Šta je novo?

Rezultat sa 9550GE?

vule85 je napisao(la):
Kupujem je cim budem mogao/stigao...

Do kraja januara najkasnije, pa onda menjamo signature... :D
E o ovome vam pricam...
A moorhhon,brate ok je to.pa i ja igram igrice,hvala bogu.takodje imam i ovu graficku (9550 ge).ali ovo ovde su krajnosti.. jer ovaj vule smara po celom forumu,gde god pogledam.
:smash:

Yebiga, a ja pokušao da smirim strasti... Ajmo opušteno "klasići" ;) (2004.) jer će matorci (po stažu) da nas isprozivaju samo tako. Mislim i oni se često prepucavaju, ali je to najčešće vezano za neko parče hardvera (ili softwera)... pa malo sukob mišljenja i to je to :) . Glupo je da se svađamo u 3 (TRI) ujutru. Ajde recimo ovako:
ATI JE BOLJI OD nvidie. :D :D :D
Vuuuuuuuuušššššššššššššššš... "reče i pobeže glavom bez obzira". :d
Pozdrav. :wave:

Moorhuhn je napisao(la):
Yebiga, a ja pokušao da smirim strasti... Ajmo opušteno "klasići" ;) (2004.) jer će matorci (po stažu) da nas isprozivaju samo tako. Mislim i oni se često prepucavaju, ali je to najčešće vezano za neko parče hardvera (ili softwera)... pa malo sukob mišljenja i to je to :) . Glupo je da se svađamo u 3 (TRI) ujutru.
Matorci su kontaktirani :D i sve je sredjeno...

Moorhuhn je napisao(la):
Ajde recimo ovako:
ATI JE BOLJI OD nvidie. :D :D :D
Vuuuuuuuuušššššššššššššššš... "reče i pobeže glavom bez obzira". :d

:D :d

Default za 9550-ku je 250/200.

Evo upravo sam saznao da je Crni(moderator) pricao s mojim roditeljima,pa smo se dogovorili da se lepo ponasam!uff..ne znam kako ovo da kazem ali,Vule IZVINI za sve sto sam uradio!molim te,odsada cemo biti drugovi,obecavam!
Samo molim te naguraj taj GPU na 500!za mene!
p.s.HE,HE naravno malo sarkazma ne skodi,jel tako?:d :d :d
Eto al nema vise prozivanja,jel ok?

Milak je napisao(la):
Evo upravo sam saznao da je Crni(moderator) pricao s mojim roditeljima,pa smo se dogovorili da se lepo ponasam!uff..ne znam kako ovo da kazem ali,Vule IZVINI za sve sto sam uradio!molim te,odsada cemo biti drugovi,obecavam!

OK, nema frke!

P.S. GPU nema sanse da ode na 500 :D

vule85 je napisao(la):
OK, nema frke!

P.S. GPU nema sanse da ode na 500 :D

Pa dobro,onda barem stavi u potpis da ti GPU radi na 500,a mi cemo da ti verujemo na rec :D :d

Milak je napisao(la):
:angel: :d :d :d

Ljudi a sta mislite o ideji Radeon 9550 + CM CoolViva?

Ako fanovi na svim 9550-kama "vriste" kao na Abit-ovoj, onda se isplati.

Na Asusovoj se NE CUJE! Zato sam i uzeo Asusa...

I ja sam razmisljao o CoolVivi na mom 9550, ali sam odustao jer cu uzeti onaj Leadtek 6800, ali mislim ipak da bi bila dobra varijanta, tj. da bi mogao jos poprilicno da se klokuje...

Meni nista ne vristi imam GA sa pasivnim hladnjakom. Konkretno me zanima da li bi se vise klokovala sa CoolVivom i koliko?

topuz je napisao(la):
Meni nista ne vristi imam GA sa pasivnim hladnjakom. Konkretno me zanima da li bi se vise klokovala sa CoolVivom i koliko?

