Šta je novo?

restart i kratak "blue screen"

JJ Okocha

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2006
Poena
309
U stvari, stvari se odvijaju obrnutim redosledom u odnosu na ovaj iz naslova, normalno.
Ima li ko kakvu ideju u vezi ovoga? Stvar je od skorijeg datuma (misim na restart kompa), a u potpisu se vidi konfa. Nije nesto preterano "matora", mada je to stvar relativne prirode.
Za pocetak, koji bi mogli biti hardverski uzroci, pa bih se mozda ako mi nesto padne napamet fokusirao?
Igrom slucaja sam bio, kolko me pamcenje sluzi svaki put na netu, i neki torenti su radili, ali da li to ima uopste veze (slamka, davljenik, :banana:)
Hvala, unapred...

Pre neki dan se i meni isto desilo. Blue screen, zatim restart. Čuo se i nekakav čudan zvuk iz zvučnika, nešto kao šum mora, ili se meni tako učinilo, kratko je trajalo. Virus, trojanac???? Posle toga sam skenirao sistemsku particiju sa NOD-om, i nista nije našao. Inače sistem je Vista Ultimate i prvi put sam video blue screen na Visti. I da, online sam konstantno preko kablovskog neta. Jel se još nekom desilo nešto slično?

BSOD moze biti i hardverske i softverske prirode. Moras jednostavno zapisati stop poruku i ukucati je u google i tako ces pronaci eventualno resenje. E sad vidim ja da si ti napisao da taj plavi ekran traje kratko ali mislim da ima neka opcija da se podesi da se komp ne restartuje nego da stane na BSOD-u pa lepo mozes procitati sve sta pise ali ja ne znam gde se to podesava.

Mislim da sam pronasao ako je to to: Pritisnes Win key+pause - Advanced - Startup and Recovery -
Settings - pod System Failure destikliras Automatically Restart.

Poslednja izmena:
Jeste, to je to. Posle toga neće da se sam restartuje i moći ćeš da vidiš koja je greška.

A ukoliko se desi da tako ne mozes da nadjes uzrok, okaci par small memory dump-ova, pa cu da ih ocitam. Imao sam problem da mi se komp random resetovao, neki put na 2 dana, a neki put nakon 5 dana. 2 dana prime-a, gm-a, memtesta, s&m-a komp izdrzi bez greske, pa se opet resetuje. Krivac je po informacijama iz dump-a bio zone alarm, koji je unapredjen na noviju verziju i sad komp radi odlicno (10 dana uptime za sada :smoke:).

Pozdrav,
Igor

Poslednja izmena:
Pozdrav svim momcima koji su odg. na post (a i svima drugima...)
Hvala na odg., nisam bio doma lately, pa nisam bio u prilici da vidim sta se desava, ali svakako cu probati nesto od ponudjenog.
BTW., sad mi pade na pamet da sam to vece instalirao power Iso da bi otvorio .daa datoteku, cisto napominjem, dok ne skontam poruku sa BSOD

Stavi da ti se kompjuter automatski ne restartuje posle BSOD-a, i okaci minidump, pa ce cika Frogman da pogleda!

Vrh Dno