Šta je novo?

Resize slike na montoru

• Začetnik teme Začetnik teme cilebg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cilebg

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2008
Poena
319
Postoji li SOFTVERSKA mogucnost za horizontal i vertikal resize-a na lcd monitoru?

da pojasnim malo.
u windows 7 je nekako cudno podesavanje rezolucije, imam 17" lcd monitor koji u podesavanjima po dugmicima NEMA(ni sam ne znam kako) razvlacenje slike uspravno da se popuni crni prostor.u win 7jedino kad podesim native rezoluciju(1280*1024) slika mi bude razvucena celom povrsinom monitora, ali posto ne vidim bas najbolje, to mi je suvise sitno....u visti i xp kad izaberem 1024*768 rezoluciju bude mi slika razvucena preko celog ekrana i lepo vidim...u 7-ci kad izaberem tu rez.(1024*768) slika mi ne bude potpuno razvucena, nego u donjem delu ekrana i gornjem bude crni prostor....monitor je asus mm17de-b, a grafa nvidia geforce 9600GSO 768MB...pokusao sam u podesavanjima graficke(nvidia control panelu) ali nema opcije za razvlacenje slike ima samo za pomeranje levo desno gore dole, ne i razvlacenje....drajveri za grafu su najnoviji, sa sajta proizvodjaca...

Hajde pokušaj sa desni klik na Desktop --> Personalize --> Display (u donjem desnom uglu prozora, slika 1) i treblo bi da dobiješ prozor kao na donjoj slici (Make it easier to read what's on your screen, slika 2). Nadam se da će ti ovo pomoći. Znači ovo je u Win7 kad mu postaviš nativ rezoluciju 1280x1024. Povećaj na 125%, na 150% će verovatno da neki delovi odu "izvan" monitora ali valjda ima neki slajder, ne znam jer nisam probao.

:wave::wave::wave:

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    54.6 KB · Pregleda: 33
  • 2.webp
    2.webp
    33 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
@cwelle
kod mene te opcije nema 😡 -slika-

@sleep...provalio sam ja to, ali mi ne bude uvecano u svim programima, npr u Photoshopu ostane isto ko da nisam menjao dpi

Prilozi

• NVIDIA Control Panel.webp
    NVIDIA Control Panel.webp
    52.3 KB · Pregleda: 30
Da li postoji nacin da se ovo odradi sa ATI Catalyst 8 drajverima?
Na netbook-u imam x1270 integrusu ali nemam opcija u catalistu za skaliranje. Ako koristim drajver sto win update skine onda mi je slika razvucena preko celog ekrana (bez ocuvanja aspect ratio-a i po potrebi ostavljanja strafti).
A Catalyst x64 8 (za vistu) omogucava da se slika prikaze u redovnoj rezoluciji sa dobrim odnosom stranica, medjutim problem nastaje kada je rezolucija aplikacije/igre niza od nativne (onda je sve smanjeno)...

@cilebg
Postoji li mogućnost change resolution->advanced-> gforce xxxx->change resolution-> add resolutions (ili nešto poput toga, ja ne koristim nVidia kartice pa nisam baš upoznat) pa da sam odradiš razoluciju, znači neka custom varijanta.

Nazad
Vrh Dno