Šta je novo?

Rezanje Data DVD-a na 8x??? (Pioneer DVR-108)

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Jer meni nesto ne valja ili se tripujem... :trust:
Nemam mnogo iskustva u rezanju DVD-ova ,ali mi ovo bas ne deluje najbolje...

Znaci,rezao sam DVD ISO,obican DATA backup od 4447Mb,brzinom 8X...
Da li je normalno da rezanje traje 30min i 24sek??? :wall:

Kopiranje sa DVD-a mi je inace 2000KB/s :trust:

Jos jednom da napomenem u pitanju je Pioneer DVR-108 (firm. 1.14 RPC1),koji je na ATA33 IDE kablu (na secundary master i radi u Multi-Word DMA 2 modu)....da li je tu sve uredu???
Da li mozda treba ATA100 IDE kabl???

P.S.Kada je DVD narezan,citljiv je i sve OK sa tim.....inace u pitanju je Imation 8x DVD Disk...

Ne bih znao nabrzaka da ti kazem (ima sigurno onih koji bi detaljnije), ali evo, da ti kazem sta nije. Nije do kabla, sigurno, jer sam ja moju 108-icu vezao preko ATA33 kabla i za oko 26 minuta mi nareze na brzini 2x. Mislim da sam probao i na 4x da rezem i da je ispalo otprilike proporcionalno krace. Kod tebe je problem u necem drugom.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
OK,ajde ovako....

Da li vreme koje se pokazuje u Neru 6.6.0.3 moze da laze???

Nisam merio vreme rezanja na satu vec sam procitao u programu...

Ajde ljudi,malo pomoci...

Da nisi mozda imao neku veliku kolicinu malih fajlova, pa ih je kesirao pre pocetka rezanja?

Meni je duze rezao jedino kad sam radio bekap malih slika (to je jedno 450 hiljada fotografija, manjih i vecih, jpg) na jedan DVD... Ali je oko 22 minuta, recimo, u odnosu na 18.5 minuta, nikako 44 :)

Generalno da.....unutra je gomila fajlova i foldera....tacnije 258 foldera i 1625 fajlova.....

Znaci rezanje se usporava ako se reze gomila natrpane sicurdije??

Eh,da,i dok je rezao Buffer je skakutao non stop (sa 20%-35% na 80 ili 100,tamo,amo,tamo,amo...)....

Poslednja izmena:
Otegne se malo kad ima puno malih fajlova, ali ne sme toliko!

Kod mene je rezanje Half-Life 2-jke (oko 4Gb, 40000 fajlova, 800 foldera) trajalo oko 7 minuta.

Nero 6.3.1.17
Pioneer 108, firmware 1.14 (fabricki)
PrimeDisk DVD+R 8X

Dobro!

U cemu je onda fora,tj. u cemu bi mogla da bude fora!?!? :wall:
Vidi sta sam sve napisao u prvom postu???
Jel sve u redu sa tim???
Neka jos sugestija???

I za kraj ostaje :wall: :crash: :d

E,da,sad sam primetio....ja imam Imation DVD-R.....jel mozda tu fora???

Poslednja izmena:
Ja isto ne znam koji je kabl, ja sam danas prvi DVD diks narezao na Pioneeru 108, Mp3 ju pitanju, i trajalo je 13 minuta, na Verbatim DVD-R 4X.....

Twix je napisao(la):
...koji je na ATA33 IDE kablu (na secundary master i radi u Multi-Word DMA 2 modu)....da li je tu sve uredu???
...

Naravno da nije u redu. To je ATA66 uredjaj, i za pune performanse treba ti ATA 100/133 kablic. Na stranu sto bi i na ATA33 kablu morao da radi kao DMA2(33), a ne multiword.
Proveri podesavanje BIOSa ploce, drajvere, i naravno stavi drugi kablic.

Nema veze sa time, i na ATA33 mora da radi OK. Provereno! ;)

Malo off topic, da ne otvaram novi thread...

Da li ja recimo mogu da narezem 3 CD diska neke igre na 1 DVD disk i da onda pokrenem instalaciju sa tog DVD-a i da mi se igra normalno instalira i da mi usput ne trazi "ubaci drugi cd" jer se svi CD-ovi nalaze na tom jednom DVD-u, znaci instalacija kao sa HD-a?

