Šta je novo?

Rezistivni VS Kapacitivni

Jedina stvar koja zaista fali rezistivnim ekranima je multi-touch.

Moglo je i to, problem je što su rezistivni ekrani već bili na putu napolje kada je multitouch postao popularan, tako da nije bilo ispljatljivo ulagati u zastarelu tehnologiju.
http://www.umpcportal.com/2009/02/multi-touch-comes-to-resistive-touchscreens/

Ja recimo nikada ne koristim pinch-to-zoom i slične multitouch kerefeke, ali mogućnost ekrana da registruje dva ili više simultanih pritisaka mi je neophodna kada poteram FPSE emulator.

Pa prijatelju, tek sa tako podeljenim ekranom ne mozesh desnim palcem pritisnuti A i Q.
A zasto jednostavno kada moze komplikovano? :D

Stvarno, zasto bi ja sa desnim palcem pritisnuo slova koja se nalaze na levu stranu?
Da li ti i na PC tastaturi tako kucas kontra? ;)

Mada sve u svemu o ovoj temi nema sta da se prica, vreme je vec pokazalo sta valja i sta ljudima treba. Rezistivni ekrani sa olovkama su proslost.

Poslednja izmena:
Gizmore, ajde molim te otvori novu temu i napiši par reči o Aceru A500. Ubiše se hvaleći Asusa, a ja nešto mislim da je taj Acer možda i bolja kupovina od transformera. Kakav je ekran - koliko sam video po forumima ljudi ga hvale, kao i ceo tablet generalno.

Uh, ne bih sad da otvaram temu o njemu. Tu mi je na testu, pa očekujte opis na Benchmark sajtu. Prvi utisci su da sam oduševljen kako radi, ljudi ga opušteno porede sa Xoom-om koji je skuplji dosta. Od ekrana nisam očekivao ovoliko, ali on je stvarno fenomenalan. Oštar, svetao i uglovi gledanja su jako dobri.

^^ Poenta tvog prvog posta na ovoj strani je bila verovatno kako moze brzo da se kuca i na
kapacitivnom ekranu i da nema govora o sporom inputu.Bar sam ja tako skapirao.

@Solesoslav
Mislim da si ti promasio poentu u oba priest - ova posta. :D

Nemam bas preveliko iskustvo sa tabletima al ipak vece od nekih...
Koristio sam 4-5 tableta i posedujem jednan...
I za vecinu se slazem sa igortizom pogotovo da je veoma glupo genericki izjaviti : Ma taj tablet ne valja ima rezistivni ekran...
Vecina ljudi koji ucestuvuje u diskusijama na ovom forumu niti ima tablet niti je koristila i vecinu stvari prica iz onoga sto je procitalo ili videlo na slikama...
Takvi su i ovi koji tvrde da rezistivni djubre i da nema nikakve prednosti.

Dajte ljudi sta je sa vama?
To sto se ti slazes sa igoritzom i sto on brze kuca poruku od mene na rezistivnom ekranu apsolutno ne znaci da je rezistivni ekran bolji od kapacitivnog kao sto naslov teme kaze.
Mislim da je stvar vrlo jednostavna.Nekima odgovara rez. ekran nekima kapac. i to je to.Ne postoji najbolje,postoji najbolje za tebe i najbolje za mene,najbolje za igoritzu,peru,miku,ziku...
Ne znam sta je konkretno hteo da kaze pokretac teme ali mislim da bi primereniji naslov bio: Mogucnosti rezistivnih i kapacitivnih ekrana,pa da covek koji je probao toliko tableta i sa jednim i sa drugim ekranima
napise svoja zapazanja i subjektivne utiske da mozemo i mi nesto da naucimo iz njegovog iskustva.I na kraju da napise: Molim sve clanove foruma da ne pisu netacne i neproverene informacije vezane za
mogucnosti rezistivnih ekrana da ne bi dovodili ostale clanove koji to citaju u zabludu i neznanje. Hvala.

Gde sam ja napisao da je rezistivni bolji ?
Procitaj post vise puta videces da sam sasvim drugo reko ...
Rezistivni ima svoje prednost i veoma glupo je izjaviti : taj tablet je djubre jer je rezistivni a tako nesto govore 99% ovog foruma.

Rezistivni ima svoje prednost i veoma glupo je izjaviti : taj tablet je djubre jer je rezistivni a tako nesto govore 99% ovog foruma.
+1
Пробао оба и сматрам да су конфигурација, софтвер и величина екрана далеко битнији.

najbitnija stvar kod tableta je smooth operacija prilikom media, internet-a i citanja. meni moze neko da kaze da koristi tabet za nesto drugo, al ja znam da su to prazne price. jadan od 20 ljudi koristi za neki remote control i slicno, svi ostali koriste tablet za pomenuto, plus eventualno igre. a eto jos jedne male prednosti stilusa - ja trenutno pikam strategiju, koju apsolutno ne bi mogao da ubodem prstom.

Dajte ljudi sta je sa vama?
To sto se ti slazes sa igoritzom i sto on brze kuca poruku od mene na rezistivnom ekranu apsolutno ne znaci da je rezistivni ekran bolji od kapacitivnog kao sto naslov teme kaze.

jel su to menjali naslov teme u medjuvremenu ili nisi citao :)

i da ..... kao sto si rekao ti i mnogo drugih, svako ima svoje prohteve i ne svidja se svima isto..... mislim oduvek je tako bilo

najbitnija stvar kod tableta je smooth operacija prilikom media, internet-a i citanja. meni moze neko da kaze da koristi tabet za nesto drugo, al ja znam da su to prazne price. jadan od 20 ljudi koristi za neki remote control i slicno, svi ostali koriste tablet za pomenuto, plus eventualno igre. a eto jos jedne male prednosti stilusa - ja trenutno pikam strategiju, koju apsolutno ne bi mogao da ubodem prstom.

Strategija na tabletu, strasno, ukljuci PC, odmori oci :).

pa ne igram Company of Heroes na tabletu :) igram Uniwar i Pocket emipres

Naslov je promenjen,sada je sve dobilo drugi smisao.

@weasel

Ako se za vecinu slazes sa covekom koji je poceo temu koja je glasila u originalu:
Rezistivni ekran je BOLJI od kapacitativnog!
pretpostavio sam da mislis da je rezistivni ekran bolji.Ako sam lose rezonovao,onda sam lose zakljucio :)

@smarac

Jeste promenjena je i sada komentarisemo sta se kome dopada :D.Lepo od modova :wave:

Poslednja izmena:
lepo od mene - jer je na moj request promenjeno :) u sustini priznajem da sam se iznervirao, jer ljudi govore kao da je rezistivan ekran nesto beskorisno. a nije.

Igorice, jel može rezistivni ovo?
index.php

Vrh Dno