Šta je novo?

Restart OC masine pri rezanju

kamango604

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
360
DAkle masina prolazi sate orthos testiranja ali ne mogu da narezem nista. Cim krene rezanje odmah se iskljuci. Probano drugo napajanje ali opet isto. Neka ideja?!

To je ovo napajanje.A probao sam na Chiefu GPS-450....(ne znam tacnu oznaku uglavnom 450W).

Ne razumem u cemu je stvar kada kada je napajanje radilo i na jacim masinama tj vecim potrosacima.

Probaj drugi IDE kabl. Drugaru (Nikolas) se deshavala slicna stvar, gasila se mashina pri pocetku rezanja.

Ali zasto onda hoce da radi na defu:trust:?

btw Dobio sam LE-1620. Cepa kako se klokuje:d.....

Ali zasto onda hoce da radi na defu:trust:?

btw Dobio sam LE-1620. Cepa kako se klokuje:d.....
Tek sad kazesh da radu na defu? :smackbum: Samo ti probaj drugi kabl.
Preshao si sa single core Athlona na single core Athlon? :trust:

Poslednja izmena:
Sad se setih, Nikolas isto ima MSI K9N dodushe Platinum varijantu.:p

E do qrca!!!!

Ja bas imam plocu iz te falicne serije. Kupio je u junu 2006, prvi paket sto stigao u Srbiju. Fabricki je stavljen los kondenzator. Moracu to da resim.Nema garanciju, nosicu da mi to neko zalemi.......

Hvala vdr :)....

Poslednja izmena:
E do qrca!!!!

Ja bas imam plocu iz te falicne serije. Kupio je u junu 2006, prvi paket sto stigao u Srbiju. Fabricki je stavljen los kondenzator. Moracu to da resim.Nema garanciju, nosicu da mi to neko zalemi.......

Hvala vdr :)....

Nema na cemu...Eeee, sta je ta plocica FSB-a izgurala,i Intel da pozavidi,mozda joj je i doslo vreme...;)

Poslednja izmena:
Problem izgleda resen. Potrebno je staviti mod CD-ROMa na UDMA 0. Narezao sam za sada 2 cd bez prob. MAda akzu mozda i nekad u ovom modu pukne.

Sad se setih, Nikolas isto ima MSI K9N dodushe Platinum varijantu.:p

Xexe, da Platinum, a ono kao da je gvozdje obicno #(@&$* :D Zezam se, ok je ploca :) Pogotovo sa Tt SpiritII :)

Nego Pain, meni rezanje CDova radi za ludilo, a DVD jok, a da bude jos zanimljivije pre nije nista pa sam zamenio kabal na preporuku deckonje i radilo je i jedno i drugo extra, bez greske na IDE 108D. :trust: Ali zato sada na istom sistemu i konfi nece opet DVDove (pitanje je i za CDove nisam probao duze) a probao sam i menjanje kabla...i nece... anyway smara, ali probacu bas UDMA0 pa cu videti.

Gremlini neki najverovatnije, pih.

Edit: Pain zar ne treba na UDMA2?

Poslednja izmena:
Ja ipak mislim da je napajanje i jedna od njegovih linija... Probaj sa trecim, ne mora neki brand, cisto da proveris...

Xexe, da Platinum, a ono kao da je gvozdje obicno #(@&$* :D Zezam se, ok je ploca :) Pogotovo sa Tt SpiritII :)

Nego Pain, meni rezanje CDova radi za ludilo, a DVD jok, a da bude jos zanimljivije pre nije nista pa sam zamenio kabal na preporuku deckonje i radilo je i jedno i drugo extra, bez greske na IDE 108D. :trust: Ali zato sada na istom sistemu i konfi nece opet DVDove (pitanje je i za CDove nisam probao duze) a probao sam i menjanje kabla...i nece... anyway smara, ali probacu bas UDMA0 pa cu videti.

Gremlini neki najverovatnije, pih.

Edit: Pain zar ne treba na UDMA2?
He he, deckonja. Aj i glisha da se malo umesa... ;)
Ili na UDMA-4?

Xexexe, ekipa na okupu. :D Eeee jada :d

E na Udma4 je na defu, uglavnom treba malo menjati kada krene i na 2 da gasi.

A nije napajanje, provereno.:)

E `de si bre ti :D?

Meni sad radi sve ok kad je na UDMA 0. Nisam probao nista drugo, meni je po defu UDMA 2:trust:.Kaze Garson tebi radilo promenom kablova, medjutim meni nije pomoglo. Ovako me sluzi ok pa cu videti za dalje. Reze mi ovako i DVD i CD.

Svuda po malo :)

E jeste radilo promenom kablova, ali odjednom ni to nije pomoglo, pa sada menjam modove xaxaxaxa :D Navikne se covek vremenom. :d

Pozz ;)

ps Ala je Djura neaktivan ovde pa to je cudo jedno. :p

E pa mogu i ja na odmor! :D Stizem sutra pa se javi ako budes svracao. ;)
Cekaj bre, kako UDMA2 na defu? Cini mi se da mora UDMA-4... Vidite drajvere za SB/SATA kontroler, "smrdi" mi na to (pod uslovom da niste spalili rezace)! :D

Meni je UDMA4, Pioneer 108.:) Nikolas, ja mislio ti imash Pioneer 109.:trust:
BTW, UDMA 0, to mi deluje bash sporo.:D

Pogresio sam, jeste udma4. CD pun 100 mega na 32x reze 3.5 min.....

E ovaj, ja manijak, imam Pioneer 110D. :d Xexe, isto...
Ma isto, i moj 111D - sve isto djubre. Nego, kako si menjao modove? U device-u, cini mi se da moze da se bira izmedju pio i udma ako ima i onda ce sam da izabere odredjeni mod u zavisnosti od brzine uredjaja, kabla ili kontrolera.

U biosu ali gde tacno ubi me ako znam... uglavnom imam opciju da mi bira auto ili da izaberem DVD-RW i onda mod dole, udme ovo ono... e sada meni je pre samo sa promenom udme radilo pa nije, pa sam menjao gore sa Auto na DVD-RW i nije radilo, ali sada na Udma2 i DVD-RW izabran radi extra da se pomolim. :d

btw Pioneer je sam na ide grani, Teac sam izbacio odavno iako gura dere. :) CDove naravno :)

Poslednja izmena:
E da, BIOS. Znam tacno sta mi pricas. ;) Mozda je i oslabio laser pa nema vise gruvanja 52x CD i 16x DVD or so...

Poslednja izmena:
NE TEac je samo CD-RW... ne znam dal smo se razumeli, zbuni me mu pola reda :d Hteo sam reci citao je i rezao extra :)

Uglavnom Pioneer reze sada, praznim hard, spremam se za mogucu krizu sa modovima opet. :)

A to... :d A jesi flesovao bios na ploci i na njemu koji put? Pa mozda i hoce da krepa, koliko ga imas vec, 110 je to a sad je aktuelan... Koji, 117? Ma plastika je to za ~20...

Biosi nista pipano, uvek krenem i batalim... ma ide on sada ok, citao je uvek, ali to rezanje je pravilo probleme cesto, gasenje :/ Sad mogu da odradim moj bootabilni CD iako je deckonjin nastelovan za benchmarking al nema ni onu najbudjaviiju temu :d

Firmware je najnoviji na Pioner-u ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno