Šta je novo?

resize slika

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
zanima me kako mogu najlakse da smanjim rezoluciju slika u folderu alo odjednom a ne posebno sliku po sliku. i ti ako moze po sistemu dva klika, nadjen zeljeni folder ili oznacim sve slike i samo lupim enter (kao na poker aparatu, odem da napravim nes vratim se a ono gotovo).
trenutno nemam nijedan dodatni program samo onaj u w7 paint pomocu koga sam to radio ali ide sporo.
imam slika od 5MB tj 14 mpix, a hteo bi da ih smanjim na najvise 1 mb zbog facebooka, da ne bi ucutavao 50 slika ceo dan.

U XP-u je postojao Microsoft-ov Image Resizer Powertoy koji je elegantno radio to šta ti tražiš... Za Windows 7 postoji klon koji radi isto to - na desnom kliku dobijaš opciju "Resize Pictures"

...mada i većina programa za pregled slika podržava batch-resize.

gde je ta opcija, inace znam da ti programi to da odrade. nego da li mogu 100 slika odjednom da resize, a ne jednu po jednu 100 puta.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    329.1 KB · Pregleda: 55
e pa to je ono sto mi treba. :banana:

HVALA.

Ne znam da li je to bas ono sto vam treba, ali ima besplatan programcic koji radi "resize" i moze to da odradi sa celim folderom/vise fotki odjednom: "SNS resizer". Ne mora ni da se instalira; samo se prevuce folder ili grupa slika na ikonicu programa i on ih smanji na zeljene parametre.
Jedino sto mislim da ih pri "resize-u" i malo izostri, sto nekome odgovara a nekome ne, je li. Rezultat je odlican, pogotovo ako je Facebook kvalitet cilj.

Koliko to brzo radi i da li postoji limit kada je u pitanju kolicina fotki koje odjednom moze da procesuira, ne znam.

To ima skoro svaki program za pregled fotki...

Zar ne radi onaj Facebook-ov uploader automatski resize pre nego što krene da šalje slike?

Facebook sam resizuje slike, tj. nema ih potrebe smanjivati pre toga. Uploaduje se već lokalno smanjena verzija.

Za pregled slika koristim Faststone Viewer, a on ima brojne mogućnosti batch rada sa slikama i potpuno je besplatan. Ima i vrlo detaljno podesiv resize čitavog foldera.

Nazad
Vrh Dno