BokiPK je napisao(la):
Naravno da nije u redu. To je ATA66 uredjaj, i za pune performanse treba ti ATA 100/133 kablic. Na stranu sto bi i na ATA33 kablu morao da radi kao DMA2(33), a ne multiword.
Proveri podesavanje BIOSa ploce, drajvere, i naravno stavi drugi kablic.
Da...
Kod mene je Ultra DMA4 - Ultra66

BokiPK je napisao(la):
Na stranu sto bi i na ATA33 kablu morao da radi kao DMA2(33), a ne multiword.

Radi kao Multi-word DMA2.....kad sam u Biosu sa AUTO stavio na UltraDMA2,on ga je u Win-u i dalje prijavljivao kad M-WDMA2....

Kako na kraju treba da radi,kao Ultra DMA2,ili MultiWord DMA2???

Inace,stoji na kraju IDE kabla,dok je ispred njega Teac W540 koji radi u UDMA2 bez problema......
Da li mozda treba da cuci prvo Pioneer pa onda Teac (mislim na mesto na IDE kablu,posto,koliko znam,i to ima nekakve veze...)??

Kucali smo u isto vreme Panos...
Definitivno menjam kabal !

A mozda treba da reinstaliras Primary/Secondary IDE Channel ?

Control Panel > System > Hardware > Device Manager > IDE/ATA/ATAPI Controllers > IDE Channels: uninstal/remove + restart

Trebalo bi da se prijavi UltraDMA mod sledeci put. Multi-Word DMA 2 je ok za CDROM (16.67 MB/s) ali za DVD treba barem UltraDMA 2 (33 MB/s).

Keshiranje milion sitnih fajlova moze da se zaobidje u nerou "cache smaller files than..." opcijom ;)

Nero laze, naravno...Izmeri vreme!
Ako imas drugi HDD u komp-u(na kome nije system), rezi sa njega i nece padati buffer!

Twix, meni je bufer opadao, a samim tim i rezanje je bilo mnogo duže, sve dok nisam provalio da ga Kaspersky koči, jer je podešen na Maximum protection. Od tada, pre rezanja DVD-a, obavezno isključim Real-Time Protection. Da ne čuje zlo, od tada reže 4x za 13:30, a 8x za 8 minuta.

Pozdrav.

Hm,imam 4 hdd-a u sistemu,i nikad ne rezem sa sistemskog,mada je nero kesirao na sistemskom....hm,hm....sad sam to promenio.....
Ne koristim anti virus...
Probacu i da reinstaliram secundary kanal...

Ne mogu u Neru da nadjem opciju "cache smaller files than..." :(

I definitivno cu staviti udma100 kabal,pa onda stoperica u ruke....

Pomenuta opcija se nalazi pod misc tabom kad ides na NEW, pa imas podesavanja za brzinu, standard, label...

Inace. sto se tice opadanja bafera, Diviner 'ladno pici Half-Life 2 za vreme rezanja diska i sve sljaka ko podmazano.

Sve reseno dodavanjem UDMA100 kabla,i postavljanjem Nero-vog kesa na ne-sistemski hard disk....sada bafer ne divlja vec lagano ide od 92%-97% i slicno.....a rezac radi u UDMA Mode 4....

Narezao sam potpuno iste podatke (da,bacio sam jedan dvd :( zbog testiranja) za 7min53sek...........

Hvala svima na pomoci.
Problem resen!
cheers cheers

A izvini, koja je poenta u postavljanju Nerovog kesa na nesistemski HD/moze li nesistemska particija?

Poenta je da ti neskace buffer pri snimanju diska.....posto je meni skakao non stop sa 20% na 90%.......

Znaci, preporucujes mi da to uradim?

Umes li da mi objasnis kakve veze ima gde je putanja, na sistemskom disku ili ne? Da li pod sistemskim diskom podrazumevas PARTICIJU ili ceo HD, znaci da li bi trebalo da stavim putanju na drugu particiju na kojoj nije Win ili na drugi HD ?

Nerov kesh moze da bude i na drugoj particiji ili na drugom hdd-u,sasvim je svejedno....

Inace,imam par drugara koji non stop rezu neke DVD-ove i imaju mnogo vishe iskustva od mene,pa sam ih ja samo poslusao :) ,tako da neko preciznije objasnjenje na zalost ne znam :(

Vrh Dno