Šta je novo?

rezolucija problem

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
koristim lcd tv kao monitor e sad muci me to sto ne mogu da namestim sliku preko cekog ekrana .trenutna rezolucija i je 1400/1050 i ne mogu da nastelujem na 1920/1080 koji je ujedno maximum koji televizor podrzava...i graficka na laptopu mi podrzava 1920/1080 rezoluciju ,ali televizor nece da prihvati...

citao sam da ima nekih razlika u podudaranju pixela ,mozda je to problem ...

ili to sto za konekciju koristim pc/tv koristim vga kabal jer mi laptop nema hdmi...

Verovatno zato sto ti je panel u rezoluciji 1360*768? HDMI bi mogao da ti progura 1080p, ali pitanje je da li to ima smisla.

Edit: Koji TV je u pitanju?

Poslednja izmena:
Ja se nesto kao kroz maglu secam da ljudi nisu mogli da proture 1920x1080 kroz vga kabl. Trebalo bi u upustvu da pise da li moze da propusti kroz vga kabl.

u pitanju je toshiba 42" hd full,toshiba regza 42xv500pg ...

laptop je toshiba tecra a9-12p solidna integrisana graficka ,u svakom slucaju podrzava 1980/1080

Ali 1080p rezoluciju postozes samo preko HDMI kabla, 720p i 1080i mozes preko VGA.

znaci ne mogu nikako da rasirim sliku preko celog ekrana?!!da imam HDMI na laptop-u onda bi bilo ok...nervira me sto ne koristim celu povrsinu,ne toliko kad radim nesto na racunaru koliko kad gledam neki dvd film..

rezolucija

o marko,gde si brate,jos nisi kupio kathrein,da vidis kako samo izgleda eurosong u hd-u(wide naravno) btw eurosport hd krece u nedelju.

Ali 1080p rezoluciju postozes samo preko HDMI kabla, 720p i 1080i mozes preko VGA.

Moze 1920*1080 preko VGA sto ne bi moglo, jedino mozda konkretni TV ne dopusta tu rezoluciju na svim ulazima, kao sony x2000 serija na primer, koji ima panel 1920*1080, ali preko VGA je moglo samo 1360*768.

o marko,gde si brate,jos nisi kupio kathrein,da vidis kako samo izgleda eurosong u hd-u(wide naravno) btw eurosport hd krece u nedelju.

nisam kupo kathrein zato sto treba da putujem u avgustu na 4 godine, tako da mi se ne isplati jer tv ostavljam matorima...sinoc sam te se setio dok sam gledao Ligu Sampiona i naravno uvek te se setim kad gledam formulu!

ZAVIDIM TI...

nego pomazi oko 1080p ,kako da namestim da mi dvd filmovi idu preko celog panela imas li neki savet,ipak,ti si Bog za tv tematiku!:D

Mislio sam na 1080p signal da ne moze preko VGA, vec samo HDMI. A Marko probaj da nadjes (pozajmis) od nekog PC sa HDMI pa neki HDMI podrzava 1:1 pixel mapping i videces kakva ce slika biti, ako radi nabavljaj HDMI uredjaj a ako ne radi.... bas te briga dok je pod garancijom.

Ako je rec samo o DVD filmovima, onda je moguce da imas filmove u 2.35:1 formatu, a ne 16:9 formatu i nikako ni ne mozes da ih dobijes prikazane preko celog ekrana (uvek ces imati crne trake gore i dole).
Probaj da nadjes neki trailer na netu u full HD rezoluciji 1920x1080 pa da vidis onda da li ti ispunjava ceo ekran.

sad samskinuo trailer u hd 1980/1080 ,pustio sam preko nera i slka je izvanrednaa li opet nije pustio preko celg ekrana...onda sam probao po ko zna koji put da setujem rezoluciju na 1980/1080 i tv ej prihvatio ali ta slika nje licila ni na sta!!sto dalje potkrepljuje teoriju da se pixel ne poklapaju!

nego jel ima neki dvd uredjaj koji ima hdmi pa onda polako da nalazim filmove u 1080p?

imam kucni pc koji nema hdmi ali ako bi to resilo moje problme onda bih kupio graficku koja ima hdmi izlaz samo cu morati da pogledam system requirements zato sto mi je pc slaba 3-ka...

