Šta je novo?

Rezultat u 3d marku 2005, da li je realan?

EBlackadder

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
320
Mašina je sledeća:
Ploča: Gigabyte NF4 754
Procesor: Sempron 2800
Grafička: Leadtek 8800 GTS 320MB
Ram: 1,75 400 itd... U 3d marku 2005 na rezoluciji 1024x768 dobio sam oko 8000 rezultat sa najnovijim drajverima sa www.guru3d.com sajta. Da li je ovaj rezultat posledica lošeg procesora (nisam ga overklokovao radi na 1624) spore memorije ili mojeg lošeg podešavanja. Da li možda je potrebno da reinstaliram system pošto sam skoro dodao 1gb rama novu grafu i novi monitor. Inače sam na telekomovom adsl-u..
Ako ko ima iskustva sa tim svaka pomoć bi značila.... Zanima me šta predlažete...

Taj rez u 3d marku 05 je bas slab.
Imas razne teme u vezi benchmarkovanja kartica, imas puno primera.Na primer ja sa ovom masinom iz potpisa imam oko 9800 poena u 05.
Podesavanja koja su bitna:
-graficka utaknuta na napajanje
-instalirani drajveri i DirectX
-iskljucen Antialiasing i Anisotropic filtering iz drajvera
-iskljucen VSync iz drajvera
Vrlo je verovatno da te koci procesor, ali najbolje bi bilo da proveris u novijim igrama.Dakle, instaliraj FRAPS, pa prati koliki FPS imas u nekim zahtevnim igrama novijeg datuma.
Ima u ovoj sobi slicna tema (slab proc i jaka grafika, mislim da ima u naslovu overkill), probaj da nadjes.
Takodje, valjalo bi da overklokujes procesor, tek da vidis hoce li rezultat biti bolji.

Podesavanja koja su bitna:
-graficka utaknuta na napajanje
-instalirani drajveri i DirectX
-iskljucen Antialiasing i Anisotropic filtering iz drajvera
-iskljucen VSync iz drajvera

Za ovo garantujem da je sve isključeno (vsinc radi u auto modu), naravno da sam graficku utaknuo u napajanje. Prva dva testa radi ok ali kada ih ponavlja to ide po 1 frame u 1 sec. Inače verzija 3d marka 2005 mi je 1.1.0. sada vidim da je u opticaju 1.3.0 neznam da li bi to nešto promenilo..:wall:

Joj 8800 GTS + DDR1 ram + Semprom @ 1624 MHz..... :S: Nije da te procesor kochi nego ti ubija grafichku..... :wall: 8800 GTS ne ide bez Dual Core procesora !!! User gx-x je preshao sa Athlon 64 @ 2.7 GHz na Pentium E 2180 ( dual core ) @ 3 i kusur giga i FPS se u igrama drastichno povecao a u Medal of Honor: Airborne bukvalno duplirao.... A on ima samo X1900XT

Poslednja izmena:
Ne brini se za to sto ide 1 frejm/sec -to ti je testiranje procesora, slobodno ga dechekiraj u 3dmarku, samo je gubljenje vremena :p
3D mark verzija nije bitna...
***, ostaje ti opcija da poteras malo igre pa da vidis kako ide.3D mark ti je ipak teska sintetika, nije obavezujuci za desavanja u "praksi".Ne ocekuj tu bog-zna-sta, procesor ti je ubica grafe, ali ce pokazati realno stanje stvari.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Slažem se sa svima u vezi procesora ali jedino što trenutno mogu da uradim je overklok. Do sada nisam nikada overklokovao procesor kada je bilo potrebno podići voltažu. Grafa mi trenutno radi na 620/900.

@Pablo:Koriste, tacno.Al ono sto 'ocu da kazem je da je bolje da sistem istestira u igrama, ne u 3d marku...I igre nece bas traziti dual-core, nego ce ga bolje koristiti :)
Ovde na benchu je bas retkost da vidimo kakvi su rezultati u ovakvim slucajevima.Pitanje je i rezolucije na kojoj se igra...
@eblackadder:
***, OC procesora ti je jedina opcija da izvuces nesto bolje iz grafe...

Poslednja izmena:
A otkud ti pala na pamet ideja da uparis procesor od 30e i graficku od 250e :wall::zgran:

I nikakav overklok semprona ti nece pomoci, ako mislis da iskoristis malo tu graficku koju imas, moras da menjas i procesor i plocu i memoriju, za makar neki X2 4000+, bistar TF560 a2+ i 2x1gb DDR800.

A otkud ti pala na pamet ideja da uparis procesor od 30e i graficku od 250e :wall::zgran:

I nikakav overklok semprona ti nece pomoci, ako mislis da iskoristis malo tu graficku koju imas, moras da menjas i procesor i plocu i memoriju, za makar neki X2 4000+, bistar TF560 a2+ i 2x1gb DDR800.

Care ploca i procesor su stari preko 2 godine.... Dok se ne proda staro nema kupovine novog sta da se radi....,)

Onda klokuj malo :).

Ploca ce da dobaci do 250 FSB-a sigurno, a proc je tad na 2GHz. Ako moze vise, jos bolje.

Eto tebi jos iljadu poena u 3DMrak-u.

