Šta je novo?

Resize particija ??

playahater

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
619
Evo ovako . :type: .. mozda glupichasto pitanje ... al ajd` .. :d 😀 ... bolje da pitam nego ... :crash:
... imam tri particije ... C,D,E ... na particiji D mi se nalaze veoma bitni podaci ... poshto je C<E , ja sad hocu da pri instalaciji xp izbrishem particiju C i E i napravim dve nove stim shto ce onda biti C>E ... a da svi podaci sa D budu NETAKNUTI :smash:
.. e .. hteo sam to da odradim pri instalaciji xp a ne partition magic-om ...

Poprilichno sam siguran da to moze da se odradi bez problema .. ali reko ajd da pitam .. ne smem nikako da izgubim te podatke sa D particije ...
... paaaaa ... moze li ? :trust:

:wave:

A zasto ne Partition Magic-om?
Pa tome sluzi, majku mu! 🙂

Poslednja izmena:
pa tachno tako nesto nisam probao, ali u teoriji mozes da izbrishesh samo odredjenu particiju, bez gubitka ostalih, tako da dobijesh unpartition space, pa da onda ponovo napravish i to prvo C, pa onda E particiju... Mislim da cesh moci to da uradish, ali bolje konsultuj nekog ko ima iskustva!
Uostalom uzajmi neki hard, kopiraj D za ne daj boze pa udri po disku!

Evo ti moj savet: za to sto ti hoces da uradis, na starom sistemu pokreni PM pa odradi to sto hoces sa particijama (naravno uvek je pozeljan backup), pa onda idi u insatlaciju novog sistema...ja sam uradio vise puta resize particija i nkad nisam imao problema sa podacima.

A ova kombinacija:
C winXP
D win98
E podaci
Posto mi win98 vise netreba da li mogu da pridodam D u C posto mi je C postalo tesno za XP

Mozes, isto uzpomoc PM, opcija se zove "merge partitions", on ce ih spojiti, podaci ostaju na svom mestu (UVEK JE DOBRO NAPRAVITI BACKUP BITNIH PODATAKA!)

Nazad
Vrh Dno