Šta je novo?

Rezanje CD-a

Budimir

Čuven
Učlanjen(a)
17.12.2001
Poena
609
Rezao sam (prvi put) sa Nerom dva diska od 90 min. i ni jedan ne mogu da procitam na obicnom CD playeru (Teac 32x)dok ga na rezacu (LG 24x10x40) cita bez problema. Moja laicka i pocetnicka pretpostavka je da je problem u tome sto nisam stiklirao opciju "Finalize CD...". Jel mozda neko zna u cemu bi mogao biti problem i bez obzira na sadasnju gresku kako se moze kasnije dopisati nesto na takav disk i kako se disk moze zatvoriti.
Izvinjavam se ako sam pogresio forum ali nisam mogao da odlucim gde da postavim ovo pitanje
Hvala unapred

Neki citaci (a i rezaci) ne citaju najbolje (ili uopste) 90 min diskove, iako su korektno snimljeni. Npr ortakov TEAC 24x cdrom takodje ima problema sa njima, narocito ako je noname u pitanju.

Budimir je napisao(la):
Rezao sam (prvi put) sa Nerom dva diska od 90 min. i ni jedan ne mogu da procitam na obicnom CD playeru (Teac 32x)dok ga na rezacu (LG 24x10x40) cita bez problema. Moja laicka i pocetnicka pretpostavka je da je problem u tome sto nisam stiklirao opciju "Finalize CD...". Jel mozda neko zna u cemu bi mogao biti problem i bez obzira na sadasnju gresku kako se moze kasnije dopisati nesto na takav disk i kako se disk moze zatvoriti.
Izvinjavam se ako sam pogresio forum ali nisam mogao da odlucim gde da postavim ovo pitanje
Hvala unapred

To, da li je CD "zatvoren" nema nikakvu ulogu pri očitavanju. U "nero" imaš opciju za nastavljanje na već pisan CD, i kad se napuni, oda Nero "finalizuje" CD.

Diskovi jesu noname :(. Narezao sam Verbatim 700mb sa stikliranim "Finalize" i on se savrseno cita na oba uredjaja ali nemam trenutno vise diskova da malo experimentisem.
Zamolio bih te jos ako nije problem da mi pojasnis gde se nalazi ta opcija za nastavljanje snimanja na vec pisani disk i kako se on samo zatvara... a moze i jos nesto sto mislite da bi bilo korisno oko toga jer nisam nigde nasao ni reci o tome
Jos jednom hvala

kada prvi put snimas disk ukljucis opciju start multisesion i ne stikliras finalize cd...
kada nastavljas da snimas na tom disku onda ukljucis continue multisesion...

Budimir je napisao(la):
Rezao sam (prvi put) sa Nerom dva diska od 90 min. i ni jedan ne mogu da procitam na obicnom CD playeru (Teac 32x)dok ga na rezacu (LG 24x10x40) cita bez problema.
Ja sa Teacom 32x bez problema čitam noname diskove od 90min

Moj Teac nece pa nece da ga procita :( a evo probao sam kod prijatelja na samsungu i cita ga bez problema... Aj' se menjamo za CDromove ? :)

Vrh Dno