Ako ti je pc slaba trojka, ne pokusavaj ni sa 720p, a o 1080 i da ne pricamo.

Imas jeftine biostar 780g integrisane ploce (~55e). Graficka je solidno jaka i za starije igrice, ima H264 hardversku akceleraciju (za legalan HD sadrzaj), a bocnes neki x2 procesor od 50ak eura, i vozi. Plocha ima DVI.

Rezolucija treba da bude 1920 a ne 1980 :)

Ako ti je pc slaba trojka, ne pokusavaj ni sa 720p, a o 1080 i da ne pricamo.

Imas jeftine biostar 780g integrisane ploce (~55e). Graficka je solidno jaka i za starije igrice, ima H264 hardversku akceleraciju (za legalan HD sadrzaj), a bocnes neki x2 procesor od 50ak eura, i vozi. Plocha ima DVI.

Rezolucija treba da bude 1920 a ne 1980 :)

greska u pisanju...`

Na zalost, za sada na names trzistu ne postoje dvd playeri koji pustaju i HD ripove a za BR teba naravno i BR player. marko_84 dao ti je lep predlog za HomeTheater PC, koji ne mora biti skup a opet dovoljno dobar za celokupnu mlatimudiju. Od audio diskova, mp3 preko divx, dvd i HD. Eventualno bi i neka Sky HD sat kartica dosla u kombinaciju doticnog kucista, hehe.

Boze zdravlja ali u avgustu putujem u Chicago tako da ne mogu da sada da pakujem neki racunar ...hvala na savetima!ovi traileri su extra...pogledacu na netu da skinem neki film u hd na 1080p .mogu samo da zamislim koliko ce biti tezak u mb:wall:

1080p BR bice oko 25GB, heh ali ripovi mogu biti 8-12GB veliki. 720p ripovi 4-8GB.

hd

Boze zdravlja ali u avgustu putujem u Chicago tako da ne mogu da sada da pakujem neki racunar ...hvala na savetima!ovi traileri su extra...pogledacu na netu da skinem neki film u hd na 1080p .mogu samo da zamislim koliko ce biti tezak u mb:wall:
marko,u usa jedan provajder ima vise hd kanala nego svi u evropi zajedno ima da uzivas pa za sada ostavi hd na miru nego se polako pakuj pa kada se vratis:wave:bice hd i kod nas

E da, na PC ako se zakaci preko analognog VGA kabla moze samo 720p rezoluciju... za full 1080p sam morao da zakacim DVI-HDMI kabl i onda je mogla 1080p na 60Hz...

Citirao sam geniusa (nadam se da se ne ljuti), ima takodje Toshibu i mislim da ti je dao odgovor za rezoluciju.

Moze 1920*1080 preko VGA sto ne bi moglo, jedino mozda konkretni TV ne dopusta tu rezoluciju na svim ulazima, kao sony x2000 serija na primer, koji ima panel 1920*1080, ali preko VGA je moglo samo 1360*768.

Da potvrdim ovo što je moj imenjak rekao: može 1920x1080 preko VGA kabla ako TV to dopušta. Npr. kad kupcu sklapam i instaliram nov računar, prikačim ga VGA kablom na moj Samsung LE40N87 i posle instalacije drajvera za grafičku odmah prebacujem rezoluciju na 1920x1080. Prošle su mi kroz ruke i mašine sa integrisanim NForce 6100/7100 grafikama i na LE40N87 preko VGA kabla 1920x1080 radi perfektno. Laptopove još nisam probao, pa to ne mogu da komentarišem :)

Napomena: slika preko VGA kabla na 1920x1080 je primetno manje oštrine nego kad ide preko HDMI kabla.

Nazad
Vrh Dno