- Učlanjen(a)
- 31.12.2005
- Poena
- 380
Obratiti pozornost na relativno kratke žice za switch.
Okk, a sta sa kućištem, da li ima neka moderna alternativa, moze li se ubaciti u neko moderno kuciste, posto je pitanje da li cu moci da nadjem neko AT trenutno.. da bar pasuje da se usrafi, a gde ide backplate rupcaga…
Sta mislite da li vredi probati sa ovom karricom….
Problematika sa CRT-ovima je u tome što je vrlo teško danas naći takav monitor a da nije puno korišćen, lakše ćeš naći krokodila u dunavu nego nekorišćen CRT.A sta kazete za monitor? Da li da uzmem neki 17 lcd ili crt? Samsung 753DFX treba da je dobar monitor a ima ga za neke jeftine pare....
Problematika sa CRT-ovima je u tome što je vrlo teško danas naći takav monitor a da nije puno korišćen, lakše ćeš naći krokodila u dunavu nego nekorišćen CRT.
A oni koji su aktivno korišćeni par godina pa ostavljeni 99,99999% je šansa da je katodna cev oslabila, a to se manifestuje tako što slika izgleda tamno, bela boja izgleda
sivo, loš kontrast i generalno ako pokreneš neku staru igru biće toliko mračna slika i izgledaće vrlo ružno da ne vredi ni pokušavati.
Tako da, ako kupuješ takav monitor najbolje ako možeš da ga pogledaš lično i iztestiraš, u suprotnom ogromne su šanse da naletiš na loš primerak.
Ima još mnogo toga da se kaže o tome ali ovo ti je ukratko...
Da video sam na tvojoj fotografiji u onoj temi o jumperima da ti je monitor dobar, imao si sreće da nađeš dobar primerak koji je vrlo malo ili povremeno korišćen.Ja sam zadnjih meseci po oglasima našao dva CRT-a 17" Compaq MV720 i Hyndai Q770 oba su (hvala Bogu) odlična,očuvana i slika im je vrlo dobra,da ne kažem "kristalna"....koštali su po 1000-2000 din...ne znam baš kakva im je bila slika kad su bili novi pre 20 i više godina,ali po meni ova sadašnja slika im je više nego OK..
Mislim ono,imaju vrlo dobar kontrast,crna je crna,bela bela i ostale boje su OK....slika je nekako "oštra" na pogled,nemaju nekih anomalija po ekranu i slično...
Ja na mojoj retro mašini imam win 95 koji je instaliran na HDD-u od 20 gb.....jes'' da nije baš istorijski autentično,ali radi bez problema a i prostora nikad dostaMislim da je 8gb bio limit, a i to je bilo problematico. Nadji neki od 1 - 2gb, ionako ne mozes da ga popunis
Hvala puno Ripkid. Ako ima neko neki hdd od 1Gb, nek javi![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari