Šta je novo?

Riknula grafa!?

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Samo se je izvadio da bi lakse povezao front audio panel kablice.

Odmah sam je vratio i cvrc. Prikaze se windows logo (prvi ekran pri podizanju sistem) i onda mrak.

Karta je 7600GT Gigabyte PCI-E.

Jel riknula ili sta?

Probaj da je izvadis ponova , pa da je vratis, mozda proradi.

izvadi grafiku..upali komp..ugasi ga..vrati pa probaj
ako to nece onda
ocisti slot..i grafiku..
ako je nisi vadio i stavljao dok je bila pod naponom tesko da je crkla

Ne znam sta da kazem.

Izvadio sam je pa je stavljao ponovo ali isto. Dioda na monitoru (Samsung 740BF) se pali-gasi kao kad je monitor iskljucen.

Jedino sto primecujem da se kartica greje (u pitanju je silent varijanta) valjda je to dobar znak...

Nemoj nam reci da kartica ima svoje napajanje, a ti ga nisi ukljucio?

a sta kaze safe mode ? rokaj F8 probaj u safe mod da udjes ... ili last known good config...
drugo, jesi mozda instalirao neki softver upravo pre gasenja kompa i vadjenja grafike...

Uradi clear cmos,onaj dzamper promeni mu mesto i resetuj bios tako.

Ne nema dodatni konektor za napajanje....

Radi u safe modu i VGA modu, znaci samo 640x 480. Cim povecam rezoluciju i coloure depth odma se monitor iskljuci...

Sta dalje?

A jesi li stisnuo power button nakon sto si iskljucio komp iz struje, kako bi se ispraznili kondenzatori?

probaj sledecu stvar> podigni live knoppix ili slicno.. .da vidis hoce li pokazati istu stvar
(slicno je bilo kada sam ja davno sprzio moj X800 modovan na 850XT PE.... totalno se isto ko sad ta tvoja ponasao... digao sam knoppix...samo da se uverim ....) posle toga svakako nov Win, ne budi lenj da to uradis, mozda cak pre toga odnesi karicu na drugi komp... odma ces znati. gledaj da je na masini nV kartica - zbog drajvera cisto.

ma iz safemode-a uninstall driver-a, udji ponovo normalno u win i instaliraj drivere ponovo ispocetka...to mi sve lici na override Hz monitora ili neki drugi slican problem oko driver-a

Da, reinstal drivera iz safe moda je resio stvar.:type:

Hvala svima na sugestijama!

Nazad
Vrh Dno