Šta je novo?

Reviews GeForce FX 5600 & 5200 Ultra...

Dzaba... ovim je nV definitivno postala no.2 sto se tice brzine... doduse i dalje je no.1 po trzisnom udelu, ali s obzirom da gpu-ove plasira par meseci posle najave... izgleda da nece biti problem da i tu lako padnu na drugo mesto.

Vi ste pukli nacisto velicajuci bespotrebno te Radeone.
Za otprilike 200-220e (a cene znamo samo idu nanize), dobijete graficku koja se nosi fantasticno sa radetom 9500pro sa kim je u cenovnom rangu pa je i koliko vidim jeftinija od doticnog. U svakom slucaju za ljude koji nece da bezpotrebno experimentisu i znaju sta ih ceka kad kupe kartu, fantastican izbor. Jedva cekam.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Za otprilike 200-220e (a cene znamo samo idu nanize), dobijete graficku koja se nosi fantasticno sa radetom 9500pro sa kim je u cenovnom rangu pa je i koliko vidim jeftinija od doticnog. U svakom slucaju za ljude koji nece da bezpotrebno experimentisu i znaju sta ih ceka kad kupe kartu, fantastican izbor. Jedva cekam.

Radeon 9500pro je sada 180$ a dok dodje ta patetika od nV bice tu jos svasta...

Da ne pricamo o novom jevtinom Radeon 9700 Club3D, koji radi na klokovima bliskim 9700 Pro :) Uzivanje...

Za otprilike 200-220e (a cene znamo samo idu nanize), dobijete graficku koja se nosi..

Slazemo se. Ta graficka ce da se nosi.. :D

Koja je ovo logika? Za iste pare kao i 9500Pro dobijate graficku koja se "dobro" nosi sa postojecom i to je fantastican izbor????
Prvo 5600 Ultra je losija od 9500Pro i po perfomansama i po kvalitetu prikaza.
Od nove kartice se ili ocekuje da bude brza ili da ima vise mogucnosti ili da bude jeftinija od postojecih. 5600Ultra nije nista od toga.

Mislim da vecina nas, mislim na malo starije clanove foruma i one koji tesko zaradjuju svoj 'lebac, nema idolopoklonicki odnos prema hardweru, za razliku od vas malo mladjih i "brzih". Ja jednostavno volim pare koje zaradim i za te pare ATI mi daje, shodno mojim potrebama, najvise. Sta je tu cudno!? Nekada je nV bila best bang for buck - vise nije i daj nemoj da smaras vise sa tim tvojim fazonima.. videcete vi kad nV ovo, kad nV ono i slicno. Tako si pricao i za nV30, pa sad za nV3x a ono sve gore i gore po nV u odnosu na ATi.. uostalom 48% manji prihod za proslu godinu i projektovani gubitak za ovu govore da tu nesto straaasno nije u redu. Toliko o pucanju...

Ono na sta sam ja obratio paznju je da je FX 5200 Ultra u nekim situacijama sporija od R9000Pro, a kome su onda namenili FX 5200 non-ultra, verovatno ponosnim vlasnicima Riva TNT akceleratora...

Sve me pomalo podseca na debi Pentiuma 4, trljali smo oci i nismo mogli da verujemo koliko je spor u poredjenju sa konkurencijom...

delimir je napisao(la):
Ono na sta sam ja obratio paznju je da je FX 5200 Ultra u nekim situacijama sporija od R9000Pro, a kome su onda namenili FX 5200 non-ultra, verovatno ponosnim vlasnicima Riva TNT akceleratora...

Sve me pomalo podseca na debi Pentiuma 4, trljali smo oci i nismo mogli da verujemo koliko je spor u poredjenju sa konkurencijom...

Pogodak usred mete:).Analogiju si bas pogodio,ali da li ce nvidia da se izvuce kao intel sa nortwoodom to cemo videti kada izadje nv35(samo da Ati u medjuvremenu ne izbaci R400,pa onda nvidiu nece izvuci ni nv40).

Marti Misterija je napisao(la):
Mislim da vecina nas, mislim na malo starije clanove foruma i one koji tesko zaradjuju svoj 'lebac, nema idolopoklonicki odnos prema hardweru, za razliku od vas malo mladjih i "brzih". Ja jednostavno volim pare koje zaradim i za te pare ATI mi daje, shodno mojim potrebama, najvise. Sta je tu cudno!? Nekada je nV bila best bang for buck - vise nije i daj nemoj da smaras vise sa tim tvojim fazonima.. videcete vi kad nV ovo, kad nV ono i slicno. Tako si pricao i za nV30, pa sad za nV3x a ono sve gore i gore po nV u odnosu na ATi.. uostalom 48% manji prihod za proslu godinu i projektovani gubitak za ovu govore da tu nesto straaasno nije u redu. Toliko o pucanju...

Pazi, i ja nespavam na lovorikama pa znam da je tesko zaraditi pare tako da se odmah mozemo manuti te price. nV jos uvek meni pruza vise za te pare. Uvek sam govorio iz svog ugla i tako cu nastaviti. I lepo sam rekao videcemo, ispostavilo se da nisam upravu bio za brzinu i gotovo. Ima milion drugih stvari koje Fx puza i nepada mi na pamet da opet ponavaljam sta je i kako je. ATi ima jos da radi na tome. Pogotovo mi nepada na pamet da se zadovoljim krshevima tipa Club3D!!??... (MaX ctp; )

E Broz, aj majke ti mi ovde nadji 9500pro za te pare vodim te na cevape odma, moze? Mislim nemoj da fantaziramo kad znamo da stvari drugacije stoje. Nemaju svi mogucnosti kao ti i ja i jos poneko odavde da nabavljaju stvari preko bare...

A sto se smaranja tice ... :whip

Pozdrav cheers

O cemu pricas Muzzy. I sam dobro znas da su sve Radeon 9700 kartice radjene na isti nacin i da se prakticno ne razlikuju. Isti su i Saphire i ATi i Club 3D.
Sto se tice cena samo cekam da MSI pocne da pravi kartice sa ATi chipom. Da vidis miline kad se i ovde kod nas dobre ATi kartice spuste po cenama na nivo nV.

Ocigledno ne poznajes situaciju sa ati karticama pa pricas takve stvari. SVE dx9 kartice su identicne ukljucujuci svaku nalepnicu na njima i serijski broj na njima. Sto se tice kvaliteta - nema vise kockanja i insistiranja da kartica bude BBA i to je jako dobra vest.
Kada govorim o kartici kao sto je radeon 9500 govorim o kartici koja se moze naci kod nas dakle tu je. Ti govoris o nekim kartama koje su se pre par dana pojavile kod Ananda i na hardocp-u i na jos par mesta sto znaci da ce se kod nas pojaviti za jedno mesec dana.
Ne znam zasto si toliko za nV, nije mi jasno. Ja sam promenio 9 amd procesora i sest ploca za iste te procesore da bi zatim uzeo i815 pa 845D, 845E i sad imam 845PE i ni za jednom komponentom nisam zalio i bole me uvo za sve to jer mislim da sam isao uvek nabolje. Kada nV dokaze da je ravnopravan protivnik Atiju (koje je poslednjih godina konstantno gutao prasinu i gledao u ledja nV i u toliko je njihov povratak na tron spektakularniji) ja cu tog momenta uzeti nesto bolje bez obzira iz kog tabora dolazi, to ti je konzumerizam:)
Samo pogledaj ovu stranicu i bice ti jasno o cemu govorim....
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1797&p=7

pozdrav i nhf:wave;

PS jos samo jedna stvar - kad bude izasao fx5600ultra za pare koje on bude kostao moci ce da se kupi radeon9700(bez pro) i u tom slucaju ne treba razmisljati ni jednu sekundu, jer ga i 9500pro dere gde `oces i koliko `oces

Pa nije valjda da stvarno verujes da ce FX 5600 kostati samo 200-220 eura, Gainward je vec izneo u javnost cene svojih kartica sa ovim cipom i cena ove karte ce biti 300 eura dok ce FX5600 ultra kostati 350 eura a to su cene koje ce biti u inostranstvu a kod nas ce biti najmanje jos 50 eura ili vise skuplje pa ti vidi.

Nazad
Vrh Dno