Šta je novo?

riknula asus p8p67??? wtf?

kondenzator

Cenjen
Učlanjen(a)
21.09.2010
Poena
169
posedujem plocu iz potpisa znaci radi se o asus p8p67 ploci staroj oko 2-3 meseca,prekljuce dosao na ideju da reinstaliram windows cisto da osvezim malo komp,i udjem ja u bios da prebacim boot priority na cd-rom-racunar ne klokovan tj na degfaultu,do tad sve savrseno radilo,i opicim save i restart-medjutim cvrc,od restarta nista,komp ostao da radi sa popaljenim ventilatorima-graficka-procesor i sve ostalo,monitor trepti kao da je ugasen komp,probam par puta restart-hard restart.....i nista,onda probam da izvadim bateriju-clear cmos-i sve ostalo i opet nista,donese drugar njegovu graficku-opet isto,ram menjao mesta module ..... nista,napajanje probao drugo i opet isto...da ne bih smarao sve u svemu probao sam sve kombinacije koje mogu da se probaju i nista se nije dogadjalo,cipset,socket,ram memorija,hladnjaci oko procesora na naponskim jedinicama vreli,skoro da ne mogu da se pipnu...najvise sam posumnjao na plocu i posaljem je na reklamaciju..:wall:

Poslednja izmena:
ni prva ni zadnja koja je crknula. jedino sto mozes je da probas da ubrzas reklamaciju.

Ok kontam da je mozda to,ali zasto se cela ploca posle toga grejala kao luda,osetio se onaj miris vrelih komponenti a ako je pipnes da se ispeces

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

ko zna, odlucila da rikne u momentu gasenja/paljenja

vidi pinove na plochi, mada, verovatno je gotova.

Pinovi su ok,niti su iskrivljeni niti nagoreli kontakti.....ploca fizicki izgleda kao da je tek otpakovana

Poslata ploca u petak,pitanje samo kad cu dobiti novu,kazu 2 do 3 nedelje :p

ma priznaj da si pokusao naterati sendija na 6ghz :) :) :)

Poslata ploca u petak,pitanje samo kad cu dobiti novu,kazu 2 do 3 nedelje :p

ako ti je uvoznik kimtec brzo ce ti resiti reklamaciju dok vec Direct link malo duze al ne verujem da ce biti duze od nedelju do dve max(samo ako ih imaju na stanju da ti zamene i ako joj fizicki nista ne fali)

Kimtec je u pitanju :) fizicki ploci nista ne fali,jedino sto sam u scoj onoj frci zaboravio da ubacim u kutiju cd i sata kabel,valjda to nece biti problem
@ sinda
Loodak jedan :)

Kimtec je u pitanju :) fizicki ploci nista ne fali,jedino sto sam u scoj onoj frci zaboravio da ubacim u kutiju cd i sata kabel,valjda to nece biti problem
@ sinda
Loodak jedan :)

Nece biti problem, ja sam dobio novu tachno za nedelju dana

Ih kad bi ja dobio moju za nedelju dana bio bi srecan

Ih kad bi ja dobio moju za nedelju dana bio bi srecan

ne brini brigu okreni ih za jedno 7 dana trebalo bi da bude zamenjena.meni se desilo crko HDD 160gb sata2 i posto je bio kimtec-ov odneo sam ga u servis i kazu oni jedno 7-10 dana ja bezveze posle 5 dana pozovem kad oni kazu au pa to gotovo jos pre par dana :) ...nista te ne kosta zovi posle jedno ccc 5dana i mozda se prijatno iznenadis kao i ja :)

Ja bih se brinuo za novu ploču, tj. za ovu koju ti vrate, generalno imaš PSU sa 500W ispod 80% efikasnosti, nabacio si i2500K ( u jednom trenutku moraćeš da ga "opališ" :)) 470 VGA koja je poznata da vuče struje i greje se kao nenormalna... Ja ti savetujem novo napajanje.

Poslednja izmena:
istina. najveci procenat plocha ubijaju slaba i nekvalitetna napajanja ;)

Treba mi djerdap: )

za to shto imash treba neko bash kvalitetno napajanje od barem 600w, chifteka ne volim ni u jednoj izvedbi, a taj od 500w mi ne uliva poverenje ni malo.
mogu odmah da se setim tj nabrojim barem 6-7 sluchajeva zeznutih shto grafika shto plocha od strane chifteka.

