Šta je novo?

restorovani ghost windowsa 2003 - ne radi?

poke

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
319
Drugari, situacija je sledeca: Napravio sam ghost (Norton Ghost 2003 - cini mi se) Windows Servera 2003 SP1 koji se nalazio na SATA (ako je to vazno) disku. Iskljucim taj SATA disk, i ostavim samo PATA na koji hocu da restorujem win. Sve uspesno prodje, win se podigne do ekrana za logovanje, ali cim upisem ime i lozinku i lupim enter krene da me loguje i odmah me automatski izloguje i vraca na login ekran. Tako mogu u nedogled da pokusavam da se ulogujem bezuspesno. Iz safe moda isto tako.

Zna li neko u cemu je problem?
Hvala.

Probaj iz više puta da uradiš restore jer N.ghost oće neki put da zeza. Takođe pre nego što to uradiš obavezno formatizuj taj disk a i bitno je gde ti je bio MBR tako da ako se to ne uklapa moraćeš na win repair pa fix mbr pa tek onda da probaš

Probao sam već dva puta. Probao sam bio i win repare, ali mi iskace BSOD tokom reinstalacije tako da se reinstalacija ni ne zavrsi. Da li ima neke veze to sto mi je sistemska particija (gostovana) bila na d: (probao sam i da je restorujem na drugu partciju PATA diska sa sve fixmbrom, ali isti je problem...) ?

Imao sam identican problem samo sa win2k, znaci sa jednog harda sam prebacio na drugi i to na istu particiju po redu(druga particija je bila u pitanju, a prva je na oba harda bila indenticna po kapacitetu).
Kasnije sam uvideo da je sam windows prilikom butovanja neke svoje fajlove stavljao na neku drugu particiju(u mojem slucaju na trecu), i kada sam na tu particiju iskopirao windows sve je lepo radilo, osim sto su slova drive-ova bila drugacija nego sto je trebalo...

Za ovo nisam krivio sam ghost, jer mi je tokom kreiranja particija fdisk nesto zeznuo i posle restarta su neke particije nestale sto su bile kreirane pa sam ih ponovo kreirao, a i prilikom testova hard diska poslednja particija je bila brza nego neka pocetna, i u takvom redosledu i sam win2k video particije dok je win98se video isto kao i sam fdisk...

Znaci mozda nije odradjeno dobro particionisanje...

Poslednja izmena:
poke je napisao(la):
Probao sam već dva puta. Probao sam bio i win repare, ali mi iskace BSOD tokom reinstalacije tako da se reinstalacija ni ne zavrsi. Da li ima neke veze to sto mi je sistemska particija (gostovana) bila na d: (probao sam i da je restorujem na drugu partciju PATA diska sa sve fixmbrom, ali isti je problem...) ?

Nisam mislio na klasican repair vec odmah prilikom boot-ovanja sa instalacionog diska da udjes u opciju repair i da tu ukucas fixmbr

@the pocetnik nemam nista na drugim particijama, cak mi je i svop iskljucen, a sa particionisanjem nisam video nista neobicno, mada ko zna...

@Mr.No Da, radio sam i to u jednom slucaju kad nije mogao da pronadje mbr, mada mislim da to i nije problem, posto on vec podigne vindovs, samo mi ne da da se ulogujem?

@poke: Pogledaj da li se na nekoj drugoj particiji pojavio direktorijum documents and settings ili swap fajl ili nesto slicno.Ako slucajno jeste onda samo iskopiraj win na tu particiju i on ima da radi(eventualno ce ti mozda biti potrebno editovanje boot.ini fajla).Naravno ovo ne resava tvoj problem, ali cisto pogledaj da znas da eliminises lose particionisanje kao problem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno