ogio81
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.03.2002
- Poena
- 609
Moja konfiguracija je:
AMD Sempron 2600+
256MB x 2 = 512 MB Corsair Value 400MHz 2.5
ABIT NF7 v2.0
Sapphire Radeon 9600PRO Advantage 128MB 128bit
Leadtek WinFast TV 2000XP RM
Maxtor 80GB 7200rpm 2MB Cache
Konfiguracija je na fabricikim podesavanjima bez ikakvog overklokovanja.
Masina odlicno radi, nemam nikakvih primedbi sem povremenog restartovanja!
Restartuje se npr kada igram Richard Burns rally (jedan put), kada gledam replay u istoj igrici (pet puta) kada grebujem
na hard nesto sa TV kartice (sest puta)... To restartovanje se desavalo retko (jednom u mesec dana) medjutim sad je
krenulo intenzivnije (naravno, sada trenutno igram Richarda).
Iskljucujem varijantu loseg WinXP-a jer ga bas cesto reinstaliram, a i u normalnom radu se nikada ne restartuje.
Sto se tice igre Richard Burns (najvise restartovanja imam u njoj), igram u 1024x768x16.
Prebacio sam posle na 800x600x32 nadajuci se da mi nece restaratovati komp, medjutim restartovao mi je jednom.
Sto je specificno, dosta puta i vidim ceo REPLAY i kompjuter se ne restartuje.
Odustao sam od bilo kakvog grebovanja TV-a jer se bas cesto dogadja da po ukljucenju snimanja sve radi OK
i onda posle par minuta se kompjuter sam restartuje.
Gledao sam temperaturu procesora i krece se od 45-49. Kada mi se restartovao komp, usao sam u BIOS da vidim HEALTH STATUS i temperatura procesora mi je bila 49. Pretpostavljam da nije do hladnjenja procesora.
Video sam da ima dosta threadova na ovu temu, ali u mom slucaju ima razlike, jer mi kompjuter radi savrseno u klasicnom radu... Nemam nikakava pistanja sem onog klasicnog kad se restartuje.
Pitanja:
1) Na koje komponente vi ciljate, da mogu da budu problem?
2) Da li postoji program koji moze da mi istestira kompjuter (burn) i da u reportu napise
zbog kog dela mi se restartuje komp ...
3) Da li je neko mozda imao slicne simptome i sta je odradio za "odstranjivanje" istih?
AMD Sempron 2600+
256MB x 2 = 512 MB Corsair Value 400MHz 2.5
ABIT NF7 v2.0
Sapphire Radeon 9600PRO Advantage 128MB 128bit
Leadtek WinFast TV 2000XP RM
Maxtor 80GB 7200rpm 2MB Cache
Konfiguracija je na fabricikim podesavanjima bez ikakvog overklokovanja.
Masina odlicno radi, nemam nikakvih primedbi sem povremenog restartovanja!
Restartuje se npr kada igram Richard Burns rally (jedan put), kada gledam replay u istoj igrici (pet puta) kada grebujem
na hard nesto sa TV kartice (sest puta)... To restartovanje se desavalo retko (jednom u mesec dana) medjutim sad je
krenulo intenzivnije (naravno, sada trenutno igram Richarda).
Iskljucujem varijantu loseg WinXP-a jer ga bas cesto reinstaliram, a i u normalnom radu se nikada ne restartuje.
Sto se tice igre Richard Burns (najvise restartovanja imam u njoj), igram u 1024x768x16.
Prebacio sam posle na 800x600x32 nadajuci se da mi nece restaratovati komp, medjutim restartovao mi je jednom.
Sto je specificno, dosta puta i vidim ceo REPLAY i kompjuter se ne restartuje.
Odustao sam od bilo kakvog grebovanja TV-a jer se bas cesto dogadja da po ukljucenju snimanja sve radi OK
i onda posle par minuta se kompjuter sam restartuje.
Gledao sam temperaturu procesora i krece se od 45-49. Kada mi se restartovao komp, usao sam u BIOS da vidim HEALTH STATUS i temperatura procesora mi je bila 49. Pretpostavljam da nije do hladnjenja procesora.
Video sam da ima dosta threadova na ovu temu, ali u mom slucaju ima razlike, jer mi kompjuter radi savrseno u klasicnom radu... Nemam nikakava pistanja sem onog klasicnog kad se restartuje.
Pitanja:
1) Na koje komponente vi ciljate, da mogu da budu problem?
2) Da li postoji program koji moze da mi istestira kompjuter (burn) i da u reportu napise
zbog kog dela mi se restartuje komp ...
3) Da li je neko mozda imao slicne simptome i sta je odradio za "odstranjivanje" istih?