Šta je novo?

Restartuje se komp (Heroes)

evil_geko

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
310
Pozdrav momci, može li pomoć.

Ovo me opako nervira, uzeo sam skoro Kingston 1gb 400mhz ram i instalirao Heroes 5 da ih konačno igram ko čo'ek, ali problem je u tome što se u toku igre komp tako restartuje kada hoće.
Nema pravila za restart, znači može odmah a može i posle 3 sata igranja.

Sve ovo ukazuje na memoriju jel, ali mi ni na jednu drugu igru nije pravio te probleme a igrao sam i zahtevnije igre duže od Heroja, evo igrao sam i ovaj C&C3: Tiberium Wars na max detaljima i nije se restartovao, pa prema tome mislim da nije do hardware-a(memorije).

Jednom odmah nakon startovanja Heroes 5, pomračio se monitor i pojavio prokleti plavi ekran gde je pomenuo: Problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage your computer i bilo je dodato nešto kao za _ati ali ja, budala, nisam upamtio šta je tačno bilo. Ali to je bilo samo jednom, i to u početku ovog problema.
Prema tome, mislim da je nešto oko drivera, ali zašto samo kod Heroja?
Da, instalirao sam i zadnja tri patch-a.

Ima li neko neko mišljenje oko ovoga?
I kako mogu da testiram RAM memoriju? Iako mislim da nije do toga.

Poslednja izmena:
Koji je ostatak konfiguracije? Naveo si samo memoriju.
Ja sam sličan problem imao u Far Crayu. Sve ostalo je radilo odlično, samo u FC komp se zakucavao i povremeno resetovao u sred igre.
Na kraju je ispalo da je do verzije igre ili patcha, nabavio sam drugi primerak i posle nisam imao
problema. Ako ti sve ostalo radi kako treba, probaj da nadješ heroje iz nekog drugog izvora pa onda vidi.

Što se tiče konf, imam Abit nf7 ploču, AMD sempron 2400+, Ati Radeon 9550..

Moguće je da je do patcheva, probaću "golog" da igram pa ćemo da vidimo.

Evo ponovo sam dobio plavi ekran, i to naravno kada sam startovao Heroes 5.
Ali sada sam video koji fajl me je*e: ati2dvag

Kao sto mu ime kaze problem je do graficke kartice. E sad sta moze biti.. **bem li ga.
Za pocetak probaj nove drajvere a ako to ne pomogne.. valjda neko drugi zna :)

slican problem sam imao sa grafikom iz potpisa driveri resise sve ali ja imam jos hiljadu drugih problema tako da mozda i nije do drivera ali ne kosta te da probas i imaj na umu da je moguce da za starije konfiguracije bolje rade stariji drajveri od novih

Poslednja izmena:
Nije do Heroja, restartovao mi je i na TR - Anniversary malopre, ali sada je pre restarta prvo zakovao, čuo se "cak" u hardu i onda je restartovao.

I pre sam čuo taj "cak" na hardu ali onda totalno zakove sve i ja moram da odradim restart i to je radio a da nisam igrao ništa, ali od kada sam promenio ide kabl prestao je da kove.

Jer može sve ovo da bude do harda?
Ali zašto samo kod igara onda?

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje.

Da li Memory frequency sme da bude veći od FSB frequency?

Zato što mi je Memory frequency bio na SDP 200 mhz a FSB freq je 166 mhz.

Poslednja izmena:
U redu je sve sto se tice FSB-a i brzine memorije. Da sam na tvom mestu istestirao bih memoriju pomocu GoldMem-a ili MemTest86. I istestirao bih i HDD programom koji mozes naci na sajtu proizvodjaca. A mozes i da probas da zamenis molex na HDD-u (napajanje) sa drugim koji se nalazi na drugoj grani.

Ovako, kada sam namestio Memory freq na AUTO, nije restartovao više ali je umeo da zablokira na skoro sve igre koje sam igrao.
Kod nekih izađe i izbaci error i nedugo zatim zakuca komp iako nisam u igri.

Imam tri slota za RAM, dva kao bliža jedan drugom, ne razumem se baš u to, trebalo bi to da bude za dual RAM kada se koristi?

Sve u svemu RAM mi je bio u jedan od ta dva slota, prebacio sam u onaj slot koji je kao single tj odvojeniji od ona dva, e sad ne znam da li to ima uopšte nekakve razlike što su ova dva bliža a jedan je odvojeniji.
Od kada sam ubacio RAM u onaj odvojeni slot za sada nemam problema...

Videćemo šta će biti.

@swordfin, testirao sam memoriju sa memtest86 i nije ništa našao, ako ponovo bue bilo problema propusitču ga i kroz GoldMem, ali za sada odkada sam zamenio slot sve je ok...

Da li je moguće da je samo do slota bio problem ili ja mlatim?

Mozda... ali s' obzirom da se cuje caktanje iz HDD-a trebalo bi i njega da istestiras...

Vrh Dno