Šta je novo?

Restartuje se ...

Boston Dzordz

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
301
Nova mashina
intel c2d e4500
asus p5kpl-vm
2x2gb apacer 800mhz
gigabyte geforce 8600 gt

Sistem radi ok , proveravao sam ne pregreva se ni procesor ni grafichka , shto bi se reklo sve fercera ...

Kad startujem igru (PES 2008) prodje 5 min i restartuje se komp , isto je i sa age of empires 3 ... Kucishte je kinez kme cx-5162 , navodno je 400w napajanje , mada ja mislim da je to lazh i da me ono j*** ...:wall::wall::wall:

Ako neko ima ideju shta bi moglo biti ...

Nova mashina
intel c2d e4500
asus p5kpl-vm
2x2gb apacer 800mhz
gigabyte geforce 8600 gt

Sistem radi ok , proveravao sam ne pregreva se ni procesor ni grafichka , shto bi se reklo sve fercera ...

Kad startujem igru (PES 2008) prodje 5 min i restartuje se komp , isto je i sa age of empires 3 ... Kucishte je kinez kme cx-5162 , navodno je 400w napajanje , mada ja mislim da je to lazh i da me ono j*** ...:wall::wall::wall:

Ako neko ima ideju shta bi moglo biti ...

Pa sto takvo napajanje? Mogao si jos za 40-50 eura da se isprsis i uzmes neko dobro napajanje, ovako ugrozavas sve komponente. Ako je novo napajanje mozda i moze da izgura to ali ta kinez napajanja nikako nisu za takvu konfiguraciju.

Moja preporuka menjaj to sto pre.

Sicky je lepo rekao : menjaj napajanje za bilo kakvo firmirano (ne KME, JNC i sl.) od 45-50e.

E ovako i ja imam isti problem pa reko da ne otvaram novu temu, mashina mi se random restartuje bez obzira sta radio.
U pitanju je nov racunar koji je radio recimo dve nedelje bez problema (bar mislim) i sada vec nedelju dana i ne bash. Jedina razlika je sto sam ga premestio sa stola na pod (nezno).
racunar je:
Asus p5k-e wifi
intel c2d e6750
2x 1g geil ultra 800mhz
gigabyte 6600 (trenutno)
Chieftec GPS-450AA-101A

U pocetku sam mislio da je memorija u pitanju ali nije, ubacivao sam od drugara Transcend-a 2x1gb 800mhz i sve je isto. Sto se tice windowsa-a nije ni do njega posto imam dva harda na jednom je xp a na drugom vista x64, u oba sistema je ista situacija stim sto mi vista izbaci plavi ekran i onda se resetuje... Temperatura cpu-a je normalna nema pregrevanja sve radi na default taktovima (ceka se grafika).

Proveri i grafu na isti način kao i memoriju - zameni se sa ortakom.

Boston Dzordz, pa ne ide motor od Yugo-a u FAP-a.

sikeee, Cat je dobro rekao/la, a ako ni to ne uspe probaj sa jacim napajanjem. Ako ni to ne radi, a siguran si da nije do softvera, onda je nesto oko ploce, a garanciju valjda imas.

Boston Dzordz, pa ne ide motor od Yugo-a u FAP-a.

:) Ma kupio sam monitor totalno neplanski pa sam spicio pare od grafike :) I ta sto mi je ubodena je pozajmljena, cekam po bubreg da mi dodju pa cu da pazarim 8800gt

E ovako juce sam ubacio drugu grafiku 6600gt i sve je lepo radilo do jutros kada se resetovao. Znaci juce sam ga njakao najstrasnije, gazio i tako to ali je sve lepo radilo. Najveca verovatnoca reseta je kada brat igra dotu na netu a u pozadini trci utorrent... mada se desi da se iz cista mira nekada resetuje iako net nije prikljkucen.
Videcu za napajanje, to mi je vec problem da dobavim. Najgore je sto nekada prodje po dva dana bez resetovanja a onda se nekada za dva sata resetuje par puta...

Poslednja izmena:
Moraćeš tako da nastaviš eliminacijom dok ne utvrdiš šta ne radi kako treba.
Ja sumnjam na matičnu . . .
Ipak - preostaje ti i napajanje da proveriš (obavezno).
Kakve su ti instalacije na gajbi?
Probaj i komp da napajaš sa druge utičnice.

Vazi videcu za napajanje onda. Sto se tice kucnih instalacija sve je ok. Koristio sam apc-ov back ups 500 pa sam sumljao da on nesto ne brljavi sa napajanjem pa sam ga sutno. Jer kad iskljucim struju pa se komp napaja sa ups-a sve radi ok i onda kad vratim struju komp se resetuje (mada trebao bi da proverim kad mi je vista podignuta da vidim jel izbaci plavi ekran ili se odmah resetuje u tom slucaju) Jer onda moze biti da je napajanje malo ******o. Mada ups-u ima jedno 3godine pa sam kontao da se mozda ne voli sa napajanjem (radio savrsheno sa starim kompom). U svakom slucaju thx sa savete probacu kad dodjem kuci pa javim sta ko kako :)

Sad sam izgubio nadu u pronalazak easy resenja :( Taman sam se ponadao da je mozda problem u napajanje i da zovem prodavnicu i da im kazem sta ko kako i da ga zamenim... Kad ono spanska serija , oni se ne vole bash :(

ja imam slican problem...

Poslednja izmena:
Odlucio sam da odnesm u prodavnicu posle nove godine pa nek se oni njakaju sa kompom. Samo se nadam da ce njima raditi kao i meni :D
Samo da ne bude posle 30dana kao sve je uredu sa ovim racunarom.

Da se nije slucajno izvukao malo kabl koji ide u plocu ? ako nije nalegao dobro, upravo ovo moze da ti se desava.
A ako nije do napajanja i uticnice mozda se ubagovo win.

@OCz
Jok, sve sam probao :( Cupao sam sve napolje i vracao ali i dalje isto. Cak sam i skinuo novi bio ali i dalje isto. Znaci situacija nocna mora, sada dok garanciju izganjam ima da se otelim.A sto se tice win-a nije ni on jer se i vista ubija koja je na drugom hardu...

Vidim u konfiguraciji iz tvog potpisa da koristis kablovski internet, e sad, da li ti je povezan na USB ili na LAN?
Ako ti je povezan na USB, promeni kabel i povezi ga preko LAN karte.
Ovakvih sam problema imao sa nekoliko (barem 15-ak) klijenata, i posle visednevnih testova i provera bilo je bas to. Najvise se desavalo sa modemom Atlanta WebStar.
Ako nije do toga, onda ti servis negine!

Hmmm... Pa da taj modem koristim i ja. Uglavnom sam preko Lan-a nakacen, samo resetovao mi se i pod vistom a tu sam samo preko LAN-a se kacio. Mada evo vec dva dana se nije resetovao nikako...

Samo da se zahvalim mojima problemima je kraj :)
Hvala svim narocito Kamenn-om na korisnom savetu. Ipak je problem bio do modema i kacenja preko usb-a.

Vrh Dno