Šta je novo?

Hardver RGB fan ?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Potrebna mi je preporuka za 3 vrlo dobra RGB fana od 140 za Fractal Mesh 2 XL kuciste u kojem je vec Kraken Z73 .

Cenim da nismo bas najsretnije pozicionirali ladjenje, svaka kritika i savet dobrodosli.

Hvala unapred

Prilozi

• zzz.jpeg
    zzz.jpeg
    175.6 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:

Najbolja pozicija bi bila da prebacis vodeno gore, a da stavis 3x140mm napred, ali radice ok i da ostavis kako jeste i stavis 3x140mm gore (ako bi pre zbog estetike). Mozda stize uskoro ovaj paket u domacu firmu sto uvozi Arctic, pa mozda mozes da se prijavis unapred na listu cekanja, ako ne bi preko madjara uzimao.

Ako ti je ok da das duplo kinte, uzmi 2-paketa i zameni ventilatore na vodenom isto (bilo ispred, bilo iza, kako god ti lepse bude izgledalo).

Ovi su svejedno najbolja kupovina opet xD, jedino drugo blizu su novi Corsair ML Elite https://geizhals.eu/?cat=coolfan&xf=11004_130~11005_180~3352_2021~5340_magnetisch+barometrisches+Lager~5920_4-Pin+Corsair+RGB

S tim sto je za 6 ventilatora 88 eur naspram 246 eur, tako da mora bas dosta vise da ti se svide Corsair estetski xD. (Doduse jesu completno beli, i novi pozadinski ram je misticno-ocaravajuceg izgleda, tako da, ...)

2624156-n1.jpg
2624156-n2.jpg
2643550-n1.jpg
Arctic-P14-PWM-PST-A-RGB-0db-review.jpg

2624151-n1.jpg
2624151-n2.jpg
2633236-n0.jpg

Poslednja izmena:
Ako je grafička problematičnija termalno, stavi hladnjak gore da bi dobijala svež vazguh spreda. Ako je procesor vreliji, hladnjak napred da svež vazduh ide preko njega...
To je neka moja logika što se tog rasporeda tiče...

A Corsair ni u ludilu ne vredi toliko više, no ajd'...

zEYsay9NXW_ITwhdhXIHo-djhW74Fnm2FzP0cNwJiXi1FG8dispMpoXwHo-344lUq8xSwdbZNwRM1tOL-wVvuf085zm4IHHyOEoxbrTl2LBmFcAFujf5CKdZXGZ0cnbDmnZxow=s0-d-e1-ft
Alpenföhn 140mm Wing Boost 3 ARGB PWM Fans, Triple - Black
Ove mi nudi drugar, nove neraspakovane. Za dz. Kaze da su vrlo vrlo tihi..i pouzdani.I on ih koristi na vise masina a ja nikad cuo za ovu ...marku.

Huh. GPU je 3070TI i CPU Ryzen 9 5900x. I ovako ladi ok ,nego nesrecno montiran Kraken napred umesto gore. A ove dodatne fanove bi ubacili em zbog klinca i njegove estetike uhhhh, em sto ladnog vazduha u kucistu nikad dosta :) .

Nisu nesto preterano dobri ventilatori po performansama, ali nisu ni uzasni, odradice posao sasvim ok. Sa strane pouzdanosti/duzine veka trajanja motora isto, tacno u sredini. Za dz se definitivno isplati uzeti xD
ko sto @jurodivi spomenu, uz graficku koju imas, mozes komotno da ostavis i ovako kako jeste, generalno namesti prvo estetski kako bi hteo, pa proveri temp.

Ma to sa estetikom tera klinac 🥸. Ja jasem na laptopu . Ali ovoliko kuciste i napajanje odlicno...rekoh da bar stavi jos kulera , ako nista drugo 😂. Hvala za tip.👍

Pa stock NZXT ventilatori na Kraken-u su otprilike tu negde sa Alpenfoehn Wingboost 3 i Sickleflow 140, tako da nece biti neke razlike xD u performansama, ali ovi drugi barem imaju ARGB

Najbolja pozicija bi bila da prebacis vodeno gore, a da stavis 3x140mm napred, ali radice ok i da ostavis kako jeste i stavis 3x140mm gore (ako bi pre zbog estetike). Mozda stize uskoro ovaj paket u domacu firmu sto uvozi Arctic, pa mozda mozes da se prijavis unapred na listu cekanja, ako ne bi preko madjara uzimao.

Ako ti je ok da das duplo kinte, uzmi 2-paketa i zameni ventilatore na vodenom isto (bilo ispred, bilo iza, kako god ti lepse bude izgledalo).

To su ti ? :unsure:
:ninja:

Pa stock NZXT ventilatori na Kraken-u su otprilike tu negde sa Alpenfoehn Wingboost 3 i Sickleflow 140, tako da nece biti neke razlike xD u performansama, ali ovi drugi barem imaju ARGB

Stigose Arctic P14 ...a na Kraken idu od 120 mm :p . Moram da postavim novu temu u oglasima :geek:
:ROFLMAO::poop::alien:

Ali ne mogu da se montiraju umesto onih Krakenovih na vodenom jer sam ****** kupio 140 umesto 120 :eek:

Ako ti ne smeta da odradis, mozes laganica da ih povezes sa najlonskim vezicama, zip-ties. Usrafis vodeno gore ili napred direktno na kacenje od kucista, i onda iza pricvrstis uskim vezicama ventilatore, nije idealno, ali radice. (Vezice su tipa 150 din, 100 komada, kod nas).

Ili uzmi jos jedan paket od 3x120mm xD Pa stavi 6 ventilatora u kuciste.

Ma.... cek da ti napisem istorijat problema sa rgb *******cijama . Da je bar za mene , nego klinac... :ninja:

:geek:
:alien:

Vrh Dno