Morala bi vise da se klokuje, pogotovo ako uzmes hladnjake za memoriju, jer je kod mene to izgleda problem, preko 255 Mhz se pajvljuju artifakti, a cipovi su vreli, tako da jos sigurno 20-30 Mhz moze... A sto se tice jezgra, nemam pojma ali vidim na forumu da to bas i ne zavisi od hladjenja, tj. kartice se ne greju uopste nego sve zavisi od primerka do primerka, neki idu na 420, neki na 450 (kao moja) a neki idu i preko 510-520 :zgran: tako da...

Tacno, nije sve u temperaturi.

A sa CoolViva-om da bi dobio nize temperature obavezno je dodatno hladjenje (par fanova), a onda nema nista od tisine. :(

Ja imam montiran CM Cool Viva vec mesecima (u "aktivnom" modu) i radi lepo - hladnjak je mlak i na maximumu (otpilike 456/294)...

Da li se isplati zezanje - nisam siguran, mada definitivno lepse izgleda ;)

Skoro sam probao Gigabyte 9550 u 64-bit varijanti i isla je preko 420 core sa pasivnim hladjanjem. Neke utiske mozete videti na:

http://testovi.tehno-trend.co.yu/video/ga-a9550-t128/index.html

Poslednja izmena:
Samo da napomenem da su moja iskustva vezana za 9800-tku koja je skoro duplo veci potrosac. Ups! :d

A tek X800 XT :d

topuz je napisao(la):
Ljudi a sta mislite o ideji Radeon 9550 + CM CoolViva?

vule85 je napisao(la):
Morala bi vise da se klokuje, pogotovo ako uzmes hladnjake za memoriju, jer je kod mene to izgleda problem, preko 255 Mhz se pajvljuju artifakti, a cipovi su vreli, tako da jos sigurno 20-30 Mhz moze... A sto se tice jezgra, nemam pojma ali vidim na forumu da to bas i ne zavisi od hladjenja, tj. kartice se ne greju uopste nego sve zavisi od primerka do primerka, neki idu na 420, neki na 450 (kao moja) a neki idu i preko 510-520 tako da...

Čitaj sad: (da ne kažem slušaj ;) )

CM Viva na R9550 nema nekakvog (nikakvog) smisla. Evo reče Delija da "nije sve u temperaturi". Apsolutno je u pravu i to možda više nego ikad u slučaju R9550. Ako nekom znači 10-20Mhz ubrzanja za mem / VPU i ako ima 15€ + 18% viška i baš ga svrbi novčanik, predložio bih mu da zameni svoju 9550 za neku 9600 sa 3.3ns mem. (Club3D).
Bilo je dosta reči o overkloku 9550-ce u nekoliko prethodnih topic-a i to veoma informativnih i korisnih post-ova. Jako je teško poterati ASUS 9550GE i Abit R9550 iznad 450 / 260 (275, u zavisnosti od memorije). Ovo slovim za najkvalitetnije kartice sa ovim čipom na našem tržištu. Club3D i Connect3D ostvaruju malo lošije OC rezultate.
Da se vratimo onim "glavnim faktorima" za uspešan OC. To su, pre svega, kvalitet memorije ali i kvalitet "štampane ploče". Pored samog kvaliteta memorije, jako je bitno koliko je dotična "zategnuta" tajminzima.
Na kraju, prilično je bitno u kakvom okruženju grafička "radi". (Veličina kućišta, protok vazduha, temeperatura vazduha...)
CM Viva je hladnjak samo za VPU, znači potrebna su dodatna ulaganja i za hlađenje meorije. Takođe, montiranje istog otežava naknadno "budženje" dodatnog hlađenja memorije što je veliki minus.
Treća stvar u vezi ovog, niko vam ne garantuje bolji OC već tišinu (nema fan-a). Ako i bude poboljšanja, sigurno će biti zanemarljiva (gledano za uloženi novac)...
Da ne "masiram" više, kod paje na forumu možete videti i njegove utiske (test) dotičnog "cooler"-a, sasvim sigurno neće škoditi za pročitati. (Pajo `može link :D ). A čim nešto ne škodi znači da koristi... :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno