Šta je novo?

Retro Riport

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Po uzoru na slicne forume, reko da postavimo chega ima na pijacama po Srbiji,i okolini.

Jer sam danas bukvalno preshao svaki pedalj ove znamenite najlon ustanove , sa drugarom koji je tragao ne-znam-za-chim.

28.9. Najlon , N.S.> Dakle

2 x Kasetofona za C64 , vrlo prljava
1 NES Kontroler
Laptop Toshiba Satellite iz vremena P1
Laptop P1 sa kutijom , pishe na 75 Mhz
Nekakav plavi organajzer sa kamerom (nije mnogo retro znachi)-Senzorski tasteri ekran iznad oko 3.5 incha. Firma nesto na "L" , meni totalno nepoznato
Dosta Monitora 14 , Hard Diskova od 500 Mb - 20 Gb sumnjam da rade , jedan ZIP Drajv , par floppy-ja, 2 CD Roma , 1 DVD Rom
Mishevi razni

U povratku je neki tip na Bulevaru prodavao izvrsno ochuvan Atari Portfolio .
Ajd pa otvorite topice za druge pijace il pishite ovde(Mozhe Kiblas za Shabachku itd)

Poslednja izmena:
Subotom kada je lep dan se moze naci cak i ponesto ozbiljnijeg retro HW-a.

Atari 1040 sa monitorom - 1500din
ACORN BBC B - 300-400din
Sinclair ZX Spectrum - u raznim stanjima

Ima i pc krsheva, 'laptopa' ali su preskupi...

ima li amiga negde? :)

Ja sam danas pazario Commodore 64 za 200 kinti.

P.S. desetka za temu

Poslednja izmena:

ACORN BBC B - 300-400din

Ja sam bio par puta i naleteo na kojeg spektruma i commodore-a.
Ajde ako neko vidi BBC B neka kupi jedan za mene. Častim piće :)

Ajde ako neko naleti na neki spectrum koji radi, HOCU JA JEDAN !
Placam posteno ;)

Dosta od retro hardvera moze da se nadje subotom na bubanj potoku ili nedeljom na starom Pancevackom buvljaku.

Stvarno je ok topic ali nazalost iz iskustva sa drugih sajtova takve teme su doprinele pojavi velikog broja preprodavaca i dizanju cena retro otpada. Nemam nista protiv toga da se ljudi interesuju za retro, daleko od toga, ali me nervira pojava "male privrede" tj. pojave mase ljudi koji nemaju ni trunku ljubavi prema starim racunarima nego ih iz cisto materijalnih razloga kupuju i time sprecavaju ljude koji zaista vole stare racunare i koji se bave time iz hobija da ih nabave za neke "normalne" pare.

ja sam ove godine na sabackom vasaru, u cijem je sklopu i buvljak,
pazario 2x voodoo I diamon monster 3d, jednu rivu tnt PCI diamond viper v550,
logitech ultrax, doduse nemacku ali ispravnu,
bilo je masa C64, dve tri amige, sony keceva na izvolte, atari konzola za igranje je isto bilo masu izgleda kao PSP samo sto je na prekolp, bilo je super nitenta koliko ti dusa iste, bilo je i par n64, takodje bilo je i masa hardwera, CPU, HDD, optike, ploca
sve u klasi PIV i Bartona i starije.
cetvrtkom je u sapcu buvljak i moze se naci ista roba u relativno istim kolicinama.

poenta je samo raport (bez cena, sta je ko , gde i kad video) . Tako nece rasti cene

Ajde onda ja da pitam da li je neko video na najlonu u NS neku Game Cube konzolu? Kupio bih ali nema sanse da se nadje za normalne pare preko foruma, ljudi traze oko 150-200e doduse za cipovanu konzolu, ali mene otprilike zanimaju 2-3 igre da predjem tako da mi cip nece puno znaciti.

@dusxan
pa svi znamo kakve su cene na buvljacima, tako da je to nebitno.

Stvarno je ok topic ali nazalost iz iskustva sa drugih sajtova takve teme su doprinele pojavi velikog broja preprodavaca i dizanju cena retro otpada. Nemam nista protiv toga da se ljudi interesuju za retro, daleko od toga, ali me nervira pojava "male privrede" tj. pojave mase ljudi koji nemaju ni trunku ljubavi prema starim racunarima nego ih iz cisto materijalnih razloga kupuju i time sprecavaju ljude koji zaista vole stare racunare i koji se bave time iz hobija da ih nabave za neke "normalne" pare.

Sasvim tacno, pogledajte nove HALO OGLASE (ponedeljak, 29.septembar). Prodaju se dva Spectruma, jedan za 250€ a drugi za 300!!!

Poslednja izmena:
Preskocio si ono najsladje ZX81 za NEVEROVATNIH 400eura :wall: a nov construction kit sa svim delovima i originalnom pakovanju kosta oko 200 dolara

Poslednja izmena:

ACORN BBC B - 300-400din

zar nije bila vec ovakva tema ?

U retro sobi ? Posvecena retro HW-u? Ne...

Poslednja izmena:
@dusxan
pa svi znamo kakve su cene na buvljacima, tako da je to nebitno.

Pa stho reche neki chicha nakon smo ga pitali :"poshto su ti ove lule" ; -"zavisi ko pita" :-D
Treba imati u vidu da tehnicka roba kupljena po tim pijacama , vrlo verovatno moze biti nepopravljiva ili tesko opravljiva. Ja lichno sumnjam da bih tamo nesto uzeo, jedino ako sam bas jako zagrizen za nesto. Znam lika koji uzima , i recimo na 10 stvari su mu 2 ispravne.
Mozda je on bio baksuz, ko zna. Doduse, u vezi novosadskog buvljaka, postoji teorijska mogucnost da
se rachunar proveri, jer je u blizini ona roshtiljijada a oni imaju elektrike.

Poslednja izmena:
Ono sto prezivi power up sigurno vredi zadrzati, znam drugara koji umalo nije zapalio kucu sa jednom C64 kom. Upalio, otisao po pljuge i kad se vratio pola tepiha i dobar komad laminata nije vise postojao.. cimao sam ga kada se smirila situacija za slike jer sam jednu hteo da postavim kao avatar jer je od napajanja ostao onaj znak komodora nekako izdeformisan ali citljiv.Probacu da ga iscimam da vidim ima li ih jos pa cu da postujem da vidite ludilo hahaha.

Sasvim tacno, pogledajte nove HALO OGLASE (ponedeljak, 29.septembar). Prodaju se dva Spectruma, jedan za 250€ a drugi za 300!!!

nisi rekao iz koje godine su HALO OGLASI :d

zar je moguće da će neko toliko dati za Spectrum?? :zgran:

Pa verovatno niko ko je normalan ne bi to uzeo. Sto je mnogo, mnogo je. Kapiram da smo svi "manijaci" na svoj nacin i da zelimo da se docepamo nekog omiljenog parceta hardwera koje volimo ali opet nismo *****i. A taj lik (ili vise njih posto su bili razliciti brojevi telefona mada kapiram da je jedan lik u pitanju) kao da je ziveo 20 godina u nekoj vremenskoj kapsuli, pa kao sad u fazonu "ajd da prodam kompove za iste pare za koje sam ih uzeo". I tata bi sine.
Evo prodajem svoj C64 za 350e pa da vidim da li ce neko da se javi a da me ne napusi. Izvinjavam se za offtopic.

ako neko naleti na C64 koji je ocuvan ili Atari 1040 neka ga pazari - otkupicu ga :)

Zašto bi neko davao 300eur za spectruma, kad na ebayu može naći za 50 u odličnom stanju? Isto važi i za zx81. :trust:

Ja kupio pre izvesnog vremena disk drajv 1541-II za C64 na buvljaku, u jako dobrom stanju, najverovatnije ispravan.
Odnesem ga kući, očistim, uzmem ispravljač za C64 i onda shvatim da im utičnice nisu iste. :)
Tražio sam kasnije još nekoliko puta taj ispravljač, ali džabe, takvo šta se retko viđa.
Možda bi mogla da se prepravi utičnica nekom od ovih c64 ispravljača, ali treba proveriti i napone da li su isti, mada verovatno jesu.
Davno sam imao ovaj disk i ne sećam se da sam ikad u to vreme obratio pažnju na ove različite konektore. :)

Ja kupio pre izvesnog vremena disk drajv 1541-II za C64 na buvljaku, u jako dobrom stanju, najverovatnije ispravan.
Odnesem ga kući, očistim, uzmem ispravljač za C64 i onda shvatim da im utičnice nisu iste. :)
Tražio sam kasnije još nekoliko puta taj ispravljač, ali džabe, takvo šta se retko viđa.
Možda bi mogla da se prepravi utičnica nekom od ovih c64 ispravljača, ali treba proveriti i napone da li su isti, mada verovatno jesu.
Davno sam imao ovaj disk i ne sećam se da sam ikad u to vreme obratio pažnju na ove različite konektore. :)

Nije isti ni konektor, a ni naponi
pogled ka konektoru sa spoljne strane:
Kod:
/----\                  1: +5VDC 1A
|3  2|                  2: Ground
|4  1|                  3: NC (not connected)
\-^^-/                  4: +12VDC 0.5A

Poslednja izmena od urednika:
Pih, baš šteta.
A Spectrum lepo radi i sa onim univerzalnim ispravljačima sa pijace. :)

Mene zanima ima li negde ketridža za Mega Drive II, tačnije samo jedan me interesuje - MK3 :)
To rado igram i danas na emulatorima, a drugar nabavio dve konzole samo nismo sigurni da li rade, isti simptom na obe, power svetli a slike nema, samo sivo. Ima tu neka tri ketridža, ali zar baš da nijedan ne radi, čudno. Pa nam treba bilo kakav ispravan ketridž za početak za probu, a onda ćemo da jurimo Mortal Kombat.

jel vidjeno nesto po pijacama danas, juce, prekjuce itd

Nazad
Vrh Dno