, Rammstein, Incubs i jos poneki... ne bi bili to sto su sada... vukli su ih sa sobom na turneje, promovisali ih...

ovo bash i nema neke veze sa ripovanom muzikom iz nfs7...

Agilni je napisao(la):
Ti ne bi voleo da budes cool?

Ne. Ja bih voleo da przhim neki underground speed thrash.

Rage against The mAchine je napisao(la):
KORN nije cool? hahhahaha! naravno nemoj pogresno da me shvatis, ali korn kida, iliti jb mtr. Znas kako je jedan kriticar napisao: "Perverzno delo intimnog pakla!"

Da li si poslushao albume "Reign In Blood" od Slayera i "Beneath The Remains" od Sepulture?

Agilni je napisao(la):
Ne da su cool, nego bez njih bendovi kao sto su Deftones, Orgy, Limp Bizkit, Rammstein, Incubs i jos poneki... ne bi bili to sto su sada... vukli su ih sa sobom na turneje, promovisali ih...

Deftones su pozeri.
Limp Bizkit su najveci shabani otkako je sveta i muzike.
Rammstein je industrial, a imaju samo par dobrih pesama.

Agilni je napisao(la):
Htedoh ja to isto da kazem negde na pocetku rasprave, ali navukli me mangupi

izvini... :mrgreen:

PS. ako vam treba neka prava metalurgija, posetite http://voodoomp3.cjb.net/

xvoodoo je napisao(la):
...
Da li si poslushao albume "Reign In Blood" od Slayera i "Beneath The Remains" od Sepulture?

Upravo to.... :mrgreen: :D

e ajd stvarno nemojte vishe... em shto nema veze sa temom, em shto je u pitanju izrazito subjektivna stvar... ako vecj imate toliko godina koliko ste napisali da imate, onda stvarno uz te godine ne idu komentari tipa "ja slusham ovo i to je do yaya, a to shto ti slushash je $ranye eto samo zato shto se meni ne svidja"... ja cju samo josh da kazhem da ne mozhe niko da izigrava nekog muzichkog gurua i da prosipa neke priche o odredjenoj vrsti muzike ako istu slusha svega godinu dana... toliko

Zar i nisam pokusao da kazem da sve ima svoju publiku, a sto ima pobliku to i vredi? Kain, hvala sto si me smirio malo :)

shta mu ja sad dodjem ovde, neka kolektivna savest :mrgreen: resistance is futile, you will be assimilated :mrgreen: nego inache da ovaj da mnogo dobar taj nfs7... :mrgreen:

Kain je napisao(la):
ja cju samo josh da kazhem da ne mozhe niko da izigrava nekog muzichkog gurua i da prosipa neke priche o odredjenoj vrsti muzike ako istu slusha svega godinu dana... toliko

kakve sad to ima veze? pa nije sad devedeset chetvrta pa da morash godinama da sakupljash kasete i jurish chlanke po novinama? na dva mp3 diska mozhesh imati kompletnu diskografiju neke grupe sa sve koncertima i bootlegovima, a na netu ima gomila fan sajtova sa svim podacima o bendovima, ukljuchujuci i koje gace nose i kako im se zove babin pas... :beat:

u tome i jeste stvar... ne poshtuje se muzichar i njegova muzika na osnovu informacija koje upijesh za jedan dan, a odnose se na njegove gacje, pokretnu i nepokretnu imovinu, emotivne veze itsl... shto se tiche prosvetljavanja, hvala lepo, naslushao sam se muzike i muzike za ovo malo godina koliko imam, ukljuchujucji tu i slayer i sepulturu koje totalno pogreshno svrstavash u thrash metal, ali nema veze... isto tako sam i ja jednom otkrio judas priest, slushao ga godinu dana i smorio me, a tokom tih 365 dana svima sam ispirao mozak kako je to najjachi bend na planeti i kako svi moraju to da slushaju i sve ostalo je bezveze... dve muzichke konstante u mom zhivotu su metallica i rage against the machine i njih slusham chitavih 11 godina, a opet stignem i mogu da slusham i ovde pomenutu shakiru, i miroslava ilicja, i transwawe, iron maiden, rammstein, i gomilu drugih za koje verovatno nisi ni chuo, a chucjesh valjda jednom kada se okanesh tog "zhivim samo za dva benda" stava, i shta mi fali?! nishta... slusham sve shto odgovara mojim ushima, kao i svi drugi ljudi i otud niko nema prava da komentarishe tudji ukus...

