Šta je novo?

Rezolucija???

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
da li neko zna zasto mi monitor uopste ne nudi rezolucije preko 1600x1200 a u specifikaciji i u svim testovima pise da ide do 1920x1080, a i kada pokusam na 1600x1200 izadje mi poruka "out of range" i tek na 1280x960 dobijam sliku????

inace monitor je ASUS VH222D 22"

HVALA UNAPRED!!!!

Poslednja izmena:
pa ako po visini monitor ima 1080 piksela kako mislish da stavish rezoluciju sa visinom od 1200?

Trebalo bi da moze da prikaze monitor 1600x1200 rezoluciju, bice ruzno ali prikazace :)
A sad jedno mozda glupo pitanje, jesi li instalirao drajvere od graficke?
Posto pretpostavljam da jesi onda probaj da skines drajvere od monitora sa neta, ako nemas cd, pa instaliraj i njih...

dobio sam cd uz monitor, ali na njemu je samo uputstvo....posto koristim win7 isao sam na update drajvera za monitor i kaze da su najnoviji instalirani...aj da probam sa drajverima za graficku i ako postoje neki za monitor pa da ih skinem...

prokopao ceo net, i nema sanse da se nadju drajveri za ovaj monitor....u totalnoj sam dilemi, kupio monitor zbog tih vecih rezolucija, a nece da rade ;-(((((

Nema sta puno da kopas po netu. Samo reinstal drivera za grafu i to je to. Znaci Nvidia sajt, i tu ces naci sve sto ti treba.

mislim da je ReV u pravu .... probaj ti sa nekom rezolucijom koja je za taj monitor .... proveri i drajvere za grafiku da nisu slucajno neki genericki Win drajveri ..... trebalo bi da ti da normalno rezolucije

instalirao sam neke najnovije drajvere za graf. za win 7, i ponudilo mi je sada mnogo vise rezolucija, ali opet kada odem na 1920x1080 pise out of range...pa sam se za sada zadovoljio sa 1440x900, ali mi opet nije jasno, prvo pise na svim spec. da moze do 1920x1080, a i dug je kupio istu dijagonalo neki tamo AOC monitor, i cepa tu rez. bez problema....:-(

To sto ti na pocetku nije nudilo rezoluciju 1920x1080 je zato sto nisi instalirao drajvere za grafu.
Ukoliko nece da ti prikaze rezoluciju 1920x1080 onda ti je verovatno monitor ******. Taj monitor MORA da prikaze tu rezoluciju.
Prvo ga probaj na drugom kompu cisto da eliminises da nije do tvog kompa.
Ukoliko i na drugom kompu ne radi onda pravac servis!
Nadam se da imas garanciju :)

probao sam na caletovom kompu i isto nece, mada njemu daje neke jos manje rezolucije, jer on ima neku integrisanu graficku itd....garancija nije problem, on je tek kupljen u merkatoru, i ima istu jos 3 god, samo nisam hteo da posezem za time dok ne isprobam sve opcije od kuce....

Pa probaj kod tog druga koji ima nesto sto bez problema prikazuje 1920x1080, pogledaj device manager pod monitor jer ti uopste pise da je to taj koji si kupio i koji je datum drivera.
Jer si gledao na sajtu Asus driver???
Mada i ja nekada trazim driver za monitor po 1/2 h jer kako to naprave vodite na sve moguce strane i sve zive programe jos da skidas samo driver ne daje. Nemoguce na sajtu da nema.
Ukoliko device prikazuje Asus koji si kupio i sa nekim normalnim datumom je driver tipa 2009 godina ili novije verovatno je monitor pokvaren jer i bas jeftine grafike prikazu rezoluciju 1920x1080.
Ali samo probaj kod nekoga kome radi na toj rezoluciji. I ja kada ne instaliram VGA driver zadnja rezolucija mi je 1440. Samo mislim da i kada ne instaliram monitor driver i ako pise nesto Generic... sam driver od graficke mi otvori mogucnost 1920x1980, a posle driverom za monitor samo komp prepozna koji monitor ima i verovatno poboljsa sliku. U stvari on mi ne ottvori mogucnosrt posle instalacije i restarta vec je na 1920.

