Šta je novo?

Riddick -neoptimizovan ili ?

open gl

To je zato sto imas 512 MB memorije i ocajni 5600XT!
Sa tom kombinacijom (procesor ti je OK) tesko ces ti da igras bilo sta od Riddicka pa na dalje u iole vecoj rezoluciji i boljim setovanjima, a da je zasnovano na Direct3D-u... DOOm je OpenGL i bukvalno je skrojen po meri NVIDIA GPU-ova i izuzetak je koji ne cinipravilo u vezi tvoje makine!

Pa ridick je open gl ...a i ne optimizovan je ,kod mene na c2d @3.6 i 8800gt ima los framerate u odnosu na masinu ,a trebao bi da zakucava u 85 ( refresh rate ekrana) u 1280 x 960...

athlon 2400, 1 gb ram-a i 6600gt 128 , riddick je radio sasvim normalno u 1024x768 sa max detalja. :smoke:

ali ne sa najvisim shader podesavanjem u igri koji ukljucuje softshadows ;)

FX kartice imaju jadne šejdere 2.0, možda hoće da forsira igre da koriste DirectX 8 funkcije radi bržeg izvršavanja...

Eeee upravo to! Imao sam skoro GF4 MX440 i flatout je seko nenormalno i sad me zanima da li FX izvlace shaderi i hardverski DX9 ili je jednostavno kartica jaca... tj. da li je FX, MX sa shader-ima...

ja sam imao MX440 i FX5200 i ja se ne secam bilo kakve razlike...

De ste nasli ovu temu pre 3 godine :D

Samo jedno (mozda glupo) pitanje: Da li ste izvrshili update igre na v1.1?
Uskoro planiram da pazarim novi komp + HD3850, i bash bih voleo da odigram Riddicka kako treba (preshao sam ga na FX5200). Ako i 3850 ne moze da ga svari...

E kada sam naleteo na ovu temu, morao sam ponovo da skinem igru, bio sam je prešao na A64 i Leadtek 6800, sada ću ponovo, sigurno... Zaista sjajna igra, jedna od boljih koje sam "u cugu" prešao, tj. ni u jednom trenutku me ništa nije smorilo, zaista sjajno...

@Vule, mozda i najbolja pucacina do sada! Ziveli!

Vrh Dno