Šta je novo?

Restartovanje racunara

Panther

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2006
Poena
319
Mb asus a7n8x-x
Cpu barton 2500+
256 mb rama
ati 9600
80 gb

Racunar se znaci restartuje sam od sebe, inace komp je od drugara, probao sam napajanje nije do njega, grafiku, isto nije do nje, drndao sam se po biosu i nista, kada sam otkacio dvd/rw pioneer 110d sa kompa restartovanje se prekinulo da bi posle 3 dana komp ponovo poceo da koci i da se restartuje. Sta da radim dalje?????? Kod mene ovaj pionir radi normalno. Jos nesto kada sam uradio clear cmos pri dizanju sistema on bartonau spusta takt na 11X133, umesto da je 11X166, pa sam pri svakom clearu morao rucno da dizem takt. Ovo sa taktom mu se desavalo kaze jos kad je kupio komp pre dve godine. Da li bi flash biosa pomogao? Svaki predlog je dobrodosao?
Nije ni do modema.

To se i sa mojim bivsim bartonom dogadjalo. Jednostavno po defaultu ga je prepoznavao kao 11x133. To je to.
Vidi ti da li smeta negde ide kabl ili tu nesto da ne smeta. mozda i kablovi za napajanje dvd-a. Tu je nesto vezano za DVD. Kopaj pa javi.

mislim da nije do dvd-a..

probaj da mu das tvoju memoriju na par dana pa probajte...
citao sam po netu svojevremeno da moze da bude do procesora?! ne znam kako, nije mi bilo jasno i nije me mnogo zanimalo ali eto cisto da ti kazem...

Ima smisla

RAM...proveri sa drugim modelom...

OK. Napajanje sam iskljucio kao opciju, grafiku isto, probacemo sa memorijom da mu stavim moju, mogu i hdd, ali za procesor ili plocu nemam pojma.

E da na istoj grani mu se napajaju hdd i optika, da nije to problem?

E da na istoj grani mu se napajaju hdd i optika, da nije to problem?

Moje iskustvo, i mnogih drugih servisera je da neke asusove ploce brljave kada trebaju da detektuju procesor...inace ovo moze da bude zbog starog biosa ali ova ploca je relativno moderna bar sto se Bartona tice...

Mom komsiji su bili isto tako podmukli simptomi resetovanja...I skoro smo bili sigurni da je ram...Na kraju se ispostavilo Barton 2500+...Delimicno ispravan...:lupko:
PS.ne mora da znaci u tvom slucaju...Izvrti OCZ, Super PI, MemTest...

ne bi trebalo

Bartoj jezgro je jako cludno. Moj stari barton je pokazivao znake samo u situacijama kada nisam ni malo sumljao da nesto nije u redu.

Poslednja izmena:
Probaj da gumicom obrises kontakte na mem modulima....

ovaj znas u cemu je problem memoriji 1000% meni su nesto radili na kompu imam 2 komada 128mb sdram i vjerovatno sus tavili 2 razlicite memorije to jest marke vjerovatno nisu kompaktne ili sta vec,

skuzio sam to jer sam jednu izvadio,a jednu ostavio dok se komp nije prestao rastartirati sada sam stavio obadvi probao sam da zamjenim utore ali nije uspilo u danu mi se 2.-3 puta restarta sto mi bas i nesmeta puno

a mozda nije nisam citao sve jel ti imaS DVI PLOCICE MEMORIJE PO 128MB ILI JEDNU 256 AKO je jedna sumnjam da moze biti kao kod mene

Napon u kuci, probaj drugi steker, ups i surge arrestor... Isti problemi kod mene (Pre naravno)!

Poslednja izmena:
Pre 5-6 dana i moj komp je poceo da se restartuje sam od sebe. Pomislio sam da je hardversk problem, napajanje ili memorija, ali, kako imam dual boot XP-Vista, primetio sam da se u Visti racunar nijedamput nije restartovao => XP je problem. Srecom radim image sistema redovno, tako da sam ga brzo vratio 7 dana unazad kad je radio kako treba. Al nakon par sati restartovanje se nastavlja, pokusao sam da obrisam par programa koji su u sistem logu prijavljivali kojekakve greske, ali nije pomoglo. Pala je i reinstalacija XP-a, i radio je oko sat vremena kako treba i onda opet restartovanje, i to odmah nakon sto sm uradio update Kasperskog 6. Brze-bolje sam obrisao antivirus i evo od jutros do sada bez problema, sem sto vise nemam instaliran AV program :D
Izgleda da cu nakon dugogodisnje vernosti KAV-u silom prilika preci na NOD32.

U svakom slucaju, prvo gumica malo po memoriji, onda da prveris latence memorije, i na kraju da nije ubrzana previse, i to morad da radi:)

meni kada god formatiram komp znaci sve frisko i udjem prvi put u komp javlja gresku

Problem Barton, iz iskustva.

I meni se povremeno restartuje :S:
ali zaista nemam snage za istrazivanje :smash:

Prime odradio oko 15 sati bez problema, znaci cpu nije, napajanje nije, graficka nije, memorija testirana sa memtestom i nista, a sa goldom posle nekih 5 sati prijavljuje greske, pa kontam da je do nje. Koji je dobar program za proveru HDD-a? Inace memorija je 256/400 PQI 2.5-4-4-8.............

Odradio sam mu u prinu 95 smal fft i isao je 24 h, onda sam stavio blend, gde najvise proverava memoriju u sad vidim da se resetovao....

Flesovao sam mu bios pa cemo da vidimo sta ce sad da kaze.............

Ja sam na dva kompa resio slican problem (samoinicijativni restart) tako sto sam skalpelom malo zagrebao kontakte za molex na samom hard disku (naravno, prvo se 'uzemlji' malo). Logika iza toga je da su hard diskovi (posebno maxotori) dosta probirljivi po pitanju struje pa ako kontakt nije savrsen hoce da se ugase sto dovodi do restarta. Cak i ako nije do samog kontakta, mozda je ipak nesto u vezi sa strujom ? Ali pre nego sto se iscimas da probas drugo napajanje, testiraj prvo malo memoriju...
Sretno !

Poslednja izmena:
Vidim da nisi citao, ali vec sam probao sa drugim napajanjem.........

Evo GM radi vec 10 sati i sve je ok, ne mogu da verujem da je bilo do biosa.......

Posle 20 sati rada GM poceo das izbacuje greske....................

Pa ko ne bi posle 20 sati rada pobrljavio... :D

Komp se restartuje i na prime95 kad ga testiram u BLEND opciji, znaci memorija je sto posto, sad cu da mu stavim moju pa da vidim da li sa njom prolazi...............

Nazad
Vrh Dno