*** ljudi uvek na napajanjima shtede i posle kuku lele, vidim imash lep i skup komp, pa se onda i otvori za neki seasonik KM seriju ili CM gold i sl u nedostatku corsa i drugih.

istina. najveci procenat plocha ubijaju slaba i nekvalitetna napajanja ;)

tacno, ali meni licno ploce crkavaju na "dobrim" napajanjima
jedino postoji sansa kad zvekne napajanje da zvekne i ploca u nekim ~10% slucajeva (moje iskustvo sa radom sa kineskim napajanjima posle smrti istih)

I ja cu moju najverovatnije nositi na reklamaciju.Problem je u tome sto prva dva slota ne prepoznaju memoriju i nece da upali komp kad je memorija stavljena u prvi ili drugi slot.Probano sa tri razlicite memorije.Sutra kupujem exceleram 2x4gb koja je deklarisana da radi na 1,5v.Ako i sa njom se komp ne upali pravac reklamacija.Citao sam na stranim forumima da dosta ljudi ima problem sa ovom plocom i imaju isti problem da im ne rade prva dva slota.I svi su dobili novu plocu posle reklamacije.

I ja cu moju najverovatnije nositi na reklamaciju.Problem je u tome sto prva dva slota ne prepoznaju memoriju i nece da upali komp kad je memorija stavljena u prvi ili drugi slot.Probano sa tri razlicite memorije.Sutra kupujem exceleram 2x4gb koja je deklarisana da radi na 1,5v.Ako i sa njom se komp ne upali pravac reklamacija.Citao sam na stranim forumima da dosta ljudi ima problem sa ovom plocom i imaju isti problem da im ne rade prva dva slota.I svi su dobili novu plocu posle reklamacije.

Ne znam šta si do sad čekao? :) Odmah si trebao da je nosiš u servis.
Ako kupuješ taj ram samo da bi dokazao da li su slotovi ispravni ili ne, onda nemoj, osim ako ti je neophodan.

Ram mi je neophodan.Trenutno imam kingston 2x2 gb ddr3 na 1600 ali radi na voltazi od 1,7 pa do 1,9v a preporucena voltaza za i5-2500k je1,5v.Tako da bi ipak kupio nove memorije a ove prodao.Ploca je stara deset dana i prilikom montiranja nijedan slot nije hteo da radi ali posle malo zezanja proradili su treci i cetvrti slot.Mislio sam da ce na taj fazon da prorade i prva dva ali nema vajde od toga.Sutra cu jos probati ovu exceleram koja je bas deklarisana da radi na 1,5v i ako i sa njom nece pravac reklamacija.Isti problem kao i ja je imao drugar i posle dosta cimanja proradili su mu svi slotovi ali mu puca memorija kada se digne na 1600 mhz.Tacnije oce da radi stabilno samo na 1333 mhz.
Ne znam šta si do sad čekao? :) Odmah si trebao da je nosiš u servis.
Ako kupuješ taj ram samo da bi dokazao da li su slotovi ispravni ili ne, onda nemoj, osim ako ti je neophodan.

pf...a ja mislio da su asus ploche najkvalitetnije na svetu :D

shala mala

mozda si ukokao mem kontroler na procu ili pak plochu sa visokim naponom za memoriju. ne bi trebalo da prelazi 500mv razlika izmedju qpi i vdimm. ja isto imam matorog kongstona koji je deklarisan isto kao i tvoj, ali bez frke radi na 1600 cl8 na 1.6v, mzoda moze i manje, nego je amd u pitanju pa ono kao, nisam probao.

u svakom sluchaju, kupi memoriju ako ti je neophodna, jer bi je svakako i kupio, pa ako ne radi, pravac reklamacija. *** mozda neka losha serija doshla kod nas, ja sam jednostavno bio odushevljen tom plochom, iako sam malko gadljiv na asus :D

i obavezno proveri pinove u soketu da li su ok
a vidim i ti imash chifteka....cccc :D

Poslednja izmena:
Nemoj nam stajati na zulj; )

Ram mi je neophodan.Trenutno imam kingston 2x2 gb ddr3 na 1600 ali radi na voltazi od 1,7 pa do 1,9v a preporucena voltaza za i5-2500k je1,5v.Tako da bi ipak kupio nove memorije a ove prodao.Ploca je stara deset dana i prilikom montiranja nijedan slot nije hteo da radi ali posle malo zezanja proradili su treci i cetvrti slot.Mislio sam da ce na taj fazon da prorade i prva dva ali nema vajde od toga.Sutra cu jos probati ovu exceleram koja je bas deklarisana da radi na 1,5v i ako i sa njom nece pravac reklamacija.Isti problem kao i ja je imao drugar i posle dosta cimanja proradili su mu svi slotovi ali mu puca memorija kada se digne na 1600 mhz.Tacnije oce da radi stabilno samo na 1333 mhz.

