Šta je novo?

Restart u sred instalacije OSa

Supreme.50

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.09.2009
Poena
375
Mladji brat (10 godina) je pokusao da reinstalira sistem, ko zna sta je radio, ali zabolo mu je u pola. Posle toga sam ja pokusao da uradim clean reinstall (ne trebaju mi nikakvi podaci), ali kompjuter se sam restartuje pri kraju reinstalacije (XP je u pitanju), i onda se bukvalno ugasi. Ne daje sliku, hdd ne radi nista, cd ne vrti, kuleri se ne cuju, ali lampica stoji kao da je upaljen. Onda moram da ga ugasim na dugme i upalim ponovo, i ponovo zabode pri kraju reinstalacije. Ne znam tacno gde, posto nisam bio u prostoriji kada se to desilo, prvi put sam misio da je greska pa sam probao ponovo, ali isto se desilo.

Inace nisam nista dirao oko hardware-a, konfiguracija je AMD Athlon XP 2600+, 2x256 rama, 9600 pro 256MB, plocu cu morati da pogledam koja je ako je bitno.

verovatno je na hardu ostala neka informacija o nastavku instalacije pa ti zbog toga zaglupljuje komp.
najbolje bi bilo da obrises/formatiras c: particiju uz pomoc nekog alata, recimo hirens boot-a i da ponovo krenes u instalaciju sistema.

i naravno koristi provereni instalacioni disc.
ako od hardvera nisi nista menjao i sve je ok, mozes eventualno zameniti kabel od harda pa pokusati tako

Poslednja izmena:
Kada budes gledao plocu, pogledaj da se nije naduvao koji elektrolit. Vidjao sam vise puta da se windows restartuje na ovaj nacin jer negde ima isusen/nadut elektrolit.

Prilozi

• Apple-iMac-G5-Motherboard-Capacitor.jpg
    Apple-iMac-G5-Motherboard-Capacitor.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 63
  • image.axd.jpg
    image.axd.jpg
    77.4 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
Proveri da u BIOS-u nije uključrna provera na viruse,to zna da spreči instalaciju XP-a!

Ovoga sam se plasio :). Krenucu kasnije redom (od najlakseg), pa javljam sta sam uradio.

Mladji brat (10 godina) je pokusao da reinstalira sistem, ko zna sta je radio, ali zabolo mu je u pola. Posle toga sam ja pokusao da uradim clean reinstall (ne trebaju mi nikakvi podaci), ali kompjuter se sam restartuje pri kraju reinstalacije (XP je u pitanju), i onda se bukvalno ugasi. Ne daje sliku, hdd ne radi nista, cd ne vrti, kuleri se ne cuju, ali lampica stoji kao da je upaljen. Onda moram da ga ugasim na dugme i upalim ponovo, i ponovo zabode pri kraju reinstalacije. Ne znam tacno gde, posto nisam bio u prostoriji kada se to desilo, prvi put sam misio da je greska pa sam probao ponovo, ali isto se desilo.

Inace nisam nista dirao oko hardware-a, konfiguracija je AMD Athlon XP 2600+, 2x256 rama, 9600 pro 256MB, plocu cu morati da pogledam koja je ako je bitno.

vidi da ti se nesto ne pregreva pocev od procesora(ipak je to S462) zatim grafika i chipset na ploci...ako nije nista od toga probaj sa 1 stapom rama i istestiraj u gold memory programu...javi sta si uradio

Aj za pocetak odradi taj test memorije u GoldMemory Pro, to ti je najbezbolnije.

Zaboravih da javim.. prvo sam kompletno ocistio kuciste od prasine, pregledao sve elektrolite, sve normalno. Uzeo drugi XP, bacio ga na usb, instalirao sve normalno. Sad, jedino moze biti cd ili citac, ali mi je cudno i jedno i drugo zato sto je on zabadao na kraju instalacije, a ne kada kopira ili instalira :/

Zaboravih da javim.. prvo sam kompletno ocistio kuciste od prasine, pregledao sve elektrolite, sve normalno. Uzeo drugi XP, bacio ga na usb, instalirao sve normalno. Sad, jedino moze biti cd ili citac, ali mi je cudno i jedno i drugo zato sto je on zabadao na kraju instalacije, a ne kada kopira ili instalira :/

i dalje mozhe da bude memorija... videtje se u radu. drzhimo ti palcheve

prvo sto se uradi na nestabilnom kompu je da se udje u bios, rukom se blago pipnu oba modula ako se ne blokira ide se na proveru hdd smart parametara, gold mem + bios setup default... ako i dalje zakucava onda je ploca nestabilna ili napajanje

Bios default sam uradio cim mi se prvi put "ugasio", pa sam probao odmah ponovo, ali ponovo se desilo isto to. Sto se tice memorije, planirao sam da je testiram kada budem imao vremena i volje.. za sada radi kako treba tako da nema potrebe za zurbom.

Nazad
Vrh Dno