Šta je novo?

Rinoseat gtr

nikola8

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2009
Poena
319
http://www.rinoseats.com/gtr1.html
Taman sam hteo da krenem u pravljenje kokpita kad sam naišao na ovo. Izgleda vrlo dobro, lagan je, kadica je iskopirana prava recaro. Trenutno se priprema i nosač za viseće g25 pedale (http://chilicoke.com/mods/reversepedal.htm).

Vertikalne šipke bi bile od čelika a horizontalne od aluminijuma.
Za oslonac za pete ima za sada dve varijante, jedna je ovakva alu podloga

a druga je da se stavi podloga sa auto tepihom. Meni se ta varijanta sa tepihom više sviđa, toplije je i udobnije s obzirom da većina ljudi koje znam vozi u čarapama.
Novi nosač za g25/27 menjač izgleda ovako:

Što se tiče grupne kupovine za model G25/G27 (sa držačem za menjač):
-na 2 sedišta 5% (dakle 299-15 = 284EUR)
-na 3 i više sedišta 10% (dakle 299-30 = 269EUR)

Mogli bi vlasnici da opišu svoja iskustva sa ovim kokpitom, a ja ću kačiti nove informacije ako ih budem dobio od proizvođača.

Ja prekopirah poruku iz one switchove teme, pa ako mod smatra da je neka od njih visak....

Ima laganih setupa koji se ne klimaju. Rinoseat GTR je tezak 12 kg!!! Uzmes ga pod misku i otrcis sa njim do drugara Sve je od aluminijuma, pametno projektovano i ucvrsceno na pravim mestima. Cvrsce, lakse i jeftinije od npr. Playseat-a. I sto je za nas iz ovog slepog sokaka jos vaznije, lako je dobavljivo.

Koliko je volan stabilan vidi se na videu. Morao sam da stavim i ovaj beli peskir da dodiruje kuciste volana kako bi na njemu mogao da primetim neko pomeranje.
Testirano sa GTR2, auto TVR400 NGT, 2 kruga na Imoli GP. Nisam mogao da probam iRacing jer sam ceo setup preneo u trpezariju gde nemam mogucnost da se prikljucim na net.
Forcefeedback podesavanja:
-effects: high
-strength: 90%

http://www.youtube.com/watch?v=a-LYtQzSmaQ

Sad trazim nacin da montiram Eyefinity na ovaj kokpit.

Nema zainteresovanih? Tolika kriza udarila?

Evo i ja sam prekopirao deo onoga sto sam pisao u Switch-ovoj temi (PlaySeat Evo replika), a tice se GTR-a.

nikola8 je napisao(la):
Koliko košta rinoseat GTR i kako može da se nabavi sem da se ode do Hrvatske? Jel se dobija i kadica?

Cena je 270€ plus 30€ za transportne troskove. Placanje se vrsi Western Union-om (u posti). Inace paket je tezak oko 13kg, a na isporuku se ceka 2-3 nedelje. OVDE imas vise informacija o GTR-u.

Inace, svoj primerak GTR-a sam platio pre nedelju dana (13.01.) i ocekujem ga krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca. ;)

driver je napisao(la):
Tako da je najbolje da odesh u Madjarsku i sam ga donesesh :)

Rinoseat se ne moze kupiti u slobodnoj prodaji (narucuje se preko net-a), a licno preuzimanje istog je moguce obaviti samo u hrvatskoj (tamo se i proizvodi).

Onda odesh u Hrvatsku i uzmesh ga :) Carina na to ce ti biti najmanje 100e, a ako poshalju kurirom (shto je najverovatnije), josh minimum 50e. A racunaj i na visoku proviziju za Western Union...

Zato ja i pokušavam da organizujem grupnu kupovinu, sednemo u kola i odemo po to. Imam ortaka koji isto hoće da kupi, obojca samo čekamo da čovek napravi nosač za viseće pedale za g25. Ne verujem da će da udare carinu jer šalje bez fakture, a unutra je gomila cevi, i ako otvore neće videti ništa posebno.

ja bih uzimao tako nesto ali mislim da je previse 300e za nekoliko aluminijumskih cevi. da je nekih 150e , mislim da bih otrcao tamo. Ovako... :p

jedini adut im je ta lakoca , nad koknurencijom, a meni to bas i nije neki presudni faktor jer bi kod mene to stajalo na jednom mestu.

Nije 300 nego 269 ako nas je više :)
Jel ima neka bolja ponuda?

Dve nove (CAD) slike nosaca visecih pedala. ;)
Inace, moj primerak GTR-a ce mi biti poslat u toku ove nedelje. :happy:

Prilozi

• ip0.JPG
    ip0.JPG
    93.8 KB · Pregleda: 206
  • ip00.JPG
    ip00.JPG
    74.9 KB · Pregleda: 159
Nazad
Vrh Dno