To što je memara preporučena da radi na 1.5V na Sandy pločama nije presudno, recimo moja je na 1.65 + 0,02V. I Spacemaster je potvrdio više puta da je kompatibilnost memorije na većim naponima od deklarisanog evidentna(naravno, jasno je zbog čega nije propisana i preporučena). Ali ako već ram uzimaš zbog sopstvenih potreba, onda bih te zamolio da nakon što sve sklopiš/reklamiraš, sabereš utiske i da postaviš temu ili mi bar pošalji PM, jer mi treba još rama, pa me baš zanima kako se ponaša taj Exceleram.

Poslednja izmena:
To što je memara preporučena da radi na 1.5V na Sandy pločama nije presudno, recimo moja je na 1.65 + 0,02V. I Spacemaster je potvrdio više puta da je kompatibilnost memorije na većim naponima od deklarisanog evidentna(naravno, jasno je zbog čega nije propisana i preporučena) ...

Potpuno tacno. Meni je 2x2GB Kingston Genesis KHX1600C9D3X2K2/4GX radila perfektno ali je bila na 1,65V (nisam ni pokusavao spustiti joj napon).

... jer mi treba još rama, pa me baš zanima kako se ponaša taj Exceleram.

Memorija Exeleram 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 Black Sark ERS303B meni sada evo radi odlicno ( kuc kuc u drvo), tacno onako kako je deklarisana.
Ploca je sama namestila na 1600, 99924 i 1,5V .
Mislim da nema greske sa njom, ipak je to nemac pravio i Mushkinovo je dete... :d

Za sada sam ostao bez memorije.Ispalili me prodavci u win win-u u balkanskoj uluci.Juce ujutru nazvao njihov call centar i kaze mi devojka koja se javila na telefon da imaju jos jedno pakovanje exceleram ers 303b.Ja kazem ok.Da li mogu da rezervisem i podigao bih u radnji u balkanskoj ulici?Ona kaze moze ali tek sutra preuzimanje.Ja pristanem.Jos odem juce sa posla u win win u balkanskoj da potvrdim jos jednom posto mi je radnja usput i dogovorim se sa ljudima koji tamo rade.Kazu memorija ce biti u utorak u radnji do 14 casova.I naravno posto je ovo srbija i kad se nesto dogovoris kao da se i nisi dogovorio.danas oko 13.30h me zovu iz radnje i naravno izvinjavaju se ali tu memoriju nemaju na stanju.Kao doslo je do greske i imaju exeleram ali ne ers303b nego neki drugi model koji je deklarisan da radi na 1,65v.E sad sta je u pitanju od svega ovoga ne znam.Znam samo da su je imali na stanju sto posto a da li je neko utrcao pre mene ne znam.Kad sam bio juce u radnji rekli su mi da imaju dve na stanju i obe su rezervisane.Posle neke male provere utvrdili su da je jedna rezervisana za mene.Tako da nisu uoste fer ispali prema meni kao krajnjem kupcu.Sto se mene tice ja sam zavrsio sa kupovinom u win win-u.
Probacu da rezervisem na drugom mestu.

Poslednja izmena:
pf bzvze bash.

samo da kazem, da se mozda ne zanosite previshe sa tim deklarisanim naponima, evo meni ovaj kingston koji po defoltu kao 1.7-1.9 1800 cl9, shljaka na 1600 cl8 na samo 1.425v, nisam ni probao moze li josh nize, al ono, kontam da probate svi koji vbiste kao proenili memoriju samo zbog deklarisanog napona.

Ja sam moji manuelno podesio na 1600 mhz i stavio 1.57v napon i radila je odlicno,menorija je iz potpisa i deklarisana je na 1.65v

Vrh Dno