Šta je novo?

restartovanje

pelezinho

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2007
Poena
301
skoro sam uzeo AMD Athlon Dual Core 3600,AM2,64X2 Box, ploca Asus M2N4-SLI,memorija DDR2,1GB/800mhz,graficka ATI X1650,256mb,napajanje je 400w... svi driveri instalirani
Sta se desava? Posle nekih 10,15 min, nekad cak i pola sata pa i par casova rada i to obicno kad startujem neke igre (mada desavalo se i dok nista ne radim) odjednom ...PAF! i restart!:wall: Vec 5 puta sam ga nosio u servis gde sam ga i kupio i oni kazu da je sve ok, radili su sve moguce testove,za memoriju,hard,graficku... znaci odlepio sam!!! kada odem u bios odmah nakon restarta da vidim temp. ona se krece oko 66-67 stepeni... da li se mozda pregreva?
Unapred zahvalan :)

To je visoka temperatura... moj 3800+ radi na 40°C overklokovan...

oce temperatura da zeza ali i zbog loseg napajanja,a ne samo do paste i fena,probaj prvo to pa pogledaj onda fen i pastu

hm... ajde poqsaj da iskljucis automatsko restartovanje sistema...
ides control panel/system/advanced/startup and recovery i tu iskljuci automatically restart, pa da poqsamo da skontamo koja je komponenta u pitanju.
ako ti umesto restarta ovaj put iskoci plavi ekran pokusaj da ga uslikas, pa da nam postujes fotq ili ako nemas kako to da uradis, poqsaj da nam sto detaljnije opises sta je pisalo na njemu!!!

Mada po temperaturama koje si prilozio... 99% jeste pregrevanje cpu-a...

Poslednja izmena:
Ma garant je to do pregrevanja CPU-a, samo mi nije jasno sta su ti "serviseri" testirali ako nisu primetili temperaturu od 60+ stepeni, ili su mislili da je to normalno :D

Sigurno se pregreava, cim bios izbacuje toliku temperaturu.Kada ti padne sistem racunaj da je temp. veca za jedno 5 stepeni od one u BIOSu.

Pozdrav

Pogledaj u bios-u, u monitoringu da li ti je ukljucena opcija da se sistem ugasi kada cpu dostigne odredjenu temperaturu, ali bez obzira na to ta temperatura je i više nego velika kada je u pitanju Amd procesor, da je Intel D Prescott to bi već bila radna temperatura.

Najverovatnije je lose namesten kuler

Majstore nosi to u servis, ako je josh pod garancijom, i izdernjaj se malo, tvoje potpuno pravo je da ti to srede, i nemoj da nasedash na prichu kao sve je u redu probali smo, sam znash da nije u redu i insistiraj na tome.

Ako ti je SALINET grafikca onda je to zbog nje!!!!

Probaj da zamenis napajanje i da satvis drugu bilo koju graficku!!!!!!!!! Pa javi da vidimo sta se desava!!!!

Ali moja iskustva SALINET se greje preterano 70-75.... a samim tim i procesor i ostale komponente!!!! pa je neka temperatura u kucistu min 55-60 .. A ako ti je losije napajenje i oni ti dize tempreaturu za 10-15 stepeni!!!!!!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno