Šta je novo?

Rezanje DVD Data diska u Neru..??

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me jel treba nesto posebno da podesim kad budem rezao DVD-eve, na kojima je razni sadrzaj, JPEG-ovi sa dugackim imenima, filmici, muzika, itd...
Jel samo izaberem DVD u Neru(Nero Expressu) ili je bolje tamo da ispodesavam neke gluposti u Nero, tipa ISO, i ostala podesvanja...??

ISO9660 je limitiran na fajlove od 8 karaktera, ISO9660 (Joliet) na 64 (mada u Nero-u ima opcija - allow more than 64), UDF 1.02 dozvoljava 128.

UDF je bolji, naravno, jer je noviji standard i podrzava kako velike fajlove u nazivu tako i u velicini.

DVD-Video mora biti u UDF 1.02 za fajlove 2GB+ sto je limit za ISO format, recimo EasyMC po defaultu koristi UDF 1.02 + Joliet (bridge support) zbog kompatibilnosti sa starijim operativnim sistemima. UDF 1.5 i UDF 2.01 izbegavati za klasican data disc (sluze za podatke kod packet-writing rezima) zbog starije kompatibilnosti. Uopste gledano, na XP-u neces imati nikakvih problema ma koji od formata u sustini koristio (osim limita za velicinu i karaktere).

Generalno:
ISO9660 (Joliet) za CD
UDF 1.02 + Joliet (bridge) ili UDF/ISO + Joliet za DVD.

http://www.mdi.com/CompanyInfo/pdf/MDI_UDF_White_Paper.pdf

Hvala, znaci to sve imam da izaberem u Neru, znaci nikako da ne rezem DVD u Nero Expressu...???

DVD Video u svakom slucaju mora biti UDF 1.02. Kad stavis Video DVD u Neru, on ti da podesavanja samo za ISO polja ali se UDF automatski generise (sto se moze proveriti u ISO Busteru)...

Vidis, to je mene i bunilo sto se tice DVD-Video moda kod Nero-a, svi originali koje imam su i uradjeni u UDF 1.02 formatu (logicno).

Kad sam stavio u Neru "Make Data DVD" u podesavnjima tamo imam:
Data mode: Mode 1, i ne mogu da izaberem nista drugo
File system: Iso 9660 only, Iso 9660 + Joliet, i Iso 9660:1999
File name length: level1, Level 2
Character set: ISO 9660(standard ISO cdrom), imam DOS, i ASCII

Znaci nemam nigde to UDF 1.02 o kom vi pricate, u cemu je fora...
Ovo sve testiram bez ubacenog DVD-a(ali sam stavio Pioneera 108Dbk),
Gde to da stavim UDF........???
U cemu je razlika izmedju 108D i 108BK, meni je na rezacu pisalo na onoj nalepnici Pioneer 108BK..???

A ha, sad sam nasao, kad stavis onaj Advanced mode u Neru, e sad imam Make UDF DVD, Make UDF/ISO DVD i Make Data DVD, znaci najbolje je UDF/ISO....?? i za recimo DIVX filmove kad stavljam na DVD, i za fotke, i za sve je to najbolje...???

Nazad
Vrh Dno