Šta je novo?

Restore dial-up konekcije

centaur

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Drugar je reinstalirao windows na IBM notebook racunaru. Nemam informaciju da li je u pitanju restore sa hidden particije ili format pa install windows-a.
Na tom starom windows-u je imao dial-up konekciju iz koje mu treba broj koji je birao.

Hteo bih da uradim getdataback ili sl. ali ne znam sta da trazim 😛

Ima li ko neki predlog ?

Sad je kasno, treblo je prethodno da napravi backup fajla:
C:/Documents And Settings/All Users/Application Data/Microsoft/Network/Connections/Pbk/rasphone.pbk

Tu su mu bile smeštene sve DialUp konekcije koje je imao napravljene...

Poslednja izmena:
Reinstalom se brisu svi sistemski fajlovi, tj .overwrite-uju se 😉.
Naucio je/si ovo na tezi nacin 😀.

Poslednja izmena:
C:/Documents And Settings/All Users/Application Data/Microsoft/Network/Connections/Pbk/rasphone.pbk
Ovo mi je trebalo! Hvala. :wave:

Reinstalom se brisu svi sistemski fajlovi, tj .overwrite-uju se .
Naucio je/si ovo na tezi nacin .
Zato postoje programi poput R-Studija, da vrate obrisano/formatirano :-devil-:

Hvala, zadatak je uspesno obavljen :banana:

I zapamtite obojica, nikada nije kasno 😉

toliko muke oko broja za dial up konekciju.Okrenes provajdera i pitas ga koji je broj za dial up konekciju kod njega,ili jos jednostavnije odes na njihov sajt......🙂

Pazi stvarno zaista je glupo od mene sto sam pretpostavio da je dial up konekcija namenjena pristupu internetu zasta je inace koristi vecina ljudi.Kako sam i mogao da pretpostavim da je tamo negde neko koristi za ko zna sta...................

Pazi stvarno zaista je glupo od mene sto sam pretpostavio da je dial up konekcija namenjena pristupu internetu zasta je inace koristi vecina ljudi.Kako sam i mogao da pretpostavim da je tamo negde neko koristi za ko zna sta...................
Brkas pristup internetu preko dialup konekcije sa pristupom internetu dial-up konekcijom preko javnog provajdera.
To su dve razlicite stvari.
A postoji i mnogo drugih upotreba dial-up konekcije osim za internet, kako pre 10-ak godina tako i danas. 😉
Kada budes imao vremena idi na 'create new connection', pa prodji wizard za isti i pogledaj koje sve opcije postoje (sto naravno ne znaci da su to jedine opcije) pa se onda vrati na pocetak teme i shvati da su tvoje pretpostavke nepotrebne obzirom da je problem postavljen u temi resen.

btw: ko jos danas koristi dial-up za pristup internetu ?!? :-devil-:

Ajde centaur, ne proser*vaj se, molim te... :S:
Nema potrebe da pametujes i ponizavas druge koji su hteli da ti pomognu.

Poslednja izmena:
da ne bi sada u nedogled raspravljali sta i kako moze da se odradi i koje sve opcije postoje,moja pretpostavka je bila na mestu uzevsi u obzir najcesce koriscenje dial up konekcije.Naravno da ona moze da se koristi za mnoge druge stvari ali se ipak najcesce koristi za net.
A dial up se i danas koristi za intenet jer koliko god reklama bilo za adsl i kablovski i dalje postoje mnogi kojima je jedina opcija dial up,nazalost.
U krajnjoj liniji ni ti nisi naveo koja je namena dial up konekcije,da si bio malo odredjeniji sada se ne bi kuckali preko foruma 🙂

Nazad
Vrh Dno