Ne znam, ipak mi se i dalje cini da je ovaj rezultat mnogo mali... Sada cu da probam malo da klokujem

Sa kompom iz moja mašina, znači 8600GT na 660/1490MHz, sve opcije na defaultu 8915 poena u 05. Taj 8800GTS bi trebalo da pokida 8600GT pa makar i na kompu dosta sporijem od mog. Pogledaj malo rezove po netu, šta ljudi postižu sa drugim mašinama, ima i na benču.

R_U_S, Kako si uspeo da overklokujes semprona do 2650mhz?

R_U_S, Kako si uspeo da overklokujes semprona do 2650mhz?

Lepo:d
Dobar primerak (drfedja i ja smo birali od 10-ak komada pre jedno 2 godine, i od onda radi tako nasviran). Može i na cca 2750 stabilno, samo smor mi je da štelujem memoriju (ove BH5 sada rade na 221MHz, sa do jaja zategnutim tajminzima, da nije Fedje ne bih to u životu podesio :S:), a pre sam imao DDR333 HyperX 2x256Mb.
Pa šta se čudiš, Dekara i još neki su prebacivali 3 giga sa s754 sempronima svojevremeno.
Vidi se da ste baš novi na forumu, prečešljajte malo unazad, pa da vidiš šta su ljudi sve pržili.
Pozdrav :wave::wave:

Pusti sinteticke testove i osloni se na osecaj u igrama. Naravno da procesor i memorija ne mogu da izvuku maksimum iz graficke. Prelazak na neki dvojezgrani procesor bi bilo odlicno resenje.

Vidi se da ste baš novi na forumu,
Care nemoras bas da mi persirash...:d Šta mislite koji procesor i ploču u srednjoj kategoriji kupiti da se uklopi? Na koju varijantu ići AMD ili Intel? Ja sam inače oduvek fan AMD-a ali sada nisam siguran...

Poslednja izmena:
Do 120e ti je provereno resenje AMD X2 4000+ 2.1Ghz i Biostar NF560 A2+. Tu ti je gotovo zagarantovan overklok od min 2.6ghz. Vidim da imas 1.75GB DDR400 memorije, tako da ces nju bukvalno zameniti glavu za glavu za 2x1GB DDR800.

Za intela ti treba nesto vise para, C2D E2140 i Biostar TP35D2-A7 ti staju 150e. Intela ces moci da poteras nesto vise nego AMD-a tu ti je neki zagarantovani overklok min 2.7ghz, a mnogi ga teraju i mnogo vise.

E sad, imaj na umu, da je ovaj 4000+ na default-u ipak jaci procesor, pa ako ne zelis da overklokujes, AMD ti nudi vise za manje para.

Upravo sam prodao ploču, procesor, ram, staro napajanje i monitor... Ujutru idem u radnju da izaberem nove komponente. Moram reći da se i meni svideo AMD X2 4000+.... 10x...

ali odradi i jedan lep reinstal ima takva slicna tema 8800gts a opet nista se zove malo search

Upravo sam prodao ploču, procesor, ram, staro napajanje i monitor... Ujutru idem u radnju da izaberem nove komponente. Moram reći da se i meni svideo AMD X2 4000+.... 10x...

I nemoj se zaleces sa kupovinom ploce ako nemaju onu koju sam ti predlozio, da ne kupis neku plocu koja je :wall::S::crash::hair:

Poslednja izmena:
Ja sam imao AMD, pa Intela, pa opet AMD i sad planiram da predjem na Intela. Ne treba da imas favorita, jednostavno kupi ono sto u datom trenutku ima najbolji odnos cena-kvalitet. Moj glas za E2160 + Biostar TP35D2-A7, jer ce taj Intel da cepa 3GHz bez problema i da pojede AMD 4000+.
Inace sad imam Semprona 2800+ koji od kako je kupljen (~2 god.) radi na 2.4GHz sa BOX hladjenjem. Kao sto vidis za OC je zmaj, ja nisam cuo za primerak koji nije mogao do 2.4GHz.

Joj 8800 GTS + DDR1 ram + Semprom @ 1624 MHz..... :S: Nije da te procesor kochi nego ti ubija grafichku..... :wall: 8800 GTS ne ide bez Dual Core procesora !!! User gx-x je preshao sa Athlon 64 @ 2.7 GHz na Pentium E 2180 ( dual core ) @ 3 i kusur giga i FPS se u igrama drastichno povecao a u Medal of Honor: Airborne bukvalno duplirao.... A on ima samo X1900XT

U pravu si za procesor 1000% ali za ram je problem sto je single chanel, to sto je ddr1 a ne ddr2 nema veze..

U pravu si za procesor 1000% ali za ram je problem sto je single chanel, to sto je ddr1 a ne ddr2 nema veze..

Ajde reci mi dali znash koliki je dobitak sa Dual Chanall-om ?? Neznash a ??
U igrama nije vishe od 5 % a najcheshte nije ni toliko....

Eto posle dosta komplikacija stigle su mi komponente. Nazalost nije imala ploca Biostarova pa sam uzeo MSI. Odlucio sam se za AMD 4000+ X2 procesor. Trenutno na racunaru imam 2*1gb ddr2 677 i sta mislite da li da ga zamenim za ddr2 800 (nisu imali u radnji trenutno na 800).

a koja mem je u pitanju po nekim testovima koliko sam video brza je 667 sa 4-4-4-12 nego 800 sa 5-5-5-18 iskreno nema potrebe da menjas ako moras da doplatis ako nemoras onda menjaj od viska glava ne boli

Vrh Dno