Poslednja izmena:
Hmmm, pa zapravo kada odem u advanced pa na monitor, ne pise mi model monitora, vec mi pise "generic non pnp monitor" a drajver je tipa iz 2006. god. sto potpuno objasnjava sve, ALI ja sam trazio 3 sata drajvere za monitor, i nikako nisam mogao da ih nadjem...sve same stative i precke pa sam jednostavno pomislio da zapravo i ne postoje....a i chudno mi je bilo da ne dobijem neki cd sa drajverima u startu....

ja otkada koristim windows-e,nikada nisam instalirao drajvere za monitor,zbog color managmenta. Takodje mi stoji PNP generic, iz 2006.... Radi sve najnormalnije,od rezolucija od refresh rate-a. :)

Poslednja izmena:
...pa sta znam, cinjenica je da mi NE stoji naziv monitora i da pise da je drajver neki iz 2006. ali da li to ima veze, tj. da li je to problem ne znam...????

nije,to nema nikakve veze :) Mada probaj,idi na windows update,izbacice ti valjda drajver za monitor ;) Mada ja mislim,da je to do drajvera za graf.

za graf. sam instalirao bas najnovije i to je dozvolilo sve rezolucije, tj. ponudilo...ali kazem, kada izaberem 1920x1080 pise out of range....

Rekao sam ti vec, al ponovicu :)
Kao sto si i sam video, kada si instalirao drajvere za graficku dobio si mogucnost da izaberes 1920 rezoluciju. To sto monitor nece da je prikaze je 99% znak da je on pokvaren. MORA da prikaze tu rezoluciju!!!!
Drajvere za monitor ces tesko igde naci kada ih nema na Asusovom sajtu, verovatno onda i ne postoje. A i sve sto ti oni donesu je da ti pise asus u device manager :)
Nikada nisam instalirao drajvere za monitor, uvek su mi ti generic obavljali posao i nikada nisam imao problema.
Jedino mozes da odneses monitor kod tog druga kod koga radi normalno i da probas na njegovom racunaru i kablu.
Ali mogu da se kladim da ces ici u servis na kraju :)
Aj pa javi sta se desava!

Poslednja izmena:
bas cu sutra da odem do tog druga i proverim...javljam...

U pravu je decko kada ti kaze samo uninstaliranje drivera graficke karte spusta rezoluciju. Ne znam koliko ali spusta dosta i instaliranje ponovno vraca na na 1920. Znam jer obicno instaliram prvo driver za chipset pa graficku a posle za monitor, kamere i ostale stvari. Vec posle instalacije grafickog dr radim an 1920 sve dalje. Mada mozda prvi put nesto nije prepoznao jer ti u stvari nemas driver instaliran za svoj monitor. Valjalo bi naci to pa pokusati mozda jos sa time mada svima vidis radi vec sa Generic.

Monitor radi na svim rezolucijama,cak i kada nema drajvere za graficku ;) Barem na win7 i visti ;)

Pazi stvarno su odvratni nisu stavili driver samo user guide za taj monitor. Jer si probao slucajno ono da windows pretrazi preko neta driver mada su male sanse da nadje. Ja bi im napisao mail.
I pogledaj na tom disku sto si dobio da pretrazis sta sve ima unutra. Mozda je tu driver samo ne moze onaj autoplay da ga instalira pa moras da ga raspakujes i iz device managera uputis da trazi gde je raspakovan. Mislim to bi bili potezi ocajnika ono sve pokusati pre reklamacije. Jer ni moj Samsung P2450 nece da instalira sa diska mislim. Nije hteo ni ni B2230H. Bar ja mislim da nije hteo a sada zadnja 2 puta kada sam instalirao imam taj driver samo u instalacijama pa samo to instaliram ni ne ubacujem disk. Cisto da ga prepozna koji je.

Na svim radi u win 7???? Ja ni ne znam jer to ni ne gledam koja je rezolucija znam samo kada unistaliram driver da mi smanji rezoluciju posle restarta je ponovo normalna.
Znaci reklamacija ne gine. A da li ti pise ono (recommended) kada stavis na neku rezoluciju???
Mislim ljudi to je monitor poznate firme nije tastatura od 1000 din da je win 7 ne prepoznaje. To sto vi ne zelite vase drajvere to je vasa stvar. Ja sam i na RX1500 misu stavio driver a pokusao iza tastaturu UltraxBlack ali za to ne postoji. Ako Asus monitor Full HD nema driver da ga Win 7 prepozna da je to Asus monitor... ne znam to mi je nemoguce. Drugo je da ljudi nece da instaliraju.