ajd ako je nekome bash toliko stalo do prepucavanja na ovu temu, evo tu, malo ispod ove poruke, ima lepo moj uin i e-mail pa izvol'te :mrgreen:

evo da ne bude kako samo stvaramo shum

interesuje me da li neko poseduje sve stvari sa NFSU saundtreka poshto ovaj riper pravi 22 KHz wavove koji su neupotrebljivi, a na kazi i ostalim p2p mrezhama ne mozhe nishta da se nadje (ja nashao samo fluke - snapshot)?! ajd ako neko ima, neka javi, siroma' sam ali placjam dozhivotnom zahvalnoshcju :mrgreen:

da podsetim, tracklist je sledecji:

overseer - doomsday
the crystal method - born too slow
rancid - out of control
rob zombie - two-lane blacktop
bt - kimosabe
static-x - the only
element eighty - broken promises
asian dub foundation - fortress europe (ali neverovatna stvar)
hotwire - invisible
story of the year - and the hero will drown
andy hunter - the wonders of you
junkie xl - action radius
fuel - quarter
jerk - sucked in
fluke - snapshot :)
lostprophets -ride
overseer - supermoves (ovo imam, ali pominjem reda radi)
fc kahuna - glitterball
blindside - swallol
lil jon & the eastside boyz - get low
mystikal - smashing the gas (get faster)
dilated peoples - who's who
nate dogg - keep it coming
x-ecutioners - body rock
petey pablo - need for speed
t.i. - 24's

Kain je napisao(la):
...kada se okanesh tog "zhivim samo za dva benda" stava...

ta dva benda su bila samo primer (jer je Rage rekao kako su Korn najopakiji bend thesedays)... lista onoga chime se trujem obuhvata metaliku, antrax, megadeth, iced earth, maidene, pomalo od kreatora, neshto od stratovariusa, kao i navedene slayere i sepulture...

a drugo, slayer i sepultura jesu thrash. to shto i jedni i drugi imaju rezhece vokale i teme koje vishe priliche deathu, a sepulturini zadnji albumi su jad i beda (zahvaljujuci onom good-for-nothing crncu), nikako ih ne iskljuchuje iz grupe bendova koji su definisali pravac.

Smisao cele ove diskusije nije da ja nekog navodim da slusha ono shto ja slusham - svako voli shta voli, pa makar to bila i shakira :mrgreen: (ono gore sa Markom je bila za*ebancija), nego da mladjima ukazhem da Korn i ostali MTV/VIVA yebachi nisu tako opasni kao shto se prave, i kako im je muzika, jednostavno, dosadna (ko je rekao St.Anger :mrgreen: ).

I josh neshto, vezano za nachin sviranja: da li si nekada pogledao tablature pesama koje izvode danashnji nu-"metalci"? svaka starija grupa, svirala ona melodichni heavy/power ili samo roshtiljala u 240 bps, imala je dobre muzichare, koji su actually vezhbali chesto i svoje i tudje stvari. Nasuprot njima, danashnji "metalci" kupe najyebachkiju gitaru koju mogu da priushte, nauche par rifova i onda se vade kako su solazhe smeshne i zastarele, a u stvari jednostavno ne znaju da sviraju (niti ih to preterano dotiche). U startu se javlja pogreshan pristup muzici: sviranje radi privlachenja pitchaka (shto su uostalom radili skoro svi rock bendovi u bivshoj YU - zato nam je rock tako jadan). Muzika je umetnost - ako hocete ribe oko sebe, kupite dobra kola.
Kad vec spomenuh stare "roshtiljache" :) oni su barem imali odlichne ritam sekcije, koje te teraju da klimash glavom i kad necesh. Ovi danas imaju neke iseckane i isprekidane rifove koji ne sluzhe nichemu (osim ako niste mladi elektronichar, pa na svirke tojest zhureze idete zbog droge).

I tako...
izvinjavam se na miniranju topica, ali meni je zanimljivije da razmenjujem mishljenje sa vama nego da bistrim "chupanje muzike iz NFSU na sto nachina"...

@xvoodoo

slusaj ja sam ti po prirodi stvari okoreli undergroundovac. smatram korn za underground bend jer znam odakle su dosli i sta su pre radili. jonathan je bio pomocnik u mrtvacnici! e sad kada mi neko kaze da su korn mtv jebachi... pa nisu oni limp bizkit da svaka seljanka zna pesmu Roollin'. mozda su svi culi za korn, ali neka ti neko od njih navede bar dve pesme... korn niakd nije otisao u mainstream...

dalje... slayer, sepulturu, Panteru imam sve albume tako da sam preslusao i ta dva... inace po meni najbrza albuma thrasha...

nikad nisam rekao da smatram korn naopakijim bendom na svetu... takvu glupost nikad ne bih izrekao... bolje citaj...

Ajde ako vam je toliko do ripovanje muzike iz igara ripujte NFSHP2!

Vrh Dno