Šta je novo?

Restart kompjutera

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Danas sam imao 2 restarta kompjutera iz cista mira. Mozda neko moze da mi pomogne?
Kompjuter radi sasvim normalno i iz cista mira se gasi tj. restartuje. Kad se restartuje na ekranu ne stoji nista, kao da je komp ugasen, a ventilator mi vruji kao kad je pod punim opterecenjem.
Kad ga upalim ponovo onda radi normalno. Jel zna neko sta moze da bude problem?
Moju konfiguraciju imate sa leve strane u profilu.
Hvala unapred svima!

Proveri temperature sa aida 64 ili sl.
Skini prime 95 pa provrti,prati temperature i vidi hoce li da se ugasi.
Za graficku skini furmark pa pusti zajedno sa prime 95.
Najverovatnije da ti se procesor pregreva (prasina na hladnjaku,termalna pasta zamena)
Moze biti i napajanje da je oslabilo ali idemo jedno po jedno,prvo da utvrdimo sta nije.

Imenjače da li ti prikazuje ono windows recovered from serious error? Ako je samo restart napajanje ili pregrevanje nečeg što je neobično ali moguće.

Mislio sam da ubrza stvar,posto ne dobija klasican plavi ekran smrti u event viewer ce verovatno
naci samo kernel power error i bla bla,to je kao klasican nestanak struje ili pad napona
pa komp ili ode u restart ili se ugasi.
i predlozio bih da pregleda kondezatore i vizuelno utvrdi da nije neki poceo da se pravi vazan.

Poslednja izmena:
Skinuo sam sve te programe ali sa prime 95 i aida 64 nemam blage veze da radim. Furmark se vrteo, tj. vrtela se neka grafika i to je to. Ne razumem da radim to.
Imam jedan gadget koji mi stoji uvek na desktop, o ovome se radi: http://addgadgets.com/all_cpu_meter/
i tu mi stoji temperatura da varira od 28 do 35 C kad sam recimo na netu i ne radim nista. Kad recimo konvertujem nesto onda ide i preko.

Inace ne pise windows recovered from serious error, samo mrtav ekran, tj. monitor mi se gasi kao kad je ugasen komp.

Poslednja izmena:
Prime 95 rapakujes u jedan folder i startujes izade prozor i oznaceno Blend ides ok i on sam startuje.(1-2 sata min.)
Koje napajanje imas?
Mozda 450w koje ide uz kuciste?

Ja bi prvo probao drugo napajanje ako imaš od nekoga da pozajmiš. A moguće je da ti se nešto pregreva NB naponska pa ti se pc automatski gasi zbog podešavanja u biosu.;)

Poslednja izmena:
Ja bi prvo probao drugo napajanje ako imaš od nekoga da pozajmiš. A moguće je da ti se nešto pregreva NB naponska pa ti se pc automatski gasi zbog podešavanja u biosu.;)

+1

Ja bih isto probao sa drugim napajanjem. Ako ti masina radi na default klokovima, a restartuje se bez pojavljivanja plavog ekrana onda je najveca verovatnoca da je napajanje problem.

prvo pogledaj u events koje critical errors prijavljuje kada se desi restart.

Nazad
Vrh Dno