Poslednja izmena:
To sto vi ne zelite vase drajvere to je vasa stvar. Ja sam i na RX1500 misu stavio driver a pokusao iza tastaturu UltraxBlack ali za to ne postoji.
olol :D

Monitor radi na svim rezolucijama,cak i kada nema drajvere za graficku ;) Barem na win7 i visti ;)

Nudi ti veću rezoluciju od nativne za taj 2032BW u podešavanjima u Win7? Meni ne, btw, imamo isti monitor. Nije mi logično uopšte i podešavati rezoluciju veću od nativne, jer monitor je svakako skalira nazad na onoliko piksela koliko je na monitoru i slika se samo nepotrebno degradira, ovako je kod mene, Nvidia drajver i Win7:

Prilozi

• RezNvidia.jpg
    RezNvidia.jpg
    172.5 KB · Pregleda: 44
  • RezWin7.jpg
    RezWin7.jpg
    94.2 KB · Pregleda: 37
kada sam rekao na svim rezolucijama ,mislio sam od 800*600 (640*480) do gornje granice koju monitor podrzava,u nasem slucaju do 1680*1050,u njegovom slucaju bi trebalo 1920*1080. Znaci ovo moze i bez nvidia/ati drajvera :) Jer windows po difoltu,ima display drajver za veliki broj grafickih. A rezoluciju vecu od nativne je nemoguce staviti.(tj i moze da se force nekim programcicima ali nece davati sliku). I da nativna rezolucija je najbolja,znam masu ljudi koji 20" monitore (1680*1050 native) drze recimo na 1440*900px ,kao veca su mi slova :D

Pa jeste decko je kupio monitor koji nije mis ili tastaturica pa da Windows ne vidi, a ne moze na internetu da nadje driver. Mozete da pricate da je bolje bez ili da je bolje sa zasto svi prave drivere onda mislite da ih ja volim sto. 15 kontrolisem da li sam za sve ubacio, za mis, monitor, graficku, kameru, sa plocu, za usb 3, za 100 stvari, a da nema za monitor. Ja licno bi ga vratio i da radi i na vecim recolucijama nego sto pise:)))kada Windows ne bi video koji je monitor.

Ali kada sam vec ovde da pitam i ja nesto bice razumljivo ne bojte se.
Jer normalno da u CCC pod Desktop Area(Basic) da su ponudjene samo do 1680x1050 rezolucije i ispod mi je na 1080p podeseno. Tu nema opcija 1920x1080.
I da li je pametno sto sam ukljucio Enable GPU Scaling u CCC???
Da li da ukljucim LCD Overdrive???
Da li da ukljucim Reduce Frequncy on High Resolution???

http://imgur.com/1pUlg
http://imgur.com/NmX08

Poslednja izmena:
Ja ili raspakujem ovaj fajl SMP2450H(update driver-browse comp) ili imam onaj driver instaler koji samo izaberem digital ili analog i Odmah instalira. Tako treba svuda da bude a ne da covek se muci oko drivera glupih.
Jos je novijeg datuma 26.10.2010.

http://imgur.com/Wf67e

izbrisao drajver, pa ih ponovo instalirao...jock ;-(

Ja da sam na tvom mestu ja bi se zahvalio Asusu putem maila odneo monitor i uzeo drugi.
Ali da li si pogledao da taj disk kliknes na open i dobro pogledas sta je na njemu. Nemoj da ti sam on otvori pa da ti da da biras opcije nego udji u disk i pretrazi sta ima mozda je negde driver.

Ja pre nego sam moj kupio pitao sam preko telefona da se slucajno ne desava mozda na nekom kompu da ne daje vecu od 16xx jer ako tako bude bilo kada mi donesu necu ga uzeti. I covek je rekao da se nikada to nikome nije desilo.
Mada sam cini mi se video negde da su neki imali problem na netu zato sam i pitao to.

Ja kada kupujem monitor kome pise 1920x1080 hocu da mi ovako bude:
http://imgur.com/Hl5yW

Tako je bilo i na Samsungu od 21.5" i na ovome od 24" i sigurno je i na onome Analognom od 12.000 koji nisam mogao da kupim zbog graficke i kada bude prestalo to da bude tako ja vise necu kupiti Samsung a dotle cu njega posto nemam pare za Dell.

Poslednja izmena:
Da li si pogledao refresh rate?

Jeftine 22" nece da rade na preko 60Hz. Ako ti je ostlo podesavanje iz nize rezolucije od 75Hz nece raditi....

pogledao sam lepo cd, nema nista, samo user guide na 50 jezika itd...a refresh rate je na 60 tako da nije ni to....DAMN!!!!

Nazad
Vrh Dno