Šta je novo?

rip/avi/4sata

Sindrom

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2005
Poena
309
imam
asus p4s533
celeron 2.0
gf4 mx440 64ddr
256ddr ram
Dvd EMPREX 8X DUAL sa 2mb buferom
pitanje:da li je mnogo 4 sata da izripuje i prebaci u avi format jedan prosecan dvd film?meni zvuci dosta sporo...ali brze nece..

Deluje mi suviše sporo. Nema svrhe upoređivati vreme potrebno za konverziju različitih filmova koristeći različite programe i različita podešavanja, mada mislim da tvoja mašina može i brže. Ja imam T'Bred B 2200+ (trenutno 2300MHz @ 11.5x200) na AN7 sa 2x256 Geil Value (2-3-3-2) i prastarim Asus V7100 Pro GeForce 2 MX400 koji se u konverziji (divx 5.2.1) dosta bolje snalaze i na sporijem kloku... Ovo je skromno mišljenje jednog laika :)

tesko da moze brze, vrlo tesko posto je u pitanju celeron i 256 rama

Teshko da ce ici brze...

meni cak deluje super brzo... jel to 2 pass? s

Bilo bi suviše žalosno da jedan prolaz radi 4 sata :)

ja sam na 1200 celeronu, nekad imao 10-tak fps... dakle ovo je ipak bolje.. 2 sata pass, to i sad nekad imam kad malo odvrnem filtriranje...
so se tice nero RECODE... radi puno sporije... naravno kad ga namestite kako treba, mislim na avc format sa ukljucenim cabac i preprocesiranjem... trebalo mu je 10-tak sati za film od 90min... a64 na 2.2ghz sa gb rama... ono sto ide brze od xvida je onaj stari h263, koji po kvalitetu bude dosta losiji od xvida, pa cak i od divxa5, dzaba mu brzine... inace se taj format da relativno lako sutnuti u avi, mada ne preporucujem... naravno i dalje vam za gledanje istog treba filter za zvuk i eventualno za video, ako ste koristili avc... (ja i to gledam iz mpc, bez problema, hint: haali media splitter)

xvid i nije toliko brz kada se podesi parametri za najbolji kvalitet, tacnije kada se dodaju dobri filteri za deinterlance i resize.

Recimo kada ubacite dv fajl u virtual dub i stavite dobre filtere za deinterlance i resize trebace mu poprilicno vremena i to sve na A64 konfiguraciji. Ista podesavanja sam testirao na jos jednoj A64 konfiguraciji i rezultati su potpuno isti. Ide do 20 fps. Medjutim kada se stavi interni deinterlance onda ide dosta brze 25 fps.

Divx kodek mnogo brze radi. Sad sam kloknuo masinu za 2 ghz na 2.4 na default naponu i kada pokrenem recimo dr.divx imam 40 fps u sekundi. Bez kloka sa dr.divx ide oko 35 fps. Inace xvid je mnogo sporiji. Sa dobrim filterima ide do 20 fps a sa losijim ide 25 fps. Pa ko vise voli brzinu ili kvalitet...

Vrh Dno