Šta je novo?

Rezac i AHCI

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Rezac je Pioneer 215D, a problem je sto kad aktiviram AHCI on pocne da baguje tako sto pri butovanju sistema i ucitavanju AHCI BIOSa lampica pocinje da blinka svako malo, a iz rezaca se cuje ko da pokusava da cita pokvareni CD (krene-stane u roku od 2 sekunde), i tako sve dok ne dodje ekran ucitavanja Windowsa. Bilo kakav boot sa ovog citaca je nemoguc dok ne iskljucim AHCI. Probao sam flash BIOSa i firmwarea rezaca bezuspesno. Problem se javlja na dva kompa (dva odvojena rezaca) maltene iste konfiguracije, a jedan je ovaj iz potpisa.

Any ideas?

Probaj da stavis rezac na drugi sata port...
Ta ploca bi trebalo da ima mozda i dva sata kontrolera, tako da hard stavi na ich9r a na neki drugi koji je odvojen stavi DVD, tako da podesis AHCI na intel southbridge a ne ne ovome...
Najverovatnije imas 4-6 odvojenih sata za hdd i 2 neka druga za dvd...

Probao na drugi konektor - isto
Drugi kontroler nemam, samo Intelov ICH9R

Probaj da prebacis na raid opciju umesto ahci. Dobijes isto, a mozda bude radilo!

Proday: jock, ne radi. Vracam ja na staro, bar dok ne nadjem lek... Kad mi zatreba, cu ga ukljucim
pozz

Pogledaj detaljnije opcije, trebalo bi da postoji za koje portove mozes da iskljucis AHCI. Ili nesto tipa "moj opticki uredjaj se nalazi na SATA portu X"

Nazad
Vrh Dno