Šta je novo?

Resetuje, resetuje, resetuje...

Konzul

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
304
Imam Athlon na 2600 GHz-a, Nvidia Nforce N7E2, Radeon A9500, Kingstonova memorija 512, Windows XP SP1 i nista ne radi.
Cak i bez igara kad windows samo nista ne radi - kompjuter se sam resetuje.
Igre, sve do jedne, izdrze najduze 10 minuta pre nego sto pobrljave i Windows ispise da je nesto puklo. Desavalo se da ispise da se desio critical error vezan za "Particle system" (Battle for Middle Earth).
Nekad bi se ceo resetovao i onda bi Windows izbacio prozor da je "Windows performed an error", i da je to dobro poslati podrsci Microsofta...

Probao sam da zamenim memoriju - nista.
Cash se nalazi na particiji na kojoj nije igra - pa sam i to promenio...
Dirext X je 9.0c
Instaliran je GART (delovalo je da je u njemu stos)
Iskljucio sam podrsku za AGPx8 u BIOS-u, za svaki slucaj jer sam cuo da to ume da pravi probleme.
Isto vazi i za "Video RAM Casheable"...

Nabavljao sam patcheve za igre, najnovije Radeonove drajvere... mozda probam da dobavim drajvere za plocu ili novi BIOS, mada sumnjam da ima veze s tim...

Jel' iko ima ideju sta bi ovu konfiguraciju moglo da tera da se resetuje ili baguje svakih par minuta sa nekom igrom?

Hvala puno.

Poslednja izmena:
Smrdi na mem. ali kazes da si probao da menjas, tj. kazes ovo "probao sam da zamenim memoriju - nista " , sta nista jesi stavio drugu ili si samo menjao slot ?!

uh

Pocinje ga mi se gadi recenica "samostalno resetovanje".

Mom bratu je crkla ploca pa se tako ponasao. Nista nije pomoglo dok mu nisu tu plocu zamenili drugom ali isto tako pokvarenom plocom.
Za divno cudo kad su mu stavili ispravnu plocu comp je proradio.

Ako sumnjas na neki deo povadi sve osim memorije i vga i probaj comp.
Zamenio si mem, ostaje ti jos proc...

Konzul je napisao(la):
Probao sam da zamenim memoriju - nista.
Cash se nalazi na particiji na kojoj nije igra - pa sam i to promenio...
Dirext X je 9.0c
Instaliran je GART (delovalo je da je u njemu stos)
Iskljucio sam podrsku za AGPx8 u BIOS-u, za svaki slucaj jer sam cuo da to ume da pravi probleme.
Isto vazi i za "Video RAM Casheable"...

Nisi se valjda odmah bacio na menjanje hardware-a?
Jesi li prvo iskenirao komp za viruse, crve, trojance i ostalo smece?
Ako nisi obavezno to prvo uradi, da se ne bi vrteo u krug (preporuka:
Stinger, Avast, Ad-aware)

Memoriju sam menjao... Menjao sam je sa drugih 512 Kingstona koji su mi u drugom kompjuteru. Tu imam identicnu plocu i cini mi se da je i procesor identican, samo je unutra ASUS GeForce 1 DDR 32 MB. U stvari - imao sam sa njim identicne probleme dok nisu rekli da je stvar u napajanju.... ili memoriji ne mogu da se sad setim...

Skenirao sam za viruse - odmah sam instalirao NOD32, ali ta masina nije krocila na internet tako da sumnjam da ima toga...

Ovaj link koji je PJ dao mi deluje dobar... Posto mi Windows SP1 baguje ma koliko bio mlad i pazljivo negovan (ne skidam se sa ekrana od pete godine i pocinjem da se pitam da li je to uopste PREDVIDJENO da radi!?!?), posto stalno dobijam svakakve gluposti... Opera sama od sebe ispada, cak i kad se reinstalira, winamp blokira ceo kompjuter... Vrlo cudno i neprijatno... Jos cu poceti da verujem da je stvar u AMD-ovim procesorima... Brzo je ali nikad kraj mukama...

Ajd sibnucu u servis posto nemam rezervni procesor pa da vidim.

Hvala svima na savetima

U servisu ces sigurno čuti neko mudro objašnjenje,ajd ako te ne mrzi napiši sta su ti rekli..

prvo shto bih ja uradio je da proverim temperature i napone napajanja.

Poslednja izmena:
Jesi li ti probao da ides fino na format pa da sve ispocetka instaliras na cist kompjuter. Ako nisi, to prvo uradi!

Drugo proveri napajanje, premesti ga iz drugog kompa.

Trece memorija, ali nju kazes da si menjao. Najbolje je ispak da skines memtest sa interneta pa to fino proveris. to mi najvise smrdi na memoriju. Imao sam xx takvih slucaje i 60% je bila memorija 30% napajanje a 10% nesto drugo (uglavnom ploca).

Pozdrav.